| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Audi A3 35 TFSI - maksimalno učinkovit, maksimalno digitalan - CroPC.net

Vozili smo: Audi A3 35 TFSI - maksimalno učinkovit, maksimalno digitalan

Audi A3

Audi A3

Audi A3 još od svojih početaka predstavlja cijelu klasu premium kompaktnih automobila, a s novim modelom A3 je definitivno postavio nova mjerila u klasi

Audi A3 za mnoge je vozače ulaznica u premium automobilski svijet. Još od svojih početaka i prve generacije koja je predstavljena davne 1996. godine, Audi A3 predstavlja mjeru za premium kompaktni automobil po kojem se drugi tek mjere i uspoređuju. Audi A3 omiljen je i među hrvatskim vozačima, pa tako na našim cestama može nerijetko sresti još i modele prve generacije, druge i treće, a uvjereni smo i u popularnost ove četvrtke generacije koja nosi oznaku 8Y. Inspirirana Audijevim dizajnerskim rješenjima, ali i onima s bratske marke Lamborghini, novi A3 je bolji i privlačniji nego sve tri prethodne generacije zajedno.

Mali Lambo

Audi A3 preuzeli smo na test u privlačnoj nebesko plavoj boji. Iskreno, kod kompaktnih automobila izuzetno nam se dopada razigranost boja i svakako ako razmišljate o kupovini kompakta, zaobiđite „klasične limuzinske boje“ poput crne, bijele ili sve. Ako nas pitate, ova plava je pravi mamac i 'trici' leži savršeno. Nikada agresivniji i sportskiji izgled na novom A3 nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Prednjim dijelom dominira golema singleframe rešetka hladnjaka upotpunjena urezanim prednjim svjetlima izvedenim u punoj LED tehnici. Usisnici zraka na bokovima više su dizajnersko rješenje, no na snažnijim izvedbama svakako će biti ključna i njihova uloga. Bočna silueta prati sportski i agilan karakter prednjeg djela s dinamičnim linijama, a posebno nam se dopada dizajn vrata s oblikovanjima koja smo prije mogli viđati isključivo na supersportskim automobilima, poput Audija R8. Aluminijski kotači dakako se podrazumijevaju. Sportsku priču zaokružuje i stražnji kraj kojim dominiraju također svijetla u LED tehnici te dizajnerski elementi poput difuzora i spojlera. Audi A3 Sportback 35 TFSI Advanced Plus, kako se punim imenom naziva testni model, svojevrsna je oda motosportu koju Audi baštini već dugi niz godina. Kako većina vozača preferira sportski nastup automobila, novi A3 definitivno će ispuniti snove mnogih.

Digitalna unutrašnjost

Sportski karakter izvana jasno je pretočen i na unutrašnjost automobila. Sportski upravljač, kokpit nakrenut vozaču, kao i školjkasta sjedala dat će vam dojam kao da ste u kakvom trkaćem bolidu. Otvori za zrak oko kokpita ispred vozača prvi put smo vidjeli na novom A1, a i na modelu A3 daju nam dojam kao da smo za upravljačem borbenog zrakoplova. Ovi elementi preuzeti su s pojedinih Lamborghini modela, a koji su također dio VW grupacije. U A3 sjedi se odlično s jasnom preglednošću, ispred i oko vozača sve je digitalno, no iako digitalizacija ponekad zna napraviti distrakciju, ovdje to nije slučaj. Dapače, Audi je majstorski sve posložio, pa čak i ako niste pretjerani ljubitelji digitalizacije u A3 će te se osjećati „kao doma“. Veliki zaslon ispred vozača, takozvani virtualni kokpit, donosi brojne mogućnosti prikaza, od informacija o ruti, vozilu, multimediji. Središnji zaslon blago je nakrenut prema vozaču, a također donosi sve danas moderne tehnologije koje priželjkujemo u jednom modernom automobilu. Od podrške za sve multimedijalne želje putnika, DAB radija, povezivanja na Internet, navigacije. Materijali kojima smo okruženi poslovično za Audi su među najboljima na tržištu. Zaboravite na jeftin osjećaj i škripu plastike – Audi je premium i to nam jasno pokazuje. Mjesta ima dovoljno, pa i autor ovih redaka visok preko 190 cm ugodno se smjestio na svim mjestima unutar vozila. Prema dimenzijama novi je A3 Sportback duži za 3 centimetra i širi (sada je dužine 4343, širine 1816, a visine 1449 mm) u usporedbi s odlaznim modelom, ali je zadržao duljinu međuosovinskog razmaka (2636 mm), prtljažni prostor od 380 litara (1200 litara s presavijenim sjedalima).

TSI dragulj

Već dugo vremena dizelaši su pomalo opravdano ili ne na lošem glasu. Iako dizelaše nikako ne bismo otpisali jer i dalje donose veliki okretni moment, snagu i nisku potrošnju, novi benzinski motori sve agresivnije napadaju dizelski svijet upravo po onome po čemu su dizelaši neprikosnoveni – potrošnjom. Naime, A3 s motorom 35 TFSI što je u stvari 1,5-litreni TFSI snage 150 KS troši oko 6 litara. Ako ste štedljiv vozač možete očekivati i oko 5 litara, pa čak i manje od toga. Postići ovakav rezultat izazovno je i za dizelaša, a kako li tek za benzinca. Motor se rado vrti na velike obrtaje pa snage nikada ne dostaje. Snaga se na prednje kotače prenosi izvrsnim 6-stupanjskim mjenjačem, a za one željne komfornije vožnje tu su i automatski mjenjači. Novi Audi A3 definitivno je postavio letvicu visoko, a od konkurencije na vidiku vidimo samo preostali dvojac njemačkog trojstva – BMW i Mercedes Benz. Za kraj ostaje cijena, ona za testni model iznosi nešto preko 281 tisuću kuna. Iako se čini puno, ona je zapravo i očekivana za premium kompakt. Testni model dostupan je u salonu AutoZubak u Osijeku.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675