Einhell

Samsung predstavio Galaxy S23 seriju pametnih telefona

Galaxy S23 Ultra može se pohvaliti novim 200MP Adaptive Pixel senzorom
Galaxy S23 Ultra može se pohvaliti novim 200MP Adaptive Pixel senzorom
Galaxy S23 Ultra može se pohvaliti novim 200MP Adaptive Pixel senzorom

Galaxy S23 Ultra nudi do sada najnapredniji sustav kamera na jednom Samsung Galaxy pametnom telefonu dosad prilagođen gotovo svim svjetlosnim uvjetima kako bi se prikazali nevjerojatni detalji

Poboljšane Nightography mogućnosti mijenjaju princip kako pametni telefoni Galaxy S serije optimiziraju fotografije i videozapise u različitim ambijentalnim uvjetima. Vizualni šum koji obično kvari kvalitetu fotografije pri slabim svjetlosnim uvjetima sada se može ukloniti zahvaljujući novom algoritmu za obradu signala slike (eng. image signal processing – ISP), koji koristi umjetnu inteligenciju kako bi se poboljšali detalji objekta i tonalitet boje.

Galaxy S23 Ultra može se pohvaliti novim 200MP Adaptive Pixel senzorom za bilježenje epskih uspomena s nevjerojatnom preciznošću. Senzor koristi tehnologiju za kombiniranje piksela (eng. pixel-binning) kako bi omogućio višestruko procesuiranje za visoke rezolucije odjednom . Budući da je selfie kamera danas važnija nego ikad u svakodnevici, Galaxy S23 serija pametnih telefona donosi i brzi auto-fokus te prvu ikad Super HDR selfie kameru, koja može snimati u kvaliteti od 30 do 60 FPS-a za vidljivo bolje fotografije i videozapise snimljene prednjom kamerom.

Galaxy S23 serija pametnih telefona omogućava set nekoliko alata koji čine svako iskustvo fotografiranja posebnim. Expert Raw  aplikacija koja je ekskluzivno dostupna na Samsung Galaxy pametnim telefonima omogućava DSRL snimanje i uređivanje slika u RAW i JPEG formatu, zbog čega nije potrebna glomazna oprema za kameru. Korisnici mogu eksperimentirati s multiple exposure umjetničkim fotografijama ili snimiti sitne detalje Mliječne staze koristeći Astrophoto postavke, a sada nakon preuzimanja na Galaxy S23 pametnom telefonu, Expert RAW značajkama može se pristupiti i putem izvorne aplikacije Samsung kamere . S druge strane, nove mogućnosti zumiranja u aplikaciji Camera Controller  na pametnim satovima Galaxy Watch5 serije služe za snimanje savršeno uokvirenih fotografija i videozapisa izravno sa zapešća.

Konačno Snapdragon 8 Gen 2 

Za sve gejmere i one koji stvaraju te iste igre, unutrašnja želja prema razbijanju granica i maštanju treba potporu u obliku tehnologije koja može nadmašiti sva očekivanja. Zajedno, Samsung i Qualcomm optimizirali su Galaxy iskustvo s najnovijom Snapdragon 8 Gen 2 mobilnom platformom za Galaxy uređaje - najsnažnija i najučinkovitija platforma ikada u Samsung Galaxy pametnom telefonu i danas najbrži  Snapdragon. Na Galaxy S23 Ultra modelu baterija  od 5000 mAh napaja veću kameru, u odnosu na Galaxy S22 Ultra, bez potrebe za povećanjem veličine uređaja.

Novodizajnirana CPU mikro arhitektura povećava mogućnosti obrade Galaxy S23 serije za oko 30% u usporedbi s Galaxy S22 serijom . Snimanje zadivljujućih fotografija pri slabom osvjetljenju zahtijeva trilijune izračuna u sekundi, stoga je visokoučinkovita Samsung Galaxy NPU arhitektura optimizirana za 49% kako bi uravnotežila performanse i snagu, koristeći algoritam umjetne inteligencije koji pomaže korisnicima da snimaju epske fotografije i videozapise . Jedan od najznačajnijih poboljšanja kod Galaxy S23 serije je optimizirani GPU, koji je približno 41% brži u usporedbi s Galaxy 22 serijom i dizajniran posebno za napredne korisnike .

Galaxy S23 Ultra je spreman podržati ray-tracing u stvarnom vremenu s obzirom da postaje dio gejming standarda
Galaxy S23 Ultra je spreman podržati ray-tracing u stvarnom vremenu s obzirom da postaje dio gejming standarda
Galaxy S23 Ultra je spreman podržati ray-tracing u stvarnom vremenu s obzirom da postaje dio gejming standarda

U iščekivanju budućnosti koju će obilježiti konačni digitalni realizam, Galaxy S23 Ultra je spreman podržati ray-tracing u stvarnom vremenu s obzirom da postaje dio gejming standarda. Korisnici će moći iskusiti osjetno realističnije prikaze scena iz videoigara zahvaljujući toj tehnologiji koja simulira i prati svaku zraku svjetlosti. Dodatno, sustav hlađenja parne komore na Samsung Galaxy modelima sada je prostorno veći  na svakom Galaxy S23 modelu, što korisniku osigurava opuštanje uz pravi gejming maraton.

Zaslon je 6,8-inčni rubni smanjene zakrivljenosti i s većom ravnom površinom. Jedinstvena Enhanced Comfort značajka na Samsung Galaxy modelima omogućava korisnicima da podese prikaz tonaliteta boja i razinu kontrasta, što u konačnici smanjuje naprezanje očiju uzrokovanu tijekom gledanja u zaslon noću. Vision booster sada se može prilagoditi na tri različite razine svjetlosnih uvjeta umjesto dva kako bi se poboljšala svjetlina te odsjaj za vrijeme korištenja uređaja tijekom dana tj. dnevnog svjetla.

U odnosu na Galaxy S22 seriju, Samsung povećava upotrebu recikliranih materijala sa šest unutarnjih komponenti na Galaxy S22 Ultra na 12 unutarnjih i vanjskih komponenti na Galaxy S23 Ultra pametnom telefonu. Ova serija proizvedena je korištenjem još više recikliranih materijala naspram bilo kojeg Galaxy pametnog telefona, uključujući materijale poput recikliranog aluminija i stakla, kao i recikliranu plastiku od odbačenih ribarskih mreža, bačvi za vodu te boca od polietilen tereftalata (PET).

Nadalje, nova S serija je prva koja donosi Corning Gorilla Glass Victus 2 zaštitno staklo, pružajući otpornost i dugotrajnost, a sadrži 22% recikliranih materijala . Dodatno, pakiranja iz ove serije dolaze u redizajniranim kutijama koje su proizvedene od 100% recikliranog papira.

Cilj nove Samsung Galaxy S23 serije je minimalizirati utjecaj na okoliš, a da se pritom ne žrtvuje kvaliteta i estetika. Zbog toga su pametni telefoni Galaxy S23 serije nositelji UL ECOLOGO certifikata  koji označava proizvode koji potvrđeno smanjuju utjecaj na okoliš.

Za korisnike koji su u potrazi za dugotrajnim uređajima, Galaxy S23 serija predstavlja idealan izbor zahvaljujući kontinuiranim ažuriranjima kroz četiri generacije tijekom nadolazećih godina, kao i pet godina sigurnosnih ažuriranja .

Dostupnost

Pametni telefoni Galaxy S23 serije će u Hrvatskoj biti dostupni u zelenoj, krem, fantomskoj crnoj te boji lavande. Galaxy S23 Ultra bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1,449.00 €, Galaxy S23+ od 1,239.00 € i Galaxy S23 od 979.00 €.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.