Huawei

Razmišljate o kupnji rabljenih guma? Evo zašto to nikako nije pametno

Ne zaboravite da ispravne gume čuvaju vaš život kao i vaše obitelji, ali i svih sudionika u prometu!
Ne zaboravite da ispravne gume čuvaju vaš život kao i vaše obitelji, ali i svih sudionika u prometu!
Ne zaboravite da ispravne gume čuvaju vaš život kao i vaše obitelji, ali i svih sudionika u prometu!

Nakon skoro dva mjeseca polako sakupljamo ideje kuda se uputiti kada se sve restrikcije kretanja uklone, bez obzira na destinaciju, možemo očekivati povećan promet kako unutar gradova tako i na udaljene destinacije, a prije svakodnevnih odlazaka  na posao, na vikendicu ili na zasluženi odmor, obavezno provjerite ispravnost svojih guma prije polaska

Trend kupovanja polovnih guma smanjuje se svake godine, a za to su najzaslužnija kontinuirana edukacija, pristupačne cijene novih guma vrhunskih proizvođača, ali i dostupnost kupovine iz svog doma na web shopovima poput gume.com.hr. Na tržištu možemo pronaći iznimno dobre gume srednjeg i višeg srednjeg razreda koje će pružiti vozačima adekvatnu zaštitu.

"Svakako, u pitanju je činjenica koja ohrabruje s obzirom da se ranijih godina često dešavalo da izletanje sa puta ili klizanje na asfaltu bude upravo uzrokovano potrošenim zimskim ili ljetnim gumama ", komentirala je tehničarka za kontrolu i izbor guma poznate njemačke kompanije "Delticom",  Ana Maria Pop.

„Statistike i ankete na našim online shopovima diljem svijeta pa tako i na hrvatskom https://www.gume.com.hr/ , pokazali su da 85% kupaca mijenja stare za nove gume čim primijeti znakove istrošenosti. Ta brojka ne čudi kada statistike nesreća na prometnicama pokazuju da su vrlo često razlog upravo manjak kontrole nad vozilom radi istrošenih ili neadekvatnih guma“, upozorava  Anu Maria Pop iz Delticoma.

Prvi korak koji trebate napraviti kod provjere guma je provjeriti dubinu utora, a to možete putem našeg žetona za brzu provjeru. Osigurali smo 50 besplatnih žetona za mjerenje ispravnosti guma, čitateljima koji nam se prvi jave u inbox naše facebook stranice gume.com.hr te ostave svoju adresu.

Kod odabira gume pomoći će vam i EU naljepnice na samim gumama:

1. Simbol benzinske pumpe predstavlja otpor pri kotrljanju gume: što je manji, manje energije je potrebno, pa je tako i niža potrošnja goriva.

2. Ušteda goriva ima ocjenu od A do G (na bojom označenoj skali):

A (zeleno) = najviša ocjena uštede goriva

G (crveno) = najniža ocjena uštede goriva

Svoje zimske gume skladištite po ovim smjernicama:

Kako bi se održala njihova ispravnost, vijek trajanja te kvaliteta materijala, potrebno je držati se ovih nekoliko zlatnih pravila:

  1. Očistite prašinu, kamenčiće te sol sa guma i naplataka, ali ne jakim mlazom vode.
  2. Tada ih označite onim redoslijedom kojim su bile uklonjene kako biste olakšali postavljanje kada za to dođe vrijeme te ih ne zaboravite rotirati kod sljedećeg postavljanja.
  3. Odaberite hladnu i suhu prostoriju s prirodnom ventilacijom u kojoj nema tragova benzina, ulja, masti i drugih kemijskih tvari te ih pohranite nekoliko centimetara iznad tla, na primjer na drvenim paletama, ali ne zaboravite ih rotirati jednom mjesečno!
  4. Ukoliko imate gume bez naplataka, okrenite ih vertikalno, a ako su sa naplatcima horizontalno. Ukoliko gume skladištite na otvorenom, potrebno ih je skloniti u hlad te ih prekriti neprozirnom ceradom kako bi bile zaštićene od sunca i vrućine.

Ne zaboravite da ispravne gume čuvaju vaš život kao i vaše obitelji, ali i svih sudionika u prometu!

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.