Telemach

Vozili smo: Škoda Enyaq iV 80 – spremni za struju

Nažalost prepreka do svega navedenog i testne Škoda Enyaq iV 80 je gotovo pola milijuna kuna

Nažalost prepreka do svega navedenog i testne Škoda Enyaq iV 80 je gotovo pola milijuna kuna

Ako ste do sada bili skeptični prema strujnim automobilima, Škoda Enyaq iV je model koji će vas zasigurno razuvjeriti i možda na najbolji način predstaviti zašto je budućnost električna

Strujni automobili već su duže vrijeme s nama. Prvi električni automobil autor ovih redaka vozio je prije nešto više od 6 godina. Pa iako su već godine iza nas od njihove pojave, „strujići“ su i dalje pomalo egzotika i kod mnogih izazivaju čuđenje, ali i skepsu. Na sreću, električni automobili zadnjih godina dobivaju poseban zamah, pa smo uvjereni kako će vrlo brzo oni postati svojevrsni standard. Nije da likujemo nad klasičnim automobilima s motorima s unutrašnjim izgaranjem, no činjenice su jasne - električni automobil je bolji u gotovo svim aspektima. Škoda Enyaq iV možda to najbolje i pokazuje.

Novi koncept

Škoda Enyaq iV stvarno je pojava na cesti. Automobil zbog SUV oblika, ali i privlačnog dizajna kojem dominiraju oštre linije, plijeni pozornost i poglede slučajnih prolaznika. Posebno to vrijedi za naš testni model koji je nadograđen dodatnom opremom „High Plus II“ koja uz svoju vrijednost od vrtoglavih gotovo 100.000 kuna donosi i hrpu opreme koja čini Škoda Enyaq iV toliko privlačnim. Krenut ćemo od velikih 21-inčnih kotača, LED matrix svjetala, ali i dotjeranim interijerom. Ovaj paket donosi i hrpu tehnološke dodatne opreme koju predvode brojni asistenti u vožnji i head-up zaslon, motorizirano otvaranje prtljažnika, 125-kW punjenje, itd. Iskreno, nakon vožnje u ovako opremljenom Škoda Enyaq iV-u teško nam je zamisliti se u manje opremljenom modelu, pa iako ovaj paket zvuči astronomski skupo, lako je naći opravdanje za njega i svakako ga preporučujemo. Škoda Enyaq iV skladan je automobil iz svakog kuta gledanja i nema sumnje, jedan od najljepših modela ovog češkog proizvođača. Interijer nastavlja priču vanjštine s funkcionalno i inovativno postavljenim interijerom. Ispred vozača nema glamuroznih zaslona nego upravo suprotno – majušni zaslon koji prikazuje ono osnovno – informacije o vožnji i navigaciji. Iste se informacije projiciraju i na head-up zaslonu. Ako mislite da je to odveć malo, Škoda Enyaq iV će vas u vožnji uvjeriti da nam više informacija zapravo niti ne treba. Zato pak puno više informacija i zapravo svega što se tiče automobila donosi golemi 13-inčni središnji zaslon.

Računalo na kotačima

Upravo središnji zaslon s gotovo nepreglednim mogućnostima koje nudi i informacijama koje donosi najbolje nam prezentira koliko su električni automobili računala na kotačima. Iako smo zaljubljenici u sve novo, moramo priznati da su neke stvari kod Škode Enyaq iV mogle biti ipak malo jednostavnije. Jedna tako banalna opcija, poput upravljanja klimom ponekad će biti zamorna jer će nekima možda nuditi i previše opcija. No, jednom kada ovladate svim izbornicima, uživat će te u svim mogućnostima i bit će vam drago da su tu. Prostranost automobila je na jednom sasvim novom nivou. Golema prostrana unutrašnjost oduševljava, a ravna podnica donosi mogućnost udobnog smještanja triju putnika straga, dok vozaču i suvozaču nudi dodatne pretince za pospremanje. Karakteristično za Škodu, tako i Enyaq iV nudi golemi prtljažni prostor koji se s 585 litara može povećati preklapanjem sjedala na golemih 1.710 litara. Za kraj osvrta ostavljamo možda i ono najbitnije – kako je voziti Škodu Enyaq iV. Model na testu nosi brojčanu oznaku 80 koja se odnosi na kapacitet baterije. Zahvaljujući svojih 82 kWh Škoda Enyaq iV realno nudi doseg od preko 400 kilometara, što je svakako među najboljim rezultatima strujnih automobila. Osim velikog dosega, Škoda Enyaq iV nudi i brzo punjenje. Nažalost, mi smo se mogli „počastiti“ samo 50-kW punjačem jer jačeg nismo imali u blizini. No, i uz njega punjenje je brzo i jednostavno. Kako punjače nude različiti pružatelji (vodeći su ELEN i HT), valja se opremiti svim potrebnim aplikacijama. Iako Škoda Enyaq iV na papiru nudi samo 90 KS, čitajući opis automobila vidimo kako je prava snaga zapravo nešto preko 200 KS. Zašto se navodi ovih 90 KS, nije nam jasno jer kod automobila se uglavnom iskazuje vršna snaga, a ne minimalna. No, bilo kako bilo, Škoda Enyaq iV pravi je užitak za voziti. Upravo zbog snažne isporuke snage i momenta, električni automobili su zarazni za voziti i povratak među klasične benzine i dizelaše je poput povratka u prošlost. Brzina je ograničena na oko 160 km/h što je realno sasvim dovoljno, a fascinantna je brzina kojom Škoda Enyaq iV postiže taj limit. Tišina koju pruža u vožnji, izvrsne performanse, prostranost, nebriga oko servisa i cijena goriva – sve to i puno više što pruža jedan električni automobil, čine modele poput Škode Enyaq iV 80 toliko privlačnima. Nažalost prepreka do svega navedenog i testne Škoda Enyaq iV 80 je gotovo pola milijuna kuna. Međutim, prije nego li krenete negodovati, valja naglasiti kako ovako opremljen ekvivalentan dizelaš ili benzinac ne bi bio gotovo ništa povoljniji, a u tom slučaju svakako je bolje uzeti struju.

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Škoda iV

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Einhell

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675