Lenovo
Featured

Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi

Vodeće ICT kompanije poput Huaweija imaju veliku ulogu u poticanju inovacija i razvoja tehnološkog sektora
Vodeće ICT kompanije poput Huaweija imaju veliku ulogu u poticanju inovacija i razvoja tehnološkog sektora
Vodeće ICT kompanije poput Huaweija imaju veliku ulogu u poticanju inovacija i razvoja tehnološkog sektora

Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson

Povećanje broja zahtjeva od 2,9% u odnosu na prethodnu godinu označava najveći broj prijava do sada, sa 199 275 patentnih prijava podnesenih EPO-u.

U središtu ovog rasta su digitalne komunikacijske tehnologije, medicinska tehnologija i računalna tehnologija, dok je najveći porast zabilježen u području električnih strojeva, aparata i energije (+12,2%), što uključuje tehnologije čiste energije poput baterija (+28%).

Vodeće ICT kompanije poput Huaweija imaju veliku ulogu u poticanju inovacija i razvoja tehnološkog sektora, a angažiranost u patentiranju potvrđuje njihovu posvećenost tehnološkom napretku.

U protekloj godini, Huawei je s Xiaomijem potpisao globalni sporazum o unakrsnom licenciranju patenata koji pokriva komunikacijske tehnologije uključujući 5G. Također, Huawei i Nokia produljili su svoj ugovor o licenciranju patenata. Dodatno, Huawei i Ericsson su u 2023. potpisali dugoročni globalni ugovor o međusobnom licenciranju patenata koji pokriva patente važne za širok raspon standarda kao što su 3GPP, ITU, IEEE i IETF standardi za 4G i 5G mobilne tehnologije.

U veljači ove godine Huawei je na sajmu u Barceloni predstavio komercijalizaciju 5.5G koji će dodatno otključati potencijal mobilnih mreža i stvoriti nove prilike za rast telekomunikacijske industrije. 5.5G bit će ključna prekretnica u evoluciji 5G mreže te dodatno ubrzati razvoj i korištenje mobilnih usluga.

Europski patentni ured sa sjedištem u Münchenu igra ključnu ulogu u potpori inovacijama i zaštiti intelektualnog vlasništva u Europi. Pruža usluge za podnošenje prijava patenata, pretragu stanja tehnike, ispitivanje prijava patenata i dodjelu patenata. Europski patent dodjeljuje se na temelju Europske patentne konvencije, a podnositelji mogu podnijeti jednu prijavu patenta koja vrijedi u više zemalja. Uz rastući broj prijava, EPO nastoji olakšati pristup patentnoj zaštiti, posebice za male i srednje poduzetnike.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.