Huawei

Stručnjaci za TV uređaje iz Samsunga otkrili važna postignuća i što očekivati u budućnosti od zaslona

Samsung se također nalazi na vrhu 8K ekosustava sadržaja te kao lider u 8K Association, globalnoj neprofitnoj organizaciji koja je osnovana 2019. godine s ciljem da uspostavi 8K standarde i proširi 8K sadržaj
Samsung se također nalazi na vrhu 8K ekosustava sadržaja te kao lider u 8K Association, globalnoj neprofitnoj organizaciji koja je osnovana 2019. godine s ciljem da uspostavi 8K standarde i proširi 8K sadržaj
Samsung se također nalazi na vrhu 8K ekosustava sadržaja te kao lider u 8K Association, globalnoj neprofitnoj organizaciji koja je osnovana 2019. godine s ciljem da uspostavi 8K standarde i proširi 8K sadržaj

Kako bi saznali što više o dosadašnjim postignućima, tehnološkim inovacijama na području televizora i budućnosti tehnologije zaslona, Samsung Newsroom – službeni komunikacijski kanal tvrtke, razgovarao je s vrhunskim TV stručnjacima

Kvaliteta prikaza postala je jedna od najvažnijih čimbenika koje korisnici gledaju prilikom odabira svog televizora. U 1977. godini, Samsung je, po prvi put ikada u Koreji, uspio u razvoju i masovnoj proizvodnji televizora u boji pod imenom Color Economy TV. Tako je u Koreji započela era televizije u boji. Samsung je u Koreji stekao i titulu prvog proizvođača televizora u boji zahvaljujući svojoj čvrstoj predanosti inovacijama.

Zatim je osmišljen LCD TV, a 2009. godine je Samsung predstavio svoj revolucionarni model - Samsung LED TV. LED TV je predstavljao vrhunac svih inovativnih tehnologija u to vrijeme, nudeći nevjerojatnu kvalitetu slike zahvaljujući svjetlećim diodama. Sve komponente Samsung LED TV-a su originalno osmišljene, a broj patenata za ovaj model je premašio 3000.

U 2017. godini, Samsung je u sklopu Consumer Electronics Show (CES) događaja predstavio prvi na svijetu QLED TV koji se temeljio cadmium-free Quantum Dot tehnologiji. QLED TV i njegove inovacije su te godine bile u središtu pozornosti, donoseći vrhunsku kvalitetu prikaza i 100% volumen boja.

Godinu dana kasnije, tvrtka Samsung je predstavila QLED 8K model televizora koji je implementirao razlučivost zaslona od 8K u Samsung Quantum Dot tehnologiju. Ovaj uređaj sadržavao je Direct Full Array, tehnologiju pozadinskog osvjetljenja koja može precizno držati balans osvjetljenja u svakom djelu zaslona, kao i 8K AI Upscaling tehnologiju za pametnu nadogradnju videozapisa niže kvalitete i pretvaranje istog u živopisni 8K prikaz. Tako je inovativna Samsung QLED 8K tehnologija pokrenula eru 8K televizora.

"Samsung je 2020. predstavio prvi na svijetu televizor bez okvira koji je u potpunosti uklonio okvire oko zaslona. Godinu dana kasnije, dodatno smo učvrstili svoju poziciju vodeće tvrtke u industriji uvođenjem naše Neo QLED tehnologije temeljene na Quantum Mini LED zaslonima. Od FHD-a do 8K, poduzeli smo velike napore u razvoju inovativnih uređaja koji nude različita iskustva temeljena na potrebama korisnika“, rekao je Hyunchul Song iz Product Development Group. 

Dobru kvalitetu slike nemoguće je razviti sa samo jednom tehnologijom, bez obzira na to koliko ona bila inovativna i izvrsna. Upravo to je razlog predanosti tvrtke Samsung u kontinuiranom razvoju novih, pametnih tehnologija kroz različite pristupe. Tako je na Neo QLED 2023 televizorima ove godine predstavljena Real Depth Enhancer funkcija, jedna od novijih značajki koja je razvijena s ciljem daljnjeg napretka u kvaliteti prikaza. Riječ je o Samsung tehnologiji koja je temeljena na razumijevanju ljudskog ponašanja i koristi se AI algoritam kako bi se automatski odvojio objekt od njegove pozadine za što veći osjećaj dubine. Nadalje, Neo Quantum Matrix Pro tehnologija unaprjeđuje reprodukciju finih detalja putem precizne kontrole Quantum Mini LED dioda na ukupno 13.684 razina. Ovo pedantno podešavanje daje dodatnu dimenziju i osjećaj realnosti.

Nakon nedavnog porasta 8K uređaja, uključujući i pametne telefone, svaki korisnik je u mogućnosti stvarati 8K sadržaj i pregledavati ga u ultra visokoj rezoluciji.

„Grafičke kartice visokih performansi sada omogućuju igranje videoigara u 8K rezoluciji što znači da već živimo u dobu 8K UHD tehnologije“, rekao je Sangmin Lee, direktor Picture Quality Solution Lab odjela.

Samsung se također nalazi na vrhu 8K ekosustava sadržaja te kao lider u 8K Association, globalnoj neprofitnoj organizaciji koja je osnovana 2019. godine s ciljem da uspostavi 8K standarde i proširi 8K sadržaj. Od veljače 2023, ova organizacija ima 33 člana, među kojima su Samsung, proizvođači TV panela, proizvođači SoC čipova i vodeći kreatori sadržaja. Samsung je prošle godine objavio teaser video za seriju The Lord of the Rings: The Rings of Power u suradnji s tvrtkom Amazon Prime Video koja je također članica 8K Association organizacije.

Razvoj optimalne kvalitete slike koja donosi next-level korisničko iskustvo

Kako bi naučili što više o sljedećim koracima tvrtke Samsung, vodeće kompanije u industriji kada je riječ o kvaliteti slike u doba 8K tehnologije, stručnjaci za TV uređaje otkrili su koji su njihovi ciljevi.

„Kao programer, osjećam se najispunjenije kada čujem reakcije korisnika koji kažu da slike na zaslonu izgledaju kao stvarnost. Moj cilj je dodatno unaprijediti naše algoritme pomoću optimizacije niza komponenti kako bismo dobili kvalitetu slike koja je korisnicima „stvarnija od stvarnog“, rekao je Youngseok Han.

Hyunchul Song je istaknuo kako je najvažnije korisnicima omogućiti pravu vrijednost stvaranjem inovativnih tehnologija.

„Dok odjel za razvoj radi na stvaranju najbolje kvalitete slike kroz tehnološke inovacije, ja sam uključen u optimizaciju uređaja za donošenje kvalitetnog iskustva što većem broju korisnika. Nastavit ću razmišljati o tome koje dodatne vrijednosti možemo isporučiti našim korisnicima“, rekao je Song.

Sangmin Lee donosi perspektivu kojoj je cilj korisnicima pružiti iskustvo koje prelazi obično gledanje sadržaja.

„Najveća vrijednost koju zaslon može pružati korisniku prikaz slike koje djeluju stvarnije od same stvarnosti u kojoj živimo. Zahvaljujući najboljim algoritmima za kvalitetu slike i vodećim performansama zvuka, optimalna kvaliteta prikaza koja se nudi korisnicima omogućava uživanje u omiljenom sadržaju bez brige i potrebe za podešavanje postavki uređaja. Naš krajnji cilj je ponuditi savršenu kvalitetu slike, omogućujući korisnicima potpuno uživanje u iskustvu gledanja koje nadmašuje obično gledanje sadržaja“, objasnio je Sangmin Lee.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.