Huawei

Test: MeanIT Tablet K10 Plus Kids – tablet za djecu

Tablet je dizajniran tako da svojim izgledom podsjeća na figuru mačke
Tablet je dizajniran tako da svojim izgledom podsjeća na figuru mačke
Tablet je dizajniran tako da svojim izgledom podsjeća na figuru mačke

Koliko god se neki roditelji trudili, današnja djeca su već od rođenja okružena ekranima, MeanIT Tablet K10 Plus Kids je tablet za sve one koji ne žele strepiti na svojim telefonom dok ga dijete imam u rukama

Sigurno u svome okruženju ste čuli, a možda i sami doživjeli da je dijete nekome razbilo telefon. Djeca su nestašna, zaigrana, a današnji jako skupi i luksuzni telefoni od stakla nikako nisu za dječje ruke. S druge strane, MeanIT Tablet K10 Plus Kids je stvoren upravo za dječje ruke, pa ako se želite riješiti brige i skakutanja oko djeteta dok drži vaš telefon u rukama – ovo je tablet za vas i dijete.

Šareni i veseli

MeanIT Tablet K10 Plus Kids je u svojoj osnovi dječji tablet. Kao takvome fokus je da tablet bude zanimljiv i svojim funkcijama dostatan za dječje potrebe. Sve ostalo ovdje je dodatna informacija za koju se kupac vjerojatno neće puno interesirati. Pa krenimo redom. MeanIT Tablet K10 Plus Kids donosi zanimljiv izgled. Tablet je dizajniran tako da svojim izgledom podsjeća na figuru mačke. Tako na tabletu pronalazimo „uši“ koje zapravo skrivaju zvučnike, a na poleđini su „oči“ i „njuškica“ koja ima i funkciju kick-standa pa tablet može stajati uspravno na stolu, podu ili nekoj drugoj čvrstoj podlozi. Tablet je izrađen od plastike, no djeluje robusno i čvrsto pa padovi, udarci i ostali nestašluk mališana ne bi trebao odveć ugroziti ovaj tablet. Ulazi i izlazi te sve tipke su očekivano smješteni po rubovima, a uz to su dobro zaštićeni kako ih djeca ne bi dirala. Sve kontrolne tipke se nalaze s desne stane tableta i to redom – tipka za paljenje uređaja, ispod gumiranog poklopca je 3.5-mm audio ulaz, microUSB ulaz te još jedan posebni ulaz za drugi kabel za punjenje. Malo niže je i utor za memorijsku microSD karticu, kao i tipke za kontrolu zvuka. Zanimljivo je kako se tablet može puniti klasično uz USB kabel te uz pomoć posebnog kabela specijalno namijenjenog za punjenje. Zašto imamo dva kabela i dvije mogućnosti za punjenje, možemo nagađati, no dobro je da je sve tu. MeanIT Tablet K10 Plus Kids donosi zaslon dijagonale 7 inča. Iako to za jedan tablet zvuči malo, posebno kada su današnji telefoni bliže toj dijagonali, u praksi se za dječje namjene ova dijagonala pokazala izvrsnom. Dječje su ruke sitne, a velik tablet i zaslon za njih su više ometajući faktor nego što će im realno dobro doći. Ipak, valja imati na umu da je ovaj tablet za jednostavnu uporabu i igranje. Ponajprije tu mislimo na YouTube i dječje igre, odnosno aplikacije namijenjene igranju i učenju istovremeno. U tome će dakako pomoći i predinstalirane aplikacije, a u popisu pronašli smo ih dosta. To su aplikacije ako Butterfly, Crtanje, Counting Fish, Dung Beetle, Gather Fruit, How Many Squirrels, Karaoke, Learning serijal (Animals, Chlotes, Fruits, Notes, Sport Goods, Transportation, Vegetables), zatim Little Pianist, Piano, Rotating Graphics, Spin Guess i Typing Practice. Posebno istaknuta je aplikacija iWawa jer ona donosi nadogradnju sučelja koje je u potpunosti prilagođeno djeci. Aplikacija ima pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja, a možemo ju smatrati i kao glavni način uporabe ovog tableta jer bez lozinke dijete ne može izaći iz tog sučelja. Tablet pokreće „olakšana“ verzija Androida naziva Go.

Posebno istaknuta je aplikacija iWawa jer ona donosi nadogradnju sučelja koje je u potpunosti prilagođeno djeci
Posebno istaknuta je aplikacija iWawa jer ona donosi nadogradnju sučelja koje je u potpunosti prilagođeno djeci
Posebno istaknuta je aplikacija iWawa jer ona donosi nadogradnju sučelja koje je u potpunosti prilagođeno djeci

Dovoljan za djecu

Kako smo u uvodu već spomenuli, kod dječjeg tableta ostatak hardveraja možemo tek spomenuti. MeanIT Tablet K10 Plus Kids pokreće četverojezgreni procesor uz 2 GB radne memorije te 16 GB memorije za pohranu. Oskudno, no dovoljno za djecu. Tablet nije odveć brz niti responzivan, no jednom pokrenute svati prikazivat će glatko. Možda u vremenu kada je sve daleko djelić sekunde i klik od nas, nije na odmet djecu naučiti mrvicu strpljivima, pa na to možemo gledati i kao benefit. Ranije spomenuti zaslon od 7 inča donosi TN matricu, što znači da je kut gledanja poprilično loš. Moramo priznati da nas je ovaj tip zaslona vratio u neka davna vremena i bilo nam je zanimljivo ga ugledati na tabletu. Inače, zaslon je rezolucije 1.024 x 600 točaka (omjer 16:9). Za kraj spomenimo i autonomiju od kakvih 5 sati. Naš osvrt završit ćemo pogledom na cijenu koja na službenom webu iznosi svega 699 kuna. Ovaj je iznos daleko manji od prosječne zamjene razbijenog zaslona na telefonu, stoga, imate li dijete i želite li sačuvati svoj telefon – rješenje je pred vama.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.