Kompare
Featured

Notch Devcademy i ove godine nudi učenje programiranja - s plaže

U posljednih šest godina, osim Vitomira i Domagoja, nakon Devcademyija se u Notch zaposlilo preko 40 ljudi, a prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava - više od 1900!
U posljednih šest godina, osim Vitomira i Domagoja, nakon Devcademyija se u Notch zaposlilo preko 40 ljudi, a prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava - više od 1900!
U posljednih šest godina, osim Vitomira i Domagoja, nakon Devcademyija se u Notch zaposlilo preko 40 ljudi, a prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava - više od 1900!

Notch i ove godine organizira besplatnu ljetnu edukaciju programiranja za studente i one koji žele naučiti nešto novo ili svoju karijeru odvesti u drugome smjeru. Jedini uvjet kod prijave je da osoba poznaje osnove programiranja kako bi mogla pratiti program

Međutim, polaznik ne mora fizički biti u Zagrebu niti na bilo kojem drugom mjestu, već samo: 

  • Imati dovoljno dobar internet bez obzira gdje je
  • I imati malo dobre volje.

Iako je prve četiri godine Devcademy bio fokusiran samo na Spring Boot, od prošle godine dodana su još četiri smjera: Angular, React, .NET i Flutter od kojih polaznici mogu birati koji smjer će im biti ljetni izazov. 

Domagoj Žalac, koji broji već četvrtu godinu svoje karijere u Notchu, započete nakon završene ljetne škole programiranja, stekao je novo znanje i praksu u Javi sa Spring Boot frameworkom za razvoj REST API servisa.

“Iskustvo na Notch Devcademy je bilo odlično i definitivno mogu reći da su se moje vještine programiranja poboljšale nakon ljetne škole. Edukacija je bila u potpunosti remote tako da plaža i ljetne aktivnosti nisu bile uskraćene”, ispričao je. 

Kako izgleda Notch Devcademy? 

Prvo se održava Meet & Greet Day, ne samo kako bi se sudionici međusobno upoznali, već i kako bi pokupili svoj fresh merch i upoznali stručne Notch mentore. Naravno, ako svi sudionici nisu u mogućnosti prisustvovati uživo na Meet & Greetu mogu sudjelovati i online. Zatim kreću ljetna predavanja o osnovama i metodama rada odabranog smjera i sudionici polako počinju plivati prema sve složenijim konceptima. 

“Svaki tjedan se rješavao novi zadatak popraćen setom predavanja. Zadaci nisu bili komplicirani i opseg posla je bio kvalitetno raspoređen, a tu mi je, naravno, od velike pomoći bio i mentor koji je redovito analizirao moj kod te me usmjerio na pravi put kako bi uspješno savladao gradivo”, rekao je Domagoj. 

Upravo su mentori s dugogodišnjim softverskim iskustvom ključ kvalitete Notch Devcademyija. 

“Mentori su bili izuzetno susretljivi te su odgovorno shvaćali svoju ulogu. Nerijetko se događalo da su kandidatima individualno detaljno objašnjavali kako riješiti određeni problem ili unaprijediti postojeće rješenje. Ja sam se okušao kao mentor sljedeće godine pa sam na vlastitoj koži shvatio koliko je zapravo angažmana potrebno kako bi mentor savjesno odradio svoj posao”, objasnio je Vitomir Marjanović, koji je, također, u Notch timu od završetka ljetne škole

Nadodao je kako mu je opseg tjednih zadataka i dalje dozvoljavao da iskoristi praznike u punom smislu, ali da je usput stjecao nove vještine, održavao radne navike i upoznao dosta zanimljivih ljudi, neke s kojima sada svakodnevno i radi. 

Nakon nekoliko tjedana, održava se dvodnevni Hackhaton koji se održava u Notch uredu, a daje mogućnost da sudionici isprobaju rad na izazovnim zadatcima u projektnom timu i pod vremenskim pritiskom. 

“Cijela priča završila je Hackatonom, gdje su mnogi od nas prvi put u životu ispitali svoje sposobnosti rada u timu pod vremenskim ograničenjem, po meni puno bitnijom vještinom od samog poznavanja određene tehnologije”, naglasio je Vitomir. 

U posljednih šest godina, osim Vitomira i Domagoja, nakon Devcademyija se u Notch zaposlilo preko 40 ljudi, a prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava - više od 1900! Broj mjesta je ipak ograničen, pa ih je 70 sudjelovalo na Devcademyiju i 30 na Hackhatonu. 

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.