Lenovo
Featured

Test: MeanIT K17 Panda Kids – nakon mačke stigla je panda

Na kutovima gornjeg brida par je gumiranih ušiju dok su na donjem također gumirane nožice
Na kutovima gornjeg brida par je gumiranih ušiju dok su na donjem također gumirane nožice
Na kutovima gornjeg brida par je gumiranih ušiju dok su na donjem također gumirane nožice

Dijete vas svako malo traži pametni telefon kako bi na njemu gledalo crtiće? Rješenje za ovaj „problem“ nudi MeanIT s tabletom za djecu K17 Panda Kids

Iako su dedicirani tableti za djecu s nama već duže vrijeme, prošle godine na test nam je stigao i prvi domaći tablet namijenjen isključivo djeci, a iza kojeg stoji domaći brend MeanIT. Bio je to model K10 Plus Kids karakterističan po tome što izgledom podsjeća na mačku. Nakon njega, tvrtka Intelkom ubrzo je predstavila i nasljednika naziva MeanIT K17 Panda Kids. Očekivano ovaj model donosi izgled pande, a po čemu je još poseban donosimo u nastavku.

Simpatična panda

Otpakiranjem MeanIT K17 Panda Kids odlučili smo se prisjetiti i našeg prvog redakcijskog susreta s tabletima za djecu. Bilo je to prije gotovo cijelo desetljeće, tada s modelom Samsung Galaxy Tab 3 Kids. Kada vratimo film unatrag, tada još nitko nije toliko povezivao djecu i njihovu zabavu na pametnim telefonima, odnosno tabletima. Danas pak djeca doslovce odrastaju uz ove uređaje, a tomu mogu posvjedočiti i na vlastitom primjeru. Kao roditelj dvoipolgodišnje curice, ostao sam fasciniran koliko se već zna služiti ovim napravama. Radnje poput upućivanja poziva, pokretanja YouTubea i šaltanja među videozapisima odrađuje gotovo kao netko odrastao. S obzirom na to da mi moj pametni telefon, kao i većini, služi za puno više od toga što dijete želi, nikako nije dobra ideja da ga ona ima u rukama često i posebno bez nadzora. Kupovina uređaja samo za nju čini se kao logičan slijed, a tu uskaču tableti za djecu. MeanIT K17 Panda Kids stiže u simpatičnom obliku pande. Kućište je izrađeno od plastike, no glatko je i djeluje dovoljno robusno za preživjeti nehotične padove kojih će kod djece biti. Na kutovima gornjeg brida par je gumiranih ušiju dok su na donjem također gumirane nožice. Za razliku od prethodnika kojem se na poleđini nalazila vješto ugrađena/skrivena nožica za vertikalno stajanje, ovdje je taj detalj ispušten, što je šteta jer je zaista bio dobrodošao. Na desnom boku tableta su smješteni tipka za uključivanje i isključivanje, te tipka za reguliranje jačine zvuka. Utor za mikroUSB i 3,5-milimetarski audio ulaz su pod podebljim plastičnim poklopcem. Pod sličnim poklopcem je i utor za karticu microSD. Malo iznad njega je tipka za hard reset, za koju ćete trebati iglu poželite li ju koristiti. Uz manu nedostataka ranije spomenute nožice, novi model tableta napredovao je u pogledu kvalitete izrade. 

 Ipak za mališane stvar spašava olakšani Android 12 Go i ponajviše set aplikacija iWawa
Ipak za mališane stvar spašava olakšani Android 12 Go i ponajviše set aplikacija iWawa
Ipak za mališane stvar spašava olakšani Android 12 Go i ponajviše set aplikacija iWawa

Za mališane

Zaslon tableta je razlučivosti 1.024 x 600 piksela uz frekvenciju osvježavanja 60 Hz, a u kvaliteti prikaza, stvari su daleko od idealnih, no za djecu dovoljno. K17 Panda Kids zamišljen je primarno za djecu. Pod tim dječji, smatramo ga najadekvatnijim za mališane vrtićke dobi. Osim izgleda, dva su dodatna ključna razloga za to – performanse i softver. Srce tableta čini četverojezgreni procesor Allwinner A133, nominalnog radnog takta do 1,6 Ghz i dva gigabajta radne memorije. Memorija za pohranu je 16 GB, no moguće ju je proširiti pomoću microSD kratice. Takva konfiguracija nije pogodna za ozbiljan rad ili igre kakve školska djeca često vole zaigrati na tabletima, odnosno telefonima. Ipak za mališane stvar spašava olakšani Android 12 Go i ponajviše set aplikacija iWawa. Ovdje je moguće naći 16 aplikacija za osnovne funkcionalnosti kao što su pretraživanje, kamera ili galerija, ali i specijalizirane kao što su primjerice Montessori, STEM, Umjetnost i obrt ili Trening mozga te ugrađeni alati za roditeljski nadzor. Kao takav MeanIT K17 Panda Kids bit će zanimljiv isključivo mališanima dok će djeci koja već igraju igre, biti jednostavno suviše slab. Ostatak konfiguracije tableta koju valja istaknuti čini baterija od 3.000 mAh te kamere od 0,3 i 2 M, smještene sprijeda i straga. Svjetla točka za kraj je cijena od 92,77 €. S obzirom na to da je cijena ovog tableta vrlo vjerojatno niža od servisa slučajno oštećenog vašeg pametnog telefona, lako je dati preporuku za kupovinu K17 Panda Kids. 

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.