Huawei

Test: Huawei P50 Pocket – najbolji preklopni telefon?

Rad na P50 Pocket čisti je hedonizam zahvaljujući zaslonu od 6,9 inča koji donosi jedan od najboljih prikaza na tržištu

Rad na P50 Pocket čisti je hedonizam zahvaljujući zaslonu od 6,9 inča koji donosi jedan od najboljih prikaza na tržištu

Nakon P50 Pro, u ruke nam je konačno stigao i drugi, otvoreno ćemo reći zanimljiviji od dvojca P50 serije - Huawei P50 Pocket

Huawei P50 Pro oduševio nas je svojom kvalitetom izrade, vrhunskim performansama i naravno fotografskim mogućnostima. No, čim smo ugledali Huawei P50 Pocket pored modela P50 Pro, znali smo da je ovo telefon koji ćemo željno čekati. I došao je taj trenutak, u naše ruke stigao je Huawei P50 Pocket. U vremenu kada težimo za što većim dijagonalama na pametnim telefonima, imati preklopni telefon, osim naravno cool faktora, donosi i nikad viđenu praktičnost. Iako ih je i do sada bilo na tržištu, s P50 Pocket smo konačno dobili preklopni telefon koji je superioran u svakom aspektu bez prihvaćanja ikakvog kompromisa.

Inženjerski vrhunac

S P50 Pocket smo konačno dobili preklopni telefon koji je superioran u svakom aspektu bez prihvaćanja ikakvog kompromisa

S P50 Pocket smo konačno dobili preklopni telefon koji je superioran u svakom aspektu bez prihvaćanja ikakvog kompromisa

Krenimo od pakiranja. Huawei P50 Pocket stiže u pakiranju gdje pored telefona, pronalazimo i maskicu, kabel, ali i punjač. Drago nam je što je Huawei ostao dosljedan i uz telefon isporučuje punjač jer nikada nam nije bila jasna logika njegova izbacivanja kod nekih proizvođača (Apple, Samsung). Kao takav, Huawei P50 Pocket odmah je spreman za korištenje bez dodatnog zamaranja i troškova. Telefon izgleda jednostavno odlično. Staklo, metal i nevjerojatno uglađena „šarka“ bit će zarazni za nebrojena otvaranja i zatvaranja. Posebno dojmljiva je tekstura na vanjštini koja telefon čini poput izrađenog od neke vrste mramora, te prepoznatljiva dva kruga koja ovdje imaju odvojene uloge. Unutar jednog kruga je zaslon, a unutar drugoga kamere. U ovome trenutku Huawei P50 Pocket je po našem sudu najljepši telefon na tržištu u kojem će te uživati, kako u pogledu na njega, tako i prilikom korištenja. Otvaranjem telefona dočekuje nas drugi inženjerski vrhunac – golemi 6,9-inčni zaslon koji kada je otvoren jedva pokazuje mjesto pregiba, što je bila jedna od većih mana preklopnih telefona. Huawei je riješio i problem prostora između zalona kada je telefon sklopljen, što je bila još jedna očita mana „preklopnjaka“. Huawei P50 Pocket očarava svojim izgledom i inženjerskim dostignućima u svakom pogledu – i sklopljen i rasklopljen.

Odličan AppGallery

Posebno dojmljiva je tekstura na vanjštini koja telefon čini poput izrađenog od neke vrste mramora, te prepoznatljiva dva kruga koja ovdje imaju odvojene uloge.

Posebno dojmljiva je tekstura na vanjštini koja telefon čini poput izrađenog od neke vrste mramora, te prepoznatljiva dva kruga koja ovdje imaju odvojene uloge.

Pitanje kako bez Google usluga često dobivamo i pitamo se kada uzmemo neki Huawei u ruke. Jednom, nadamo se za svagda odgovaramo – lako! Sve što koristite na svakom drugom telefonu, besprijekorno radi i na Huawei P50 Pocket. U našem testu nismo pronašli aplikaciju koji nismo mogli upogoniti. Huawei je odradio lavovski posao kako bi ublažio besmisleni embargo na Google usluge te se prometnuo u pravog trećeg svjetskog igrača, pored naravno Apple iOS i Goolge Android uređaja. Gotovo sve aplikacije za naše tržište dostupne su kroz AppGallery, a one kojih nema, primjerice Google aplikacije, dostupne su kroz odličan Gspace ili Petal Search. Dakle, sve je tu, samo je stvar navike. Unutar naše redakcije imamo kolegu kojemu je tlaka imati taj jedan dodatan korak pri korištenju Google aplikacija, pa ako ste i vi takvi, onda je možda bolje pogledati neki drugi telefon, a za sve ostale, pod tim mislimo za 99,99% korisnika, stvari će raditi baš onako kako želimo. Huawei P50 Pocket pokreće EMUI 12 presvučen preko Androida, dok se prelazak na HarmonyOS za sada još ne spominje na zapadnom tržištu. Ako ste ikada koristi Huawei bit će vam sve jasno, ako do sada niste imali Huawei pametni telefon stvari su savršeno intuitivne uz bogate mogućnosti prilagodbe. U pogledu performansi nećemo trošiti puno riječi – ovdje je sve munjevito brzo. Ispod „haube“ je Qualcomm Snapdragon 888 s podrškom za 4G uparen s 8 ili 12 GB radne memorije te od 128 do 512 GB memorije za pohranu. Nažalost, 5G je i ovdje izostao, pa je to jedina mana za one koji traže posljednji krik tehnologije.

Uživanje u zaslonu i fotografijama

Staklo, metal i nevjerojatno uglađena „šarka“ bit će zarazni za nebrojena otvaranja i zatvaranja

Staklo, metal i nevjerojatno uglađena „šarka“ bit će zarazni za nebrojena otvaranja i zatvaranja

Rad na P50 Pocket čisti je hedonizam zahvaljujući zaslonu od 6,9 inča koji donosi jedan od najboljih prikaza na tržištu. OLED od 120Hz nudi svijetle boje, duboku crnu, izvrsnu svjetlinu i sjajne kutove gledanja. Druga, već poslovično za Huawei velika prednost su fotografske mogućnosti. Iako je na papirima P50 Pocket slabiji od P50 Pro u fotografskim sposobnostima, i dalje je riječ o jednom od najboljih telefona za okidanje uspomena. Ovdje postoje tri glavna objektiva, glavni od 40 MP senzorom i ultra-širokokutni senzor od 13 MP, dopunjeni su kamerom od 32Mp ‘Ultra Spectrum’ koja daje informacije o dubini i boji. Fotografije su među najboljima, kao i video zapisi, a velika prednost je i mogućnost korištenja glavnih kamera i za selfije, gdje nam kao „tražilo“ koristi prednji okrugli zaslon. Unatoč preklopu Huawei je u telefon uspio ugurati i veliku bateriju od 4.000 mAh koja će biti dovoljna i za više od jednog dana korištenja. Iako bismo o Huawei P50 Pocket mogli pisati još na nekoliko stranica, naš osvrt završit ćemo preporukom. Tražite li uvjerljivo jedan od najboljih telefona s vrhunskim mogućnostima i cool faktorom - Huawei P50 Pocket će vam ispuniti uvjet. Mana oko izostanka 5G-a i „posao“ oko Google usluga ovdje neće utjecati na sveukupnu ocjenu. Stoga, ako vam financije to dozvoljavaju jer preporučena cijena je cca 10.000 kuna  – ugrabite Huawei P50 Pocket.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Lenovo

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675