Huawei

Servis: Zamjena ulja u automobilu – kod kuće!

Ako se odlučite promjenu ulja napraviti doma, obavezno si kupite Liqui Moly posudu za ulje
Ako se odlučite promjenu ulja napraviti doma, obavezno si kupite Liqui Moly posudu za ulje
Ako se odlučite promjenu ulja napraviti doma, obavezno si kupite Liqui Moly posudu za ulje

Za ulje u automobilu često volimo reći kako je kao krv u ljudskom organizmu, a upravo zbog tolike važnost koje ulje ima na „život“ našeg limenog ljubimca, ulju je potrebno dati itekako veliku pozornost

Automobili su naša svakodnevnica, a često možemo pročitati kako ih se oslovljava i kao limene ljubimce. I dok nerijetko vidimo kako ih vlasnici maze i paze, čiste i dotjeruju, ispod blještavog limenog pokrova često se može pronaći ne tako bajno stanje. Čak i ako se kao po zakonu držite servisnih intervala te redovito mijenjate motorno ulje, unutar motora često se nalazi „nered“ kakav teško možete i zamisliti. No, odabirom vrhunskog ulja, ali i uz pomoć aditiva automobilu možemo pružiti novi život. Ako ste vični samostalno uzeti posao u svoje ruke, servis zamjene ulja možete obaviti i samostalno kod kuće. Jasno, nešto alata vam je potrebno, no uz njega servis zamjene ulja može biti perolak posao.

Odabir pravog ulja

Prije negoli krenete s postupkom promijene ulje potrebno je informirati se koje ulje treba vaš automobil. Nemali je broj vozača koji uopće nije svjestan koje ulje koristi, a značajan je broj i oni koji misle da je gradacijska oznaka jedino što vas treba zanimati. Tako veliki broj vozača radi greške kojima mogu znatno umanjiti performanse, pouzdanost i dugovječnost svog limenog ljubimca. Posebice je ovo izraženo kod vozača koji imaju vozila opremljena DPF-om i start-stop sustavima. U ovakva vozila ulijevanje ulja koje ne zadovoljava baš određenu normu vozila može biti pogubno. Kako biste odabrali pravo ulje, njemački Liqui Moly osmislio je vodič dostupan na: https://www.liqui-moly.com/en/service/oil-guide. Dovoljno je popuniti podatke o automobilu kojeg vozite i dobit će te ulja koja možete koristiti u vašem vozilu. Na ovaj način kupovina je olakšana jer će te prodavaču ulja moći reći koje točno ulje trebate. Nakon toga dovoljno je uputiti se u najbližu trgovinu i kupiti ulje. Liqui Moly ulja odličan su izbor jer nude vrhunske mogućnosti i prihvatljivu cijenu. Sva Liqui Moly ulja proizvode se u Njemačkoj, pa ako težite onoj „Made in Germany“ kvaliteti, ovo je ulje naša topla preporuka.

Naslage rješava Engine Flush

Međutim, servis zamjene ulja dopunit ćemo i primjenom aditiva. Liqui Moly je pored proizvodnje ulja, planetarno popularan i po svojim vrhunskim aditivima. Iako se mnogi pribojavaju uzeti aditiv za automobil, jednom kada vidite koje sve benefite Liqui Moly aditivi pružaju, oni će postati dio vašeg redovnog održavanja automobila. Ako se pitate zašto ih uopće koristiti, razloga je mnogo. Tijekom godina vožnje i tisuća prijeđenih kilometara unutar motora vozila stvaraju se brojni sedimenti u obliku ostataka ulja, koje se uslijed visoke temperature pretvorilo u svojevrsni talog koji se pak lijepi po unutarnjoj površini motora vozila. Osim taloga, postoji i neizbježno habanje motora pri njegovom radu. Iako su površine unutar motora vozila maksimalno precizno i glatko izbrušene, pod mikroskopom, na površini su vidljivi brojni razdori i nepravilnost koje uzrokuju habanje motora i nepravilnosti u radu. Kontaminirano ulje mora se sa vremena na vrijeme izmijeniti, pretežno svakih 15.000 kilometara, no, promjenom ulja i dalje se nećemo riješiti sedimentnih ostataka koji se nalaze posvuda unutar motora. Za ovu namjenu Liqui Moly je proizveo Engine Flush. Visoko koncentrirani aktivni sastojci ovog aditiva rastvoriti će sve naslage kao i postojeće ulje unutar motora. Engine Flush se dodaje u automobil, odnosno direktno u ulje neposredno prilikom njegove izmjene. Dovoljno je kompletan sadržaj uliti u motor i pustit vozilo u stanju mirovanja na 10 minuta. Nakon toga, ulje se obavezno ispušta, a prostor unutar motora biti će u potpunosti očišćen i spreman za novo ulje. Rezultat? Tiši, uglađeniji i mirniji rad, a novo ulje sada može u potpunosti dati svoj doprinos.

Liqui Moly Ceratec – tehnologija na vrhuncu

Nakon tretmana čišćenja motora i ulijevanja novog ulja, stvorili smo savršene uvjete za sljedeći korak – primjenu visokotehnološkog aditiva Liqui Moly Ceratec. Ovaj aditiv jedan je od najnaprednijih u području auto-moto svijeta. Po srijedi je svojevrsna tekuća keramika koja će se miješanjem u novom ulju i kolanjem unutar motora nalijepiti na svaku metalnu površinu. Što ovo zapravo donosi? Direktan kontakt metala na metal i ranije nepravilnosti metala i habanje motora biti će svedeni na minimum. Dobra je stvar da ovaj aditiv ostaje aktivan i do 50.000 kilometara nakon njegove primjene, čak i nakon promjene ulja. Službeni podaci proizvođača govore o vrtoglavih 75% manje trenja te čak 35% manje sedimenata i taloga u ulju. Za korisnika ovo znači uglađen, tiši i mirniji rad, bolje performanse te nešto niža potrošnja uslijed nižeg faktora trenja. Imate li dakle vozilo s kojim ste već prešli nekoliko desetaka ili možda stotina tisuća kilometara, uz Liqui Moly Ceratec i Engine Flush ponuditi ćete mu novi život.

Liqui Moly posuda za ulje

I za kraj, ako se odlučite promjenu ulja napraviti doma, obavezno si kupite Liqui Moly posudu za ulje. Riječ je o posudi za prikupljanje i skladištenje ulja. Posuda ima veliki integrirani lijevak sa sitom, a kapacitet posude je 10 litara. Ulje je nakon prikupljanja lako pospremiti i predati u predviđenom sabirnom centru. Liqui Moly posuda za promjenu ulja omogućava nam obaviti posao bez tragova promjene ulja.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.