| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Booking.com objavio finalistice za nagrade Technology Playmaker Awards 2020 - CroPC.net

Booking.com objavio finalistice za nagrade Technology Playmaker Awards 2020

U ovogodišnjem užem izboru u 9 kategorija nalazi se 45 finalistica koje dolaze iz 20 zemalja, uključujući Argentinu, Australiju, Boliviju, Japan, Izrael, Indiju, Nigeriju, Singapur, Ujedinjene Arapske Emirate i Ujedinjeno Kraljevstvo

U ovogodišnjem užem izboru u 9 kategorija nalazi se 45 finalistica koje dolaze iz 20 zemalja, uključujući Argentinu, Australiju, Boliviju, Japan, Izrael, Indiju, Nigeriju, Singapur, Ujedinjene Arapske Emirate i Ujedinjeno Kraljevstvo

Ovo je treća godina dodjeljivanja nagrada kojima se odaje počast ženama koje uz pomoć tehnologije nastoje preobraziti tvrtke, branše i zajednice te koje su nadahnuće budućim generacijama talentiranih žena na području tehnologije

Među inovativnim tehnološkim umovima koji oblikuju poslovni svijet i društvo današnjice ove se godine nalaze finalistice kao što su programerka koja vodi ‚coding caravan‘, program čiji je cilj podučiti programiranju djevojčice u Kirgistanu, osnivačica online obrazovne platforme kojom se promiče financijska inkluzija među djevojčicama i ženama u Argentini te organizacija kojoj je cilj koordinacija odgovora međunarodne tehnološke zajednice na potrebe izbjeglica, tražitelja azila i raseljenih osoba.

U ovogodišnjem užem izboru u 9 kategorija nalazi se 45 finalistica koje dolaze iz 20 zemalja, uključujući Argentinu, Australiju, Boliviju, Japan, Izrael, Indiju, Nigeriju, Singapur, Ujedinjene Arapske Emirate i Ujedinjeno Kraljevstvo. Svaka natjecateljica je izabrana za finalisticu na temelju njezinih ostvarenja na području tehnologije, načina upotrebe tehnologije u poslovanju i društvu ili konstantne predanosti promicanju različitosti te ih se smatra već ostvarenim ili budućim predvodnicama na području tehnologije. Njihovi skupni doprinosi sežu od tehnoloških inovacija u medicinskoj tehnologiji i ženskom zdravlju, obnovljive energije, financijske tehnologije i digitalnih plaćanja preko stvaranja prilika za poduzetnice i startup tvrtke na području tehnologije koje promiču žene pa do poticanja razvoja rasprave o različitostima u tehnološkoj branši.

Pobjednice će biti proglašene na svečanosti dodjele nagrada u četvrtak, 26. ožujka 2020. u Londonu. Pobjednica svake od devet kategorija osvojit će nagradu od 5000 €, koju mogu odlučiti donirati dobrotvornoj udruzi ili humanitarnoj akciji po svom izboru. Nagradom Technology Playmaker of the Year 2020 bit će prepoznata jedna od pobjednica iz osam postojećih kategorija te će pobjednica osvojiti dodatnih 10.000 €.

Pobjednice će izabrati povjerenstvo od 14 članova koje se sastoji od direktora i osnivača tehnoloških tvrtki, poduzetnika na području tehnologije te vodećih zagovornika različitosti i inkluzije. U povjerenstvu su Sheree Atcheson, voditeljica odjela za različitost i inkluziju banke Monzo, Kimberly Bryant, osnivačica i izvršna direktorica tvrtke Black Girls CODE, Ruth Chandler, izvršna direktorica za ljudske resurse tvrtke Skyscanner, Julien Codorniou, potpredsjednik Facebookove platforme Workplace i Gillian Tans. 

Osim kategorija nagrada kojima se slave postignuća žena u različitim sferama tehnološke branše, ove se godine kategorijom Champion of Change (Zagovornik promjene) odaje počast osobi (bilo kome, ne isključivo ženi) koja radi na rješenju problema premale zastupljenosti žena u branši ili koja promiče veću različitost u tehnološkoj i IT branši.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675