Lenovo
Featured

Huawei predstavio novo poglavlje svog krovnog programa za mlade“Seeds for the future”

Seeds for the Future u Hrvatskoj je pokrenut na temelju potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Huaweija i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva
Seeds for the Future u Hrvatskoj je pokrenut na temelju potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Huaweija i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva
Seeds for the Future u Hrvatskoj je pokrenut na temelju potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Huaweija i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva

U Hrvatskoj je šestu godinu zaredom održan Huaweijev vodeći program posvećen društvenoj odgovornosti „Seeds for the future“ u kojem su sudjelovali studenti s dva fakulteta - Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu

Cilj programa Seeds for the Future jest njegovati ICT talente i mlade lidere te promicati razvoj digitalnih zajednica. Povodom završetka ovogodišnjeg izdanja, u Kini je održano svečano zatvaranje programa gdje su predstavljena postignuća mladih talenata i budućih ICT stručnjaka koji su uspješno završili jednotjedni program u svojim matičnim zemljama.

Prof. Shahbaz Khan, direktor UNESCO-vog multisektorskog regionalnog ureda za istočnu Aziju, otvorio je svečanu ceremoniju: „Drago nam je vidjeti da se vizija UNESCO-a i Huaweija usklađuje u pogledu iskorjenjivanja digitalne nepismenosti kod mladih ljudi. U veljači 2023. godine, Huawei je postao pridruženi član UNESCO-vog Globalnog saveza za pismenost (GAL). Kao prva privatna tvrtka koja je postala članicom GAL-a, Huawei se obvezao na poboljšanje korištenja tehnologije u zemljama u razvoju, s naglaskom na one koji educiraju mlađe generacije.”

Na završnoj ceremoniji predstavljeni su planovi za sljedeće izdanje programa koje će u Rimu okupiti studente iz različitih dijelova Europe, a osim toga, fokus završne ceremonije bila je međunarodna suradnja koja predstavlja temelj za stvaranje održive budućnosti za europske talente.

Viši potpredsjednik Huawei Europe, Radoslaw Kedzia, na ceremoniji je najavio planove Huaweija za još snažnije poticanje mladih talenata: “Ponosan sam što u ime Huaweija mogu najaviti novo poglavlje u "Seeds for the Future" programu – potpuno izvanmrežno, uranjajuće iskustvo koje će se održati u srpnju 2024. u Rimu. Ova inicijativa, vođena duhom međunarodne suradnje i dijaloga, okupit će studente iz različitih krajeva Europe u jednom gradu kako bi potaknula stvaranje živahnog ekosustava za učenje i zajednički razvoj novih tehnoloških ideja i startupova. Ovim putem službeno pozivamo studente iz područja STEM-a da se pridruže ovom transformativnom offline iskustvu i sudjeluju u oblikovanju budućnosti tehnologije na bolje.”

Seeds for the Future u Hrvatskoj je pokrenut na temelju potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Huaweija i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a studenti su tijekom šest godina provođenja imali priliku od vrhunskih stručnjaka učiti o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija, računarstvo u oblaku, a uz nova saznanja o tehnologijama dobili su i vrijedan uvid u poslovanje jedne od vodećih globalnih tehnoloških kompanija.

Društveno odgovorni program Seeds for the Future „osmišljen je kako bi oblikovao  sljedeće generacije lidera digitalnog doba koje nadilazi isključivo tehničke vještine. Osim toga, program promiče osjećaj globalnog zajedništva, potiče kulturnu razmjenu i podupire poduzetnički duh“, dodao je za kraj ceremonije veleposlanik Moldavije.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.