| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Nasiol NL272 – superiorna keramička zaštita automobila - CroPC.net

Test: Nasiol NL272 – superiorna keramička zaštita automobila

NL272 predstavlja vrhunac ponude zaštite laka automobila tvrtke Nasiol

Dobili smo priliku isprobati najbolji keramički premaz proizvođača Nasiol, a koji pruža superiornu zaštitu laka i do pet godina

Takozvani keramički zaštitni premazi na automobilima nisu novost, no kao i kod bilo kojih proizvoda, u ovom slučaju keramičkih premaza, postoji nebrojno puno proizvoda koji se uvelike razlikuju po onome što nude. Jedno od najpoznatijih imena u keramičkim premazima i zaštiti automobila, ali i općenito zaštitnim sredstvima za brojne materijala, tvrtka je Nasiol. Već ranije imali smo priliku upoznati se s njihovim proizvodima, a sada smo priliku dobili i za upoznati njihov superioran proizvod oznake NL272.

Nano razina zaštite

NL272 predstavlja vrhunac ponude zaštite laka automobila tvrtke Nasiol, a riječ je o nano keramičkoj zaštitu. Nano tehnologija podrazumijeva uporabu ekstremno malih čestica koje svojim svojstvima prodiru duboko na površini te su izuzetno otporne i postojane. Znanost definira nanomaterijale po veličini koja iznosi između 1-100 nm pri čemu je 1 nm milijunti dio milimetra. Radi bolje usporedbe i razumijevanja veličine nanočestice, dovoljno je navesti da debljina ljudske kose iznosi 80.000 nanometara. Nanočestice zbog svoje veličine pružaju dosad nezamislive promjene na tretiranim površinama te imaju izvrsna svojstva. Prije tretiranja ovakvim proizvodima namijenjenih dugotrajnoj zaštiti i konzerviranju automobila, nužno je da vaš limeni ljubimac bude besprijekorno čist i da svi nedostatci (ogrebotine) budu otklonjeni. Kako biste to napravili temeljito nužno se držati određenih koraka. Ova temeljna priprema sačinjena je od temeljitog pranja i čišćenja od svih nečistoća te neophodne dekontaminacije posebnim sredstvima i poliranja automobila. Tek nakon ovih postupaka može se prionuti na postupak nanošenja keramičke zaštite. No, i tu je potrebna određena vještina jer se keramički premaz izuzetno brzo učvršćuje te nevještim rukovanjem možemo načiniti više štete nego koristi. Stoga, nimalo nije čudno da ovakve tretmane nude samo profesionalni studiji s višegodišnjim iskustvom i to po cijenama koje mogu biti i preko 7.000 kuna po tretmanu! Čisto i pripremljeno vozilo je vrlo važan uvjet, jer sve što ostane ispod zaštitnog sloja koji ćemo nanijeti na vozio – tamo će ostati narednih nekoliko godina!

Zaštitni sloj Nasiol NL272 pruža dugotrajnu zaštitu, intenzivno pomlađivanje boja i izvanredan efekt odbijanja vode, takozvani „lotus“ efekt, kao i zaštitu od oštećenja

Pravilno nanošenje

Nakon pripreme automobila, završno čišćenje obavljamo univerzalnim čistačem Nasiol Clean. Ovo sredstvo ukloniti će sve ostatke nakon poliranja, eventualna ulja ili voskove. Nakon toga spremni smo za nanošenje zaštite Nasiol NL272. U luksuznom pakiranju proizvoda stižu dvije krpe od mikrovlakana, spužvice za nanošenje sredstva, samo sredstvo te zaštite rukavice i popratni materijali. Zanimljiv dio pakiranja su i naljepnice koje ćemo nalijepiti na vozilo nakon nanošenja zaštite te na taj način ponosno istaknuti kako je naš automobil zaštićen Nasiol proizvodima. Nasiol NL272 nanosimo na male površine, tipično pola vrata odjednom, četvrtinu poklopca motora, itd. Nakon nanošenja unutar nekoliko desetaka sekundi vršimo prvo brisanje krpom od mikrovlakana, te potom završno brisanje drugom krpom kojom ćemo postići visoki sjaj. Zaštitni sloj Nasiol NL272 pruža dugotrajnu zaštitu, intenzivno pomlađivanje boja i izvanredan efekt odbijanja vode, takozvani „lotus“ efekt, kao i zaštitu od oštećenja. Sve ove karakteristike smanjuju prianjanje prašine i prljavštine, a sjaj se automatski obnavlja nakon svakog pranja! Osim toga, Nasiol NL272 otporan je na ogrebotine do 9H, na kemikalije od ph 1 do 12, a na laku ostavlja sloj zaštite debljine 0,8 - 1,1 µm, a koji je nakon nanošenja moguće ukloniti jedino poliranjem. Vrlo važan podatak je kako ovakva zaštita u normalnim uvjetima eksploatacije vozila traje do čak 5 godina!

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675