A1

Vrijeme je za (pro)ljetno pranje limenog ljubimca

Doslovno za manje od jednog sata imat će te vrhunski čist automobil i dugotrajno zaštićen lak
Doslovno za manje od jednog sata imat će te vrhunski čist automobil i dugotrajno zaštićen lak
Doslovno za manje od jednog sata imat će te vrhunski čist automobil i dugotrajno zaštićen lak

Situacija oko koronavirusa kod mnogih je „pauzirala“ život, no sada kada se vraćamo u normalu i planiramo ljetna putovanja vrijeme je za temeljito pranje i zaštitu limenog ljubimca, a za tu namjenu odabrali smo četiri vrhunska Sonax proizvoda

Proljetno pranje automobila ove smo godine uvelike pomaknuli zbog situacije oko koronavirusa. Međutim, iako smo proljetno (još malo pa ga možemo nazvati i ljetno) pranje pomaknuli za jedan period, njega nikako nije preporučljivo preskočiti. Zašto je tome tako nije teško zaključiti – sol, blato, sitna oštećenja i druge prljavštine mogu trajno nanijeti štetu našem limenom ljubimcu. No, kako to uvijek biva, malo je tko spreman odvojiti puno vremena za temeljito detaljiziranje vozila. Stoga smo se orijentirali na učinkovite i performansama vrhunske Sonax proizvode koji ne zahtijevaju puno vremena. Doslovno za manje od jednog sata imat će te vrhunski čist automobil i dugotrajno zaštićen lak.

Čudovište iz Sonaxa

Sonax kao proizvođač auto kozmetike nije potrebno posebno predstavljati, a kako je riječ o lideru u ovom području na svjetskoj razini, odabir Sonax proizvoda često možete smatrati i najboljim mogućim izborom. Prvi proizvod kojeg vam najtoplije preporučujemo u vašem pohodu za blistavim automobilom je Sonax Felgen Beast. Kako mu i samo ime govori, ovaj proizvod predstavlja pravo malo čudovište u borbi protiv prljavštine na naplatcima. Sonax Felgen Beast je prikladan za sve vrste čeličnih i aluminijskih naplataka, uključujući polirane, lakirane, kromirane ili matirane. Pranje automobila uvijek počnite od naplataka jer je na njima najveća prljavština. Sonax Felgen Beast nanosimo na naplatak te ostavljamo djelovati 2 do 4 minute. Tijekom rada proizvod postaje crven i time pokazuje svoju pravu moć čišćenja. Posebno je pažljiv prema osjetljivim površina te neće oštetiti plastike, lakirane površine i slične osjetljive dijelove. Prikladan je i za kotače s TPMS-om (Tire Pressure Monitor Sustavom). Važno je znati kako Sonax Felgen Beast ne sadrži kiseline, a uz to je izuzetno ugodnog mirisa. Nakon djelovanja kotače je dovoljno isprati s mlazom vode. Pogled na kotače ostavlja nas bez daha. Naslage kočione prašine i drugih prljavština nestale su za tren i bez mukotrpnog četkanja. Dakako, ako su naplatci u jako lošem stanju, nije zgoreg posegnuti i za četkom.

Sonax Felgen Beast nanosimo na naplatak te ostavljamo djelovati 2 do 4 minute
Sonax Felgen Beast nanosimo na naplatak te ostavljamo djelovati 2 do 4 minute
Sonax Felgen Beast nanosimo na naplatak te ostavljamo djelovati 2 do 4 minute

Sonax Xtreme Spray+Seal & Wash+Seal

Nakon naplataka nastavljamo regularno pranje automobila. U velikom asortimanu šampona fokus smo stavili samo na Sonax Xtreme Wash+Seal i Sonax Xtreme Spray+Seal. Primijetit će te kako proizvodi nose oznaku Xtreme, a kod Sonaxa to znači kako pružaju najbolje mogućnosti i performanse. Sonax Xtreme Wash+Seal je proizvod kojim ćemo oprati našeg limenog ljubimca, ali i u istoj radnji nanijeti prvi sloj zaštite. Ako ste u prilici, za ovu namjenu svakako se poslužite visokotlačnim peračem, ili ako vam nije pri ruci sve radnje možete obaviti na obližnjoj samoposlužnoj praonici. Jedino što vam pored proizvoda treba je kanta s vodom i spužva za pranje. Nakon što smo uz pomoć mlaza vode uklonili svu vidljivu nečistoću s vozila, nastupamo s pranjem uz moć Sonax Xtreme Wash+Seal. U kantu s 10 litara vode dovoljno je uliti tek pola mjerice šampona. Mjerica je praktično smještena s donje strane, dok je i otvaranje boce također izvedeno praktično bez čepa, a doziranje lako uz pomoć integriranog lijevka. Kako je riječ o visokoučinkovitom sredstvu, dovoljna je tek ovako mala količina. Sredstvo učinkovito uklanja svu nečistoću s vozila, čak i onu tešku, poput tragova soli, vodenih ostatak, kukaca. Nakon pranja, za što nam je poslužila odlična Sonax Microfibre sponge (spužva s mikrovlaknima), auto smo isprali s mlazom vode. Već po ispiranju vozila nastupa efekt tek navoštenog i zaštićenog vozila, odnosno pucanja vode. Međutim, prava čarolija tek nastupa nanošenjem i Sonax Xtreme Spray+Seal zaštitnog sredstva. Sonax Xtreme Spray&Seal predstavlja novu generaciju brzih „spray sealanta“ koji omogućuju zaštitu površine za, doslovce, nekoliko sekundi. Ono se nanosi na mokro vozilo jer voda a vozilu služi za ravnomjernu distribuciju proizvoda i punu pokrivenost zaštite. Nakon ispiranja, vozilo je zaštićeno te površine imaju hidrofoban efekt, a osim vode s vozila će bježati i ostala prljavština. Osim zaštite, Sonax Xtreme Spray+Seal će pružiti i visoki sjaj te poslužiti kada želimo produžiti trajnost trenutačne zaštite na vozilu. Nakon ispiranja vozilo je potrebno osušiti, a za tu radnju također su nam poslužili vrhunski Sonax ručnici od mikrofibre, ali i Sonax Flexi-blade silikonski list za skidanje vode s vozila koji skida vodu u jednom potezu, bez tragova. Rezultati? Fotografija će reći više od tisuću riječi.

Fotografija će reći više od tisuću riječi
Fotografija će reći više od tisuću riječi
Fotografija će reći više od tisuću riječi

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.