| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Audi A4 35 TDI S tronic Advanced Plus - uspješno zatezanje bora - CroPC.net

Vozili smo: Audi A4 35 TDI S tronic Advanced Plus - uspješno zatezanje bora

Novi Audi A4 najbolje nam pokazuje kako zatezanje bora treba biti izvedeno

Dobili smo priliku provozati novi Audi A4 koji u izvedbi 35 TDI s automatskim mjenjačem oduševljava svojim voznim karakteristikama donoseći prepoznatljivo Audijevo vozačko iskustvo

Audi je nedavno osvježio izgled jednog od svojih najprodavanijih modela, Audija A4. Kada kažemo "osvježio izgled" tada mislimo na popularno zatezanje bora ili facelift koji je već naveliko ustaljen u autoindustriji. Nekako na pola svoga modelskog životnog vijeka većina proizvođača aktualnom modelu udahne novi život kroz manje ili veće promjene. Audi A4 definitivno spada u ove potonje, jer promjene su znatne i toliko primjetne da će većina pomisliti kako riječ o sasvim novom modelu, a ne o LCI (Life Cycle Impulse) postojećem A4 modelu. Stoga, možemo odmah u uvodu slobodno reći kako je ova operacija uspjela.

35 TDI

Audi je prije nekoliko godina, s novim modelom A8 uveo novu nomenklaturu svojih modela svrstavajući ih u određene razrede sukladno njihovoj snazi. Pod snagom mislimo na kombiniranu snagu iz bilo kojeg pogonskog izvora, a upravo zbog danas sve veće pojave izvora snage iz više izvora (kakve imaju hibridna vozila) došlo je do ove potrebe za promjenom nomenklature. Naprosto, nekad ste mogli lako pretpostaviti koliko snage automobil crpi iz jedne, jedne i pol, dvije ili tri litre obujma, no danas uz kombiniranje elektromotora to je teško pretpostaviti. Ipak, kako bi svoje modele nekako svrstao Audi je 2017. godine uveo oznake od 25 do 55 u koracima po 5, svrstavajući ih u određene skupine po snazi. Naš Audi A4 35 TDI S tronic Advanced+ tako se smjestio u razred 35 sa svojih 163 KS. Inače ovaj je razred rezerviran za vozila od 110 do 120 kW, razred 40 za one od 125 do 150 kW, itd. Kad smo već krenuli od oznaka onog ispod poklopca motora, nastavljamo s vozim osobinama. Audi A4 35 TDI S tronic Advanced+ vozi se očekivano kao prava premium poslovna ili obiteljska limuzina. Ubrzanja su strelovita zahvaljujući vrhunskom S-tronic automatskom mjenjaču, a A4 snage ima više no dovoljno. Jasno, oni koji traže više posegnuti će za snažnijim izvedbama, no ova mjera koju nudi 2-litreni TDI sasvim je dovoljna za veliku većinu. Dobro nam poznati TDI radi uglađeno i savršeno pristaje uz A4 nudeći performanse kad ih trebamo i štedljivu vožnju uz prosječnu potrošnju od oko 5 litara. U vožnji A4 nudi vam sijaset podrške koju ukoliko vam nije potrebna možete i isključiti. Izolacija vanjske buke na visokom nivou je i zahvaljujući njoj A4 pruža osjećaj kao da plovimo u kakvoj krstarici. U kabini nas poslovično za Audi okružuju vrhunski materijali, poput kože, brušenog aluminija i filigranska preciznost. Svaki dodir pod prstima pruža nam onaj osjećaj zadovoljstva kada znamo da je sve onako baš kako bi i trebalo biti. Ispred vozača nalazi se dobro poznati 12,3-inčni virtualni kokpit, dok je multimedija unaprijeđene i donosi golemi 10,1-inčni zaslon osjetljiv na dodir uz haptički osjećaj pri dodirivanju. Kao i sa svakim drugim zaslonom osjetljivim na dodir, imajte uza sebe krpicu za brisanje jer otisici su neizbježni. Uz ovakvu infotainment i multimedijsku postavu za očekivati je podršku za sve ono što danas smatramo potrebnim i dostupnim – od zabave, povezivanja s telefonom, navigacije do pristupa internetu od 0 do 24 sata kojeg A4 ima i nudi na raspolaganju.

Facelift

Netipično za naše osvrt za kraj ostavljamo osvrt na izgled. Kako smo u uvodu spomenuli A4 je primjer kako zatezanje bora, tj. facelift nekog modela treba izgledati. Osim unutrašnjosti koja donosi svoje novosti, rapsodija nečeg novog očekuje nas i na vanjštini. Pažnju posebno privlače prednji i stražnji karaj kodi sada donose svjetlosni potpis s modela A6 i A7, a koji nam se posebno dopadaju i koji izgledaju zaista efektno. Nova rešetka hladnjaka također je tu. Silueta s boka više-manje je ista i lako prepoznatljiva, no ipak pažnju će pokupiti 18-inčni aluminijski naplatci. Iako je većina opreme na našem testom Audi A4 35 TDI S tronic Advanced+ serijska, uz nešto dodatne opreme cijena testnog modela zaustavila se na nešto preko 350 tisuća kuna. Možemo reći očekivano i opravdano za premium limuzinu kakav Audi A4 je.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675