| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Servis: Priprema automobila za zimski period - sigurnija i ugodnija vožnja zimi - CroPC.net

Servis: Priprema automobila za zimski period - sigurnija i ugodnija vožnja zimi

Prilikom promjene tekućine potrebno je odabrati visokokvalitetni antifriz poput onog iz domaće proizvodnje Alfacare G13

Iako svjedočimo nikada toplijem listopadu, vrlo skoro svjedočit ćemo znatno hladnijem i za ovo doba primjerenijem vremenu, stoga iskoristiti ovo toplo razdoblje za zimsku pripremu vozila

Zima, snijeg, bljuzgavica, sol na cestama, smanjena vidljivost, mraz, minusi i hladnoća, sve tu to asocijacije na zimu koja nam je skoro pred vratima. Iako neuobičajeno toplo vrijeme to nikako ne bi dalo naslutiti, valja upravo za ovakvih lijepih i sunčanih dana zasukati rukave i pripremiti automobil za zimu. Puno je ljepše sve radove obaviti sada dok je vrijeme lijepo, nego kada ono postane „ružno“.

Gume, akumulator, antifriz

Rashladna tekućina motora, odnosno antifriz jedan je od najčešćih iznenađenja u zimskim mjesecima. Često vozači antifriz shvaćaju zdravo za gotovo i gotovo nikada ne provjeravaju njegovu ispravnost i stanje. Preporuka je svakih 5 godina promijeniti rashladnu tekućinu, odnosno ako baš puno vozite nakon maksimalnih 250.000 kilometra. Prilikom promjene tekućine potrebno je odabrati visokokvalitetni antifriz poput onog iz domaće proizvodnje Alfacare G13. Zahvaljujući inovativnim inhibitorima (dobivenim LOBRID tehnologijom) ovaj antifriz pruža dugotrajnu zaštitu od korozije za sve metale u sustavu hlađenja motora, a posebno od aluminijskih legura i lakih metala. Akumulator će zimi biti posebno izložen stresu, stoga ukoliko je dotrajao potrebo ga je zamijeniti novim. Zadnja stavka su gume za koje smo uvjereni kako većina vozača vodi brigu. Zimske gume svakako su preporučljive i poželjne zbog znatno boljih svojstava pri snijegu, bljuzgavici i poledici koje su česte zimi. Uz ove tri ključne stavke, za sigurnu vožnju zimi nije zgoreg napraviti i brzu provjeru vozila u servisu. Ovakve provjere koštaju svega nekoliko kuna u određenim akcijama, a kako kaže i narodna poslovica: bolje je nešto spriječiti, nego liječiti, ili u ovom slučaju popravljati, posebice zimi.

Tekućina mora biti za zimsku uporabu i zadovoljiti sve uvjete rada pri niskim temperaturam

Sitnice koje sreću donose

Kada ste osigurali ono najnužnije, valja se opremiti i dodatnom opremom koja će vam osigurati bezbrižniju i sigurniju vožnju zimi. Krenimo od tekućine za vjetrobran. Tekućina mora biti za zimsku uporabu i zadovoljiti sve uvjete rada pri niskim temperaturama. Alfacare Stakloper za zimsku uporabu do -30°C je tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla koja će poslužiti za učinkovito pranje vjetrobranskog stakla. Djelotvorno čisti i odstranjuje smog, insekte i odmašćuje bez ostavljanja tragova. Omekšava i ne raspucava gumene dijelove brisača te jamči ravnomjeran i glatki rad brisača bez podrhtavanja uz potpunu vidljivost. Ne smrzava u spremniku do -30°C, ne začepljuje dizne i ekološki je prihvatljiva. Svakako prije ulijevanja nove, zimske tekućine, potrošite ljetnu. Zimi se često, pogotovo ujutro, susrećemo sa ledom na staklima i farovima vozila. Iako je struganje leda dobro provjerena metoda, ponekad ona nije najspretnija i dovodi do mogućnosti oštećenja vozila. Daleko elegantnije i višestruko učinkovitije skidanje leda je korištenjem Alfacare Odleđivač stakla. Ovo sredstvo omogućava jednostavno, brzo i učinkovito odleđivanje staklene površine na vozilima. Naročito je korisno za odleđivanje vjetrobrana, brisača i farova na vozilima kojima se smanjuje vidljivost prilikom vožnje za vrijeme snježnih padalina i vrlo niskih temperatura kada se smrzavaju brisači i funkcija im se smanjuje, a uobičajeni deterdženti za pranje vjetrobrana nisu dovoljno učinkoviti. Treći na našoj listi obaveznih zimskih sredstava je Alfacare Odmagljivač stakla. Kako mu i ime govori ovaj će proizvod dobro doći kod zamagljivanja stakla, a što je zimi često. Ovaj sprej jednostavno, brzo i učinkovito odmagljuje staklene površine u vozilima, a specijalna formulacija proizvoda omogućava zaštitu od zamagljivanja uz savršenu vidljivost kroz nekoliko dana. Dovoljno je proizvod malo poprskati po staklu i prebrisati. Četvrti proizvod za zimu je sredstvo Protiv smrzavanja gumenih brtvi. Smrzavanje gumenih brtvi oko vrata te njihovo čvrsto zaljepljivanje na sama vrata, poprilično često susrećemo zimi. Kako bismo izbjegli eventualno pucanje gumenih brtvi poželjno je gumene površine premazati sredstvom protiv smrzavanja gumenih brtvi. Učinkovito sprječava smrzavanja gumenih brtvi, vrata i poklopaca prtljažnika automobila. Proizvod u jednoj operaciji štiti, omekšava, daje elastičnost i produljuje vijek trajanja gumenih brtvi.

Stoga, prije hladnijih dana preporučamo pripremu vozila i opremanje proizvodima koji će vam vožnju zimi učiniti sigurnijom i ugodnijom.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675