| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Škoda Kamiq Style 1.0 TSI - najveći među najmanjima - CroPC.net

Vozili smo: Škoda Kamiq Style 1.0 TSI - najveći među najmanjima

Škoda Kamiq Style 1.0 TSI

Škoda se svog glavnog recepta za uspjeh drži kod svih svojih modela, a iznimka nije niti Škoda Kamiq Style 1.0 TSI kojeg smo nedavno imali prilike voziti

Nije tajna kako Škoda ima jedan recept koji njihove modele čini toliko privlačnima i uspješnima. Naravno, riječ je o veličini i o tome da kupac bilo koje Škode ima osjećaj kako je dobio više za svoj novac. Škoda Kamiq Style 1.0 TSI koju smo imali prilike voziti nedavno nije iznimka i potvrđuje ovo pravilo pružajući naoko u kompaktnim dimenzijama veliki prostor i donoseći gro opreme.

Veliki mališan

Naš osvrt krenut ćemo od onog što kupci najviše cijene kod bilo koje Škode – prostranosti. Škoda Kamiq je najmanji SUV, crossover, kako god nazvali (uvjetno rečeno) maleni automobil odignut od tla, ovog češkog proizvođača. Pa iako izravno konkurira bratskom T-Cross, Škoda Kamiq veći je i od znatno ozbiljnijeg T-Roca. No, kako ne bismo ostali smo u 'istoj kući' reći ćemo kako je Škoda Kamiq već i od drugih direktnih konkurenata poput  Kije Stonic, Hyundai Kone, Renault Captura, Mazde CX-3, Peugeota 2008 , Suzuki Vitare, i zapravo niz možete nastaviti. Da se razumijemo, nije Kamiq znatno veći, ali tih par centimetara čini čovjeka sretnijim. Sa svojih 4,24 metra dužine Kamiq će pružiti prtljažnik kapaciteta 400 litara, te mjesta za petero putnika. Oni naprijed uživat će u komforu kao u nekom znatno većem modelu, a onih par centimetara ekstra dobit će putnici straga kojih će ih cijeniti i više od vozača. Vanjštinom Kamiq se oslanja na već dostupne SUV modele ovog proizvođača s karakterističnim dvodijelnim farovima, rešetkom hladnjaka. Stražnja strana je pak iz novog dizajnerskog smjera, a donosi karakteristična svjetla i natpis Škoda preko vrata prtljažnika. Bok je izveden skladno zahvaljujući dinamičnim linijama i atraktivnim kotačima, a kada se sve skupa zbroji, za Škodu Kamiq možemo reći kako je privlačan automobil. Otvaranjem vrata za nekog tko nije sjedio u Scali, unutrašnjost će biti totalno otkriće, no ako ste kao i mi vozili novu Scalu, onda će vam sve biti poznato. Pod ovim 'poznato' ne mislimo na ništa loše, dapače unutrašnjost je nikad bolja! Sjedala su udobna, klasična, a upravljač poslovično za cijelu Volkswagen grupaciju – odličan! Ispred vozača je virtualni kokpit koji donosi sijaset mogućnosti konfiguracije prikaza i pružanja informacija, a kao njegov tandem je glavni zaslon dijagonale 8 inča. Postoji i veći model koji je još bogati svojim mogućnostima, no ako niste „tech geek“, bit će te sigurno zadovoljni onim što vidite. Posebno nam je zanimljivo što je Škoda ugradila DAB radio prijamnik, koji nemamo tako prilike sresti i u znatno skupljim modelima. Na tragu znatno skupljih modela je i količina sigurnosnih elemenata koje Kamiq pruža, poput adaptivnog tempomata, automatskih svjetala, upozorenja na nalet vozila i automatsko kočenje, kamere,… Sve što danas očekujete od modernog automobila - Škoda Kamiq ima. Kvaliteta materijala je očekivano visoka dok ambijentalna rasvjeta stvara dojam  a zahvaljujući već nekoliko puta spomenutoj prostranosti, Kamiq je lijepo mjesto za boraviti, čak i na dužim putovanjima.

TSI revolucija

Škoda Kamiq dostupna je u četiri varijante izvedbe te s četiri različite motorizacije (3 motora različith snaga). I dok je varijanta opreme u našem slučaju bila Style, motorizacija je bila izvrsni 1.0 TSI snage 115 KS. Dostupni su još 1.0 TSI od 95 KS, 1.5 TSI od 150 KS te 1.6 TDI od 115 KS. Izbor TSI motora svakako je preporučljiv, a testirani TSI od 115 KS čini se kao prava mjera. Ovaj 3-cilindraš agilan je i vrti se na visoke okretaje pružajući vozaču znatno dinamičniju vožnju od primjerice dizelaša, a uz to jednako je štedljiv. U normalnim okolnostima možete računati na oko 5 litara potrošnje, što je izazov i za dizelaša. Ako vam je noga teža na gasu, računajte na oko 6 do 7, a to su primamljive brojke. Motor radi tiho i uglađeno, a karakterističnih vibracija nema. Tražite li zaista sportske performanse, onda je tu 1.5 TSI koji isporučuje respektabilnih 150 KS, a za one koji ne žele 'šaltati' po brzinama tu je i dobro poznati DSG automatski mjenjač. Naš testni Škoda Kamiq Style 1.0 TSI cijenom se zaustavio na nešto iznad 180.000 kuna, što je s obzirom na sve viđeno i ponuđeno više no fer. Tezu kako je ovo više nego fer ponuda zasigurno će potvrditi i prodajne brojke koje iz godine u godinu potvrđuju pomalo kultni status kakav Škoda ima. Naš testni model dostupan je za probnu vožnju u Škoda salonu AutoZubak Osijek.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675