| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Savjetujemo: Pripremite automobil za ljeto - CroPC.net

Savjetujemo: Pripremite automobil za ljeto

Uvjet za bilo kakvo putovanje, bez obzira bilo ono 10 ili 1000 kilometara je – 100% tehnički ispravno vozilo

Ljetno doba tradicionalno predstavlja period kada većina odlazi na zasluženi godišnji odmor, ali i vrijeme kada će većina se uputiti na neku dulju vožnju automobilom, stoga ključno je pripremiti ga za sigurnu i ugodnu vožnju

Ljeto, sunce, visoke temperature – samo još nedostaje more. No, ipak za doći do njega, bez obzira na obalama koje zemlje, većina će sjesti u osobni automobil i odvesti se do željene destinacije. Jednako kako takav put predstavlja stres za vozača, isto je i za vašeg limenog ljubimca. Ipak, kako ne biste prepustili sve slučaju i faktoru sreće, neke stvari možete napraviti i sami. Uz savjete koje donosimo uvjereni smo da će putovanje biti sigurnije, ali i nadasve ugodnije.

Provjera tehničke ispravnosti

Uvjet za bilo kakvo putovanje, bez obzira bilo ono 10 ili 1000 kilometara je – 100% tehnički ispravno vozilo. Velika većina ovlaštenih servisa u ovom periodu nudi preglede vozila u nekoliko desetaka točaka po simboličnim cijenama. Ne budite lijeni jer za trošak koji je možda manji od jedne kave, dobit će te profesionalno pregledan automobil. Ipak, ako ne nalazite takvu akciju, a smatrate se dovoljno vještim, provjeru vozila možete napraviti i sami. Prije puta, provjerite razinu ulja,  provjerite stanje kočnica, količinu antifriza, stanje akumulatora, metlica brisača, osluhnite vozilo za nepoznatim zvukovima koji možda ukazuju na neki veći kvar. Obratite pozornost na tekućine, uočite li da igdje nešto curi ili je motor ili bilo koji dio vozila zauljen – obavezo posjetite servis. Nimalo manje važna provjera je ona stanja pneumatika. Istrošene gume koje prepoznajete po mikro pukotinama ili niskim profilom šara obavezno zamijenite prije puta, jer trošak od nekoliko tisuća kuna može na putu porasti višestruko, a o sigurnosti da i ne govorimo. Ako je stanje u redu, provjerite tlak u gumama sukladno specifikacijama vozila. Ako je vozilo tehnički ispravno, vrijeme je za onu drugu provjeru – komfor.

Jednako kao što ste provjerili stanje automobila radi sigurne vožnje, vrijeme je za provjeru stanja komfornih elemenata koja će utjecati najviše na zadovoljstvo vaših putnika, ali i vas kao vozača

Sve za komfor

Jednako kao što ste provjerili stanje automobila radi sigurne vožnje, vrijeme je za provjeru stanja komfornih elemenata koja će utjecati najviše na zadovoljstvo vaših putnika, ali i vas kao vozača. Osim čistog vozila važno je opremiti se i sredstvima koja vožnju ljeti čine ugodnijom. Spremnik za pranje vjetrobrana napunite visokokvalitetnom tekućinom za pranje, poput Alfacare Stakloper za ljetnu uporabu. Jedna rezervna boca Alfacare Staklopera za ljetnu uporabu u prtljažniku spasit će vas od gubljenja živaca jer čist vjetrobran osim komfora, predstavlja i pitanje sigurnosti. Alfacare Odstranjivač insekata spremite u prtljažnik jer insekti su nešto što se izuzetno teško skida s karoserije vozila. U ljetnim mjesecima ih ne nedostaje, a ako ih ne želite gledati na vašem automobilu nakon vožnje ili u gorem slučaju zauvijek (jer vrlo lako mogu trajno oštetiti lak) tu je Alfacare Odstranjivač insekata. Morska voda, sol, hrana, piće, sve su to neizostavne stvari u vašem vozilu tijekom godišnjeg odmora, a s njim i mogućnost prljanja unutrašnjosti. Alfacare Čistilo za unutrašnjost vozila je nešto bez čega ne idete nigdje, pa ni do obližnje trgovine, a kamo li na neko duže putovanje. Uz Alfacare Čistilo za unutrašnjost vozila mrlje brzo nestaju, a vi imate ponovo čistu unutrašnjost. Ljeto je poznato po paklenim vrućinama, a za osobnu zaštitu tu je krema za sunčanje. Znate li da u unutrašnjosti automobila temperatura redovno prelazi 50 stupnjeva Celzijusa, a sama komandna ploča doslovno se prži i na debelo preko toga? Priuštite vašem automobilu u unutrašnjosti adekvatnu njegu i zaštitu uz Alfacare Laštilo za komandne ploče. Također s njim možete osvježiti i kožna sjedala. Sve površine bit će zaštićene kao i vi s kremom za sunčanje. Za kraj preostaje nam još samo osigurati svježinu na putu. Osim pregleda klima uređaja u servisu, sami možete napraviti njegovu dezinfekciju. Sve što trebate za ovu radnju je pribaviti malenu limenku s etiketom Alfacare na kojoj piše „Čistilo za klimu". Čistilo za klimu je dezinfekcijsko sredstvo za unutrašnjost vozila koje odstranjuje bakterije, viruse, gljivice koji štete zdravlju te istodobno uklanja neugodne mirise, koji se stvaraju u unutrašnjosti vozila djelovanjem klima uređaja.

Nadamo se da uz naše radnje možete u potpunosti posvetiti se odmoru, ali i uživati u vožnji do destinacije.  

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675