| | | | |

Tele2 omogućio roditeljima prvašića da prvi dan škole provedu sa svojom djecom

Prvi dan osnovne škole ostaje uvijek u sjećanju, kako učenicima tako i njihovim roditeljima
Prvi dan osnovne škole ostaje uvijek u sjećanju, kako učenicima tako i njihovim roditeljima
Prvi dan osnovne škole ostaje uvijek u sjećanju, kako učenicima tako i njihovim roditeljima

Polazak u prvi razred osnovne škole velik je trenutak za cijelu obitelj, posebice za dijete koje se prvi puta susreće s novim ljudima, zadacima i pravilima, stručnjaci se slažu kako je to velik korak ka zrelosti te je prisutnost roditelja na prvi dan škole itekako važna

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander u svojoj knjizi „Odgajam li dobro svoje dijete“ također navodi važnost sudjelovanja roditelja u životu školaraca: „Potvrđeno je kako sudjelovanje roditelja u školovanju djeteta može značajno pomoći u dječjem uspjehu i samopouzdanju. Suradnja škole i roditelja jedna je od ključnih komponenti u postizanju ovog cilja. Roditelji su prirodno prvi i najvažniji učitelji djeteta, oni najbolje poznaju djetetove potrebe, interese i poteškoće, kojih stručnjaci u školi nisu uvijek svjesni.“

Prvi dan osnovne škole ostaje uvijek u sjećanju, kako učenicima tako i njihovim roditeljima. To potvrđuju i zaposlenici Tele2, koji su sa svojim prvašićima uživali u prvom danu škole.

„Uzbuđenje mene i Mara uoči prvog dana škole je bilo veliko, možda je kod mene čak bilo i izraženije, tako da mi je mogućnost da taj dan u potpunosti posvetim svome djetetu, bez brige o poslovnim obavezama, značila jako puno. Ova inicijativa je zbilja pohvalna, lijepo je na praktičnim primjerima vidjeti da poslodavac ima sluha za privatne obaveze i obiteljski život svojih zaposlenika“, izjavila je Andrea Šalinović, BTL i event koordinatorica u Tele2.

Katarina Fulir, direktorica Sektora pravnih i regulatornih poslova te sigurnosti prvi će dan škole svog prvašića uvijek pamtiti: “Kretanje u prvi razred predstavlja ulazak u jedan novi svijet za prvašiće, ali i za nas roditelje. Uz vrtlog emocija na obje strane, tu je i niz praktičnih stvari koje prate polazak u školu. Biranje bilježnica, olovaka i gumica prvašiću su jako važni. Puna posvećenost mame, bez pogledavanja na sat i požurivanja, šetnja gradom i pileća krilca na Zrinjevcu usred radnog dana na prvi dan škole sigurno nećemo zaboraviti. Za te uspomene koje traju zaslužan je i Tele2 kao poslodavac koji je omogućio bezbrižan dan i meni i mom prvašiću“, zaključila je Katarina.

„Prvi dan škole je važan dan u životu svakog djeteta, a i roditelja. Naš prvi dan škole prošao je s puno smijeha i veselja i zato sam sretna što sam taj dan mogla provesti sa svojom Dorom bez razmišljanja o poslu i poslovnim obvezama. Smatram da bi taj dan svaki roditelj trebao provesti sa svojim djetetom i zato želim zahvaliti Tele2 na ovoj hvalevrijednoj inicijativi“, rekla je i Ana Miletić, viši računovođa u Tele2 Hrvatska.

Shop manageru Hrvoje Petekiću i njegovoj kćerki prvi dan škole je bio neizmjerno sretan, ali i izazovan: „Ova inicijativa mi jako puno znači jer sam se taj dan u potpunosti mogao posvetiti svom djetetu i imati zadovoljstvo biti s njom bez poslovnih obaveza koje me svakodnevno okružuju.“

Tele2 svojim zaposlenicima nudi brojne pogodnosti, što ga već godinama čini poželjnim poslodavcem. Fleksibilno radno vrijeme, skraćeno radno vrijeme petkom, mogućnost rada od kuće do četiri dana u mjesecu samo su neke pogodnosti koje su im na raspolaganju.

Svjesni kako brojni roditelji žele biti aktivni u školovanju djeteta, no to teško ostvaruju uz puno radno vrijeme, Tele2 ovim pogodnostima želi dodatno povećati zadovoljstvo zaposlenika, a samim time i produktivnost te ih potaknuti da u skladu s korporativnim vrijednostima budu još fleksibilniji i otvoreniji za promjene.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675