| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Maraton test: RaceChip GTS – pet razloga zašto se odlučiti za RaceChip chiptuning - CroPC.net

Maraton test: RaceChip GTS – pet razloga zašto se odlučiti za RaceChip chiptuning

RaceChip GTS

RaceChip GTS

Nakon tri mjeseca korištenja stekli smo uvid što nam sve može ponuditi najpopularniji „čip“ za automobil – RaceChip GTS

Svi teže biti bolji, barem malo bolji i drugačiji od drugih. Uvijek je tako i gotovo u svemu, a posebice kod limenih ljubimaca. Većina prilikom kupovine gleda svoj automobil istaknuti od mase, bilo estetski odabirom posebne boje i opreme, ali i snagom motorizacije. Međutim, čak i ako odaberemo ono što želimo, ubrzo želimo barem malo više. Kod automobila, na sreću, to je lako izvedivo, a jedno ime u svijetu podizanja snage automobila je u samome vrhu. Riječ je o tvrtki RaceChip, čiji smo top model RaceChip GTS imali na maraton testu. Što je toliko privlačno da je RaceChip sinonim za chiptuning, donosimo u naših top 5 stvari koje trebate znati.

  • Jednostavna instalacija

RaceChip GTS nakon kupovine kroz izvrstan i pregledan online shop stiže ekspresno kroz nekoliko dana na adresu. Pri kupovini je teško pogriješiti jer se od nas traže podaci vozila, kao i broj šasije te se sukladno unesenim podacima dobiva čip točno podešen i konstruiran za naše vozilo. U privlačno dizajniranom paketu pored samog uređaja (čipa), stižu kabeli, popratni sitni elementi (poput vezica) te opsežne i detaljne upute. Čak i ako ste laik RaceChip GTS, kao i druge RaceChip modele, instalirat će te bez poteškoća i posebnih alata u roku 10 do 15 minuta. Prvi veliki plus za RaceChip.

  • Više snage

Odmah po instalaciji RaceChipa GTS vozilo je spremno za vožnju. Uobičajeno bit će postavljena srednja mapa koja nudi balans između regulacije potrošnje goriva i sportske dinamične vožnje. Već s njom možemo na očigled iskusiti bolje performanse vlastitog automobila. Posebno smo porast snage osjetili pri međuubrzanjima gdje većina nas i traži dodatnu snagu prilikom pretjecanja. Pretjecanje kao radnju želimo čim prije i brže završiti, a uz RaceChip GTS dobit ćemo upravo to. Jasno, i ukupne brojke ubrzanja bit će bolje, no u svakodnevnoj vožnji daleko nam je važnije imati ekstra snagu onda kada nam je istinski potrebna.

  • Personalizacija

RaceChip GTS kao uređaj nudi čak 7 različitih mapa prilagođenih i podešenih točno za motor našeg automobila. Mape su posložene od jače do manje agresivnih, tj. porast snage izveden je kaskadno. Pri rukovanju uređajem postoje i tri optimalno konfigurirane mape: Race, Sport i Eco. Kako im i nazivi govore ove tri mape nude optimiziranu sportsku, dinamičnu ili štedljivu vožnju. Međutim, ukoliko želimo finija podešenja, ranije spomenutih 7 mapa stoji nam u svakom trenutku na raspolaganju.

  • Kontrola preko telefona

Personalizacija nas dovodi do sljedeće stavke koja nas je na RaceChip GTS oduševila. Riječ je o povezivanju uređaja s pametnim telefonom. Odabir načina vožnje ili jedne od 7 mapa odvija se najlakše upravo kroz aplikaciju na pametnom telefonu. Osim odabira mape, kroz aplikaciju je omogućena kompletna kontrola čipa te u slučaju želje ili potrebe – njegovo onemogućavanje. Dakle, uz jedan klik na zaslonu telefona možemo promijeniti režim rada našeg automobila. Osim toga, ukoliko smo „teški na gasu“ možemo definirati i vrijeme zagrijavanja motora, te provjeravati ažuriranja.

  • Niža potrošnja

Za kraj ostavljamo nešto slatko, a to je potrošnja goriva. Iako će mnogi pomisliti kako s većom snagom i boljim performansama automobila ide i veća potrošnja, to u slučaju RaceChipa GTS ne mora biti tako. Naime, očigledno ako automobil budemo „tjerali“ do granica potrošnja će biti veća, no ukoliko automobil nastavimo voziti uobičajeno RaceChip GTS će nam čak omogućiti uštedu na gorivu! RaceChip GTS obećava do 15% uštede, a u praksi mi smo postili oko 10% što je već osjetna razlika, a koju je lako pratiti pri točenju goriva. Spomenimo za kraj kako je cijena RaceChip GTS oko 500 eura, što iako se čini puno, relativno se brzo isplati kroz uštedu na gorivu, ali i kroz zadovoljstvo u postignutim performansama.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675