| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Einhell CE-BC 30 M – za automobil koji pali svaki put - CroPC.net

Test: Einhell CE-BC 30 M – za automobil koji pali svaki put

Cijena za Einhell CE-BC 30 M iznosi svega 1.200 kuna

Cijena za Einhell CE-BC 30 M iznosi svega 1.200 kuna

Problemi s akumulatorom automobila jedni su od najčešćih s kojima se kao vozači susrećemo, međutim, uz izvrstan punjač ove probleme možemo gotovo eliminirati

Većina vozača akumulator automobila gotovo niti ne pogleda. Svjesni činjenice kako je on tu i kako je neophodan za ispravan rad automobila, no bez primisli da je brigu potrebno voditi i o akumulatoru. Tek u servisu postajemo možda malo svjesniji kada nam servisni savjetni priopći kako nam stanje akumulatora nije najbolje, te počinjemo razmišljati o ovoj važnoj komponentni automobila. Otkazivanje rada akumulatora svatko će sigurno doživjeti stresno, a najčešće to nastupa kada već ionako loš akumulator „pritisne“ hladnoća koju donosi zimski dio godine. Tada zasigurno nema goreg osjećaja od nemoći pokretanja automobila i snalaženja po hladnom vremenu ne bili smo pokrenuli automobila. Kako bi ovaj scenarij pamtili samo kao neku lošu uspomenu, potrebno je opremiti se kvalitetnim punjačem.

Održavanje akumulatora

U automobilskim krugovima često ćete čuti kako je punjenje akumulatora nepotrebna radnja. S tom tvrdnjom možemo se i složiti ako ste vozač koji jednom kada upali automobil s njim radi duge relacije, prije negoli ponovno pokrene automobil, i to čini gotovo svakodnevno. Tada bismo možda i razumjeli ovu tezu, no u svim drugim okolnostima, punjenje akumulatora ne samo da je dobrodošlo, nego je i potrebno. Dovoljno je pogledati bilo koji ozbiljan servis ili autosalon i punjač akumulatora tamo će te vidjeti kao dio standardne opreme. Naime, malo je onih vozača koji automobil drže i voze u idealnim uvjetima koji neće stvarati stres akumulatoru. U praksi većina vozača ima kraće relacije, s čestim paljenjima i gašenjima automobila, uz to neki od vozača imaju i duže periode kada vozilo ne voze, posebice oni koji imaju nekakav sezonski automobil, poput kabrioleta. Uz sve navedeno velika većina u svome automobilu ima dodatna trošila poput punjača telefona ili navigacijskih uređaja koji dodatno stavljaju stres na akumulator. U takvim uvjetima, otkazivanje akumulatora prije ili kasnije je neminovno, a već na servisu zasigurno će vas pedantni servisni savjetnik upozoriti na loše stanje akumulatora. I dok je nekada kod starih automobila trošak zamijene akumulatora bio relativno jeftin izdataka, danas to nikako nije slučaj. Nije neobično dobiti račun i od nekoliko tisuća kuna za izmjenu akumulatora. Stoga, kupovina kvalitetnog punjača dugoročno je isplativa. Upravo jedan od ponajboljih na tržištu dobili smo prilike i isprobati. Riječ je o modelu Einhell CE-BC 30 M koji predstavlja sam vrh ponude ovog njemačkog proizvođača.

Einhell CE-BC 30 M moderni je punjač kojeg krasi napredna digitalna tehnologija punjenja akumulatora

Einhell CE-BC 30 M moderni je punjač kojeg krasi napredna digitalna tehnologija punjenja akumulatora

Digitalni punjač

Einhell CE-BC 30 M moderni je punjač kojeg krasi napredna digitalna tehnologija punjenja akumulatora. Ovo nama kao krajnjim korisnicima uvelike olakšava rad i rukovanje s punjačem minimizirajući ikakvu slučajnu grešku pri rukovanju. Einhell CE-BC 30 M stiže kao i svi ostali proizvodnji ovog njemačkog proizvođača upakiran u pakiranju na kojem jasno vidimo sve relevantne informacije o proizvodu. Einhell CE-BC 30 M tako možemo upotrijebiti za punjenje 12-voltnih akumulatora kakve viđamo u većini automobila, te za 24-voltne akumulatore koje češće viđamo na radnim strojevima ili kamionima. Einhell CE-BC 30 M može poslužiti kao punjač, ali i kao starter kada nam je neophodan momentalni start, tj. pokretanje vozila. Punjenje se odvija digitalno u nekoliko različitih ciklusa, održavajući tako akumulator u najboljem stanju. Struja punjenja iznosi od 3 A do visokih 30 A. Još je fascinantniji podataka kako punjač u starter funkciji može isporučiti struju do 100 A. S ovim brojkama Einhell CE-BC 30 M spreman je uhvatiti se u koštac sa zasigurno svim motorima u cestovnim vozilima. Punjač je namijenjen svim vrstama akumulatora, od klasičnih olovnih s kiselinom, onih bez održavanja, AGM, gel i drugih kakve tržište danas nudi. Rukovanje s Einhell CE-BC 30 M punjačem je jednostavno. Dovoljno je stezaljke staviti na plus i minu pol, uključiti punjač te odabrati tip akumulatora i brzinu punjenja. Sve ostalo, Einhell CE-BC 30 M odrađuje sam. Praktičan zaslon će nas informirati o naponu akumulatora te o njegovoj napunjenosti. Zgodno je i to što punjač možemo ostaviti i dulje vrijeme priključen na vozilo, primjerice na ono koje je u mirovanju. Cijena za Einhell CE-BC 30 M iznosi svega 1.200 kuna. S obzirom na to da cijene pojedinih akumulatora ovu cijenu i višestruko prelaze, kupovinu Einhell CE-BC 30 M punjača možemo itekako smatrati poželjnom. Osigurajte si jednu brigu manje uz vrhunski punjač akumulatora, kao što je Einhell CE-BC 30 M.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675