| | | | |

powered_by_lenovo_2020 ADATA SU630 – kapacitet po povoljnoj cijeni - CroPC.net

ADATA SU630 – kapacitet po povoljnoj cijeni

ADATA obećava performanse od 520 MB/s pri operacijama čitanja i 450 MB/s pri operacijama zapisivanja podataka

ADATA je nedavno predstavila novu seriju SSD uređaja SU630 koji su bazirani na QLC (quad-level cell) NAND memorijskim čipovima. Iako ova vrsta memorije nije najbrža na svijetu, prednost joj je što se može masovno proizvoditi relativno jeftino, što rezultira uređajima povoljne cijene i prihvatljivog kapaciteta

240-gigabajtni SU630 spaja se na SATA III sučelje i najbolje će se snaći kao zamjena za postojeće mehaničke diskove u prijenosnicima ili pak za starije SSD-ove manje brzine i kapaciteta. Za ovaj konkretan model ADATA nije objavila naziv proizvođača čipova i kontrolera, kao ni detalje o ugrađenoj cahce memoriji.

ADATA obećava performanse od 520 MB/s pri operacijama čitanja i 450 MB/s pri operacijama zapisivanja podataka. Prilikom testiranja, ATTO Benchmark pokazuje da je naš testni uređaj ove brojke nešto čak i prestigao, barem kada se radi o kopiranju manjeg broja fajlova konstantne veličine. Očekivano, performanse padaju kada je potrebno kopirati veliku količinu malih datoteka različitih veličina.

SSD se prilikom rada praktički nimalo ne zagrijava, a najveća prednost ovog modela je izuzetno prihvatljiva cijena od svega 330 kuna (ekupi.hr). Treba li vam veća verzija, u prodaji je i 480-gigabajtni model za 615 kuna. Jamstvo je tri godine.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675