| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Mazda 3 Hatchback G122 Plus – jedna trica sa svime - CroPC.net

Vozili smo: Mazda 3 Hatchback G122 Plus – jedna trica sa svime

 Mazda 3 Hatchback stigla nam je u već popularnoj crvenoj boji

Ako ste ikad poželjeli voziti automobil sa svom mogućnom opremom koju možete dobiti uz neko vozilo, takav primjer nudi vam se u AC Vuko i Mzade 3 koju smo imali prilike voziti sa svom opremom koja se nudi

Puni naziv testnog modela je Mazda 3 Hatchback 2.0 G122 COM+/SO/PR/ST/TE. Naravno, riječ je o najnovijoj Mazdi 3, ali opremljenoj sa svim paketima opreme koju je ovaj japanski proizvođač automobila namijenio ovom modelu. Takvu jedinstvenu priliku nismo htjeli propustiti pa smo potegnuli do AC Vuko u Slavonskom Brodu i provozali novu „tricu“.

Ozbiljnost u svakom pogledu

Prije nekoliko godina imali smo priliku voziti tada aktualnu Mazdu 3 koja nas je već i tada više no ugodno iznenadila. Međutim, usporedbe s novom Mazdom 3 Hatchback pokazuju koliko je Mazda napravila posla i koliko je visoko digla ljestvicu s novim modelom. Nova Mazda 3 Hatchback u svakom je pogledu ozbiljniji, ljepši, moćniji, a na kraju i kvalitetniji automobil. Krenimo od vanjštine. Ona jasno svoj izgled snažno vuče na najnoviju Mazdu 6, što nikako nije mana već prednost. Jasno, razlike u veličini su očigledne, no laik bi teško prepoznao sprijeda o kojem je vozilu riječ. Uska svijetla, velika rešetka hladnjaka i skladne linije odlike su koje ovaj automobil čine privlačnim. Ista filozofija prati bočne linije, a sve skupa završava se jednim od najprivlačnijih stražnjih krajeva. Stražnji kraj pomalo podsjeća na kakav sportski coupé, dok snažan, mišićav nastup karakteriziraju i specifična svjetla. Mazda 3 Hatchback stigla nam je u već popularnoj crvenoj boji. Ova boja toliko je privlačna da ju mnogobrojni i specifično navode – Mazda crvena. Ovom modelu stoji izvrsno, priču zaokružuju i privlačni naplatci.

Potpuno nova unutrašnjost

Otvaranjem vrata nastupa totalno oduševljenje. Naime, iako vanjština donosi puno toga novog, malo što će vas pripremiti na temeljito izmijenjenu unutrašnjost nove Mazde 3. Ponovno, po uzoru na veću Mazdu 6 unutrašnjost ispred vozača donosi polu-digitalnu komandnu ploču. Ona se sastoji od zaslona koji prikazuje kazaljke i fizičkih kazaljki. Iako nema bogate mogućnosti kao neki potpuno digitalni virtualni kokpiti, ništa joj ne dostaje, a pruža sve one informacije koje vozaču mogu zatrebati, a uz vrhunsku čitljivost i jasan prikaz. Materijali su svuda meki, kvalitetni, luksuzni. Nema tog detalja za koji bismo rekli da nosi neki kompromis. Tome dojmu svakako je i zbog bogate opreme, a koja uključuje i kožna sjedala. Središnjim grebenom dominira zaslon i kontrole klime, ali i vješto izvedena ventilacija koja je jedinstvena za ovaj model. Veliki prtljažnik, kao i komotna unutrašnjost doprinose komforu vozača i putnika. Informacijsko-zabavnim sustavom upravlja se lako i intuitivno pomoću kontrola na središnjoj konzoli, a pohvalno je kako s testnim modelom stiže i odlična navigacija.

Visoka tehnologija

Mazda 3 Hatchback obiluje tehnološkim rješenjima, kako onim zabavnim, tehničkim, tako i onim sigurnosnim. Sve danas što vam je potrebno iz područja zabave nalazi se u automobilu, a iz sigurnosnog aspekta Mazda 3 Hatchback opremljena je brojim elementima pasive i aktivne sigurnosti. Upozorenja na druga vozila, brzinu, kamere za praking, senzori, Head-up display, i brojni drugi elementi su tu. Paljenjem motora postajemo svjesni i naprednih tehnoloških rješenja u tehničkom smislu. Motor radi gotovo nečujno i bez vibracija, a i uz mali pritisak papučice gasa lako i živahno se vrti do visokih okretaja. Iako broji 122 KS, 2-litreni atmosferski benzinski motor vozi se kao kakav „turbak“. Snage ima na pretek, a uz to u višim okretajima nudi i privlačan zvuk. Vožnja s novom Mazda 3 Hatchback potpuno je drugačije iskustvo od starog modela. U svakom je pogledu rafinirana i poboljšana, nudeći puno zabave, ali i komfora u vožnji. Cijena testnog modela premašuje 190.000 kuna, no to je fer cijena s obzirom na sve što ovaj automobil nudi. Želite li se u to uvjeriti, naš testni primjerak dostupan je u Mazda salonu AC Vuko u Slavonskom Brodu.

Foto: Marin Režić
Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675