| | | |

powered_by_lenovo_2020 Huawei predstavio MateBook X i MateBook D serije laptopa - CroPC.net

Huawei predstavio MateBook X i MateBook D serije laptopa

Korisnici najčešće žele najbolje od oba svijeta, a samim time MateBook D 14 i D 15 laptopi omogućuju zavidne performanse u igrama uz pomoć najnovije 10. generacije Intel Core procesora i NVIDIA GeForce MX250 grafičke kartice s 2GB brze GDDR5 video memorije

MateBook X Huaweijev je osvježeni flagship uređaj s najnovijim Intel procesorom i izuzetnom kvalitetom izrade, dok se dva MateBook D laptopa razlikuju po dijagonali zaslona

MateBook Pro X izrađen je od strojno obrađenog metalnog kućišta sa pjeskarenom površinom za dodatnu glatkoću. Ultra FullView zaslon donosi vrlo tanke rubove, a čak 91% površine prekriveno je upravo zaslonom. MateBook X dolazi i s nekonvencionalnim omjerom stranica od 3:2 što povećava produktivnost i olakšava rad pri raznim oblicima izrade sadržaja. Dijagonala Ultra FullView zaslona iznosi 13.9 inča, dok LTPS matrica pri 3K rezoluciji (3000 x 2000) podržava 100% sRGB spektar boja.

Unutar tankog i laganog kućišta nalazi se deseta generacija  Intel Core i7-10510U i i5-10210U procesora. Zajedno s NVIDIA GeForce MX250 grafičkom karticom i njenih 2GB GDDR5 radne memorije MateBook X Pro spreman je za svaki zadatak, od uređivanja grafičkog i video sadržaja, do igranja i multimedije. Huawei MateBook Pro X odlikuje Huawei Shark Fin 2.0 ventilator u obliku slova S koji dodatno dinamički optimizira protok zraka za bolje performanse hlađenja. Za dug vijek trajanja zaslužna je baterija kapaciteta 56Wh, a laptop dolazi i s Type-C punjačem snage 65W za brzo punjenje koji se može koristiti i za punjenje ostalih Huawei proizvoda.

Korisnicima u pokretu bitna je mogućnost spajanja na brze mreže, stoga MateBook X Pro podržava brzu Wi-Fi mrežu s boljim prijemom signala i stabilnijom povezanosti. Bluetooth 5.0 standard omogućava brži prijenos podataka i širu pokrivenost signalom. To znači kako laptop može biti povezan na udaljeniju mrežu sa stabilnom vezom.

Huawei MateBook D 14 i D 15 razlikuju se po dijagonali zaslona od 14 i 15,6 inča, a dolaze s FullView zaslonom rubova debljine tek 4.8 i 5.3mm, što je rezultiralo s 84 i 87 posto omjera zaslona u odnosu na kućište. Ispod anti-glare premaza smješteni su IPS zasloni omjera stranica 16:9 FullHD rezolucije (1920 x 1080 piksela). Zasloni su prilagođeni bilo kojem sadržaju, od uređivanja slika visoke rezolucije do gledanja Blu-Ray kvalitete filmova. MateBook D serija dolazi i s TUV Rheinland certifikatom niske emisije štetne plave svjetlosti s ciljem zaštite očiju korisnika.

Korisnici najčešće žele najbolje od oba svijeta, a samim time MateBook D 14 i D 15 laptopi omogućuju zavidne performanse u igrama uz pomoć najnovije 10. generacije Intel Core procesora i NVIDIA GeForce MX250 grafičke kartice s 2GB brze GDDR5 video memorije. U usporedbi s integriranom grafikom, NVIDIA GeForce efikasnija je 3,5 puta kod uređivanja slika i videozapisa, dok kod multiplayer igara grafička kartica osigurava glatko igranje. Zajedno s 8GB DDR4 memorije i SSD-om povezanog na brzo PCIe sučelje MateBook D serija prijenosnih računala s lakoćom se nosi sa svakom aplikacijom. 

Huawei MateBook D seriju odlikuje Huawei Shark Fin 2.0 ventilator u obliku slova S koji dodatno dinamički optimizira protok zraka za bolje performanse hlađenja. Za dug vijek trajanja od zaslužna je baterija kapaciteta 56Wh s podržanih 13,2 sata neprekidne reprodukcije videa 1080p rezolucije s jednim punjenjem. Takva autonomija omogućuje korisnicima cjelodnevno korištenje prijenosnog računala u pokretu, bez brige o pražnjenju baterije.

Prijenosni, višenamjenski punjač snage 65 W s USB-C kabelom uključen je uz MateBook D 14 i D 15 prijenosna računala, a punjač podržava sve Huawei pametne telefone i tablete opremljene USB-C utorom. Dolazi sa zaštitom od pregrijavanja koja automatski zaustavlja punjenje kada temperatura postane previsoka.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675