Lenovo
Featured

Huawei u 2023. ostvario globalni prihod od 97,5 milijardi dolara

Huawei planira nastaviti ulaganja u inovacije i promicanje tehnološkog napretka, vodeći se politikom upravljanja kvalitetom
Huawei planira nastaviti ulaganja u inovacije i promicanje tehnološkog napretka, vodeći se politikom upravljanja kvalitetom
Huawei planira nastaviti ulaganja u inovacije i promicanje tehnološkog napretka, vodeći se politikom upravljanja kvalitetom

Huawei je objavio svoje godišnje izvješće za 2023. godinu, koje pokazuje da je ostvario ukupan prihod od prodaje od 704,2 milijarde juana (97,5 milijardi dolara) te neto dobit od 87 milijardi juana (12,05 milijardi dolara)

Poslovanje s ICT infrastrukturom ostalo je stabilno, dok su poslovanje s terminalima, računalstvo u oblaku i digitalna energija postigli značajan rast. Poslovanje s rješenjima za pametne automobile također je počelo pokazivati obećavajuće rezultate.

Huawei je izrazio veliku važnost istraživanju i inovacijama, s ulaganjem od 164,7 milijardi juana (22,8 milijardi dolara) u istraživanje i razvoj u 2023. godini, što čini 23,4% godišnjeg prihoda. Kumulativna ulaganja u istraživanje i razvoj u proteklih deset godina premašila su 1,110 milijardi juana (153,7 milijardi dolara).

Rotirajući predsjednik Huaweija, Ken Hu, istaknuo je da je operativni učinak grupe u 2023. bio u skladu s očekivanjima te zahvalio korisnicima, partnerima i društvu na podršci koja je omogućila Huaweiju da raste usred izazova.

U pogledu financijskih rezultata, Huaweijeva poslovanja su pokazala sljedeće: prihod od prodaje ICT infrastrukture iznosio je 362 milijarde juana (50,1 milijardi dolara), s rastom od 2,3%; poslovanje s terminalima ostvarilo je prihod od 251,5 milijardi juana (34,8 milijardi dolara), s rastom od 17,3%; računalstvo u oblaku ostvarilo je prihod od 55,3 milijarde juana (7,6 milijardi dolara), s rastom od 21,9%; poslovanje s digitalnom energijom ostvarilo je prihod od 52,6 milijardi juana (7,3 milijarde dolara), s rastom od 3,5%; dok je poslovanje s rješenjima za pametne automobile ostvarilo prihod od 4,7 milijardi juana (650,7 milijuna dolara), što predstavlja godišnji porast od 128,1%.

Huawei planira nastaviti ulaganja u inovacije i promicanje tehnološkog napretka, vodeći se politikom upravljanja kvalitetom. S fokusom na otvorenost i suradnju, tvrtka se usredotočuje na izgradnju temeljnih ICT tehnologija i složenih mogućnosti softverske i hardverske platforme.

Ken Hu je naglasio da je 2024. započelo novo putovanje te da će se Huawei nastaviti pridržavati otvorenih inovacija, napredovati u ekologiji i stvarati veću vrijednost za kupce i društvo. Huaweiju je zahvalan svaki korisnik koji ih prati na tom putovanju prema izgradnji pametnog svijeta u kojem je sve povezano.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.