Huawei
Featured

Predsjednik Markkula iznio planove za uključivanje lokalnih vlasti u europsku energetsku uniju

Markku Markkula, predsjednik Europskog odbora regija, pozdravio je izjavu povjerenika Šefčoviča da su regije i gradovi „nezaobilazni“ za energetsku tranziciju Europe

OR je jučer pozvao potpredsjednika Europske komisije da sudjeluje u raspravi o energetskoj uniji na kojoj je on izjavio da „energetska tranzicija, u stvari, podrazumijeva decentralizaciju proizvodnje... Ostvarivanje energetske tranzicije nije moguće bez suradnje s lokalnim vlastima“.

Energetska unija tema je nacrta mišljenja OR-a u kojem se poziva na posvećivanje veće pozornosti osnaživanju potrošača i manjih lokalnih projekata u području obnovljive energije radi smanjenja troškova energije i stvaranja energetske unije. Pascal Mangin (EPP/FR), član Regionalnog vijeća Alzasa i izvjestitelj za to mišljenje, podnijet će mišljenje na usvajanje na OR-ovu plenarnom zasjedanju u listopadu ove godine.

Nedavno pokrenuti europski plan ulaganja vrijedan 315 milijardi eura mogao bi znatno pridonijeti tom procesu. OR je izrazio spremnost na blisku suradnju s Komisijom i kontinuirano ocjenjivanje utjecaja Paketa mjera za energetiku na javne službe i zajednice, a istodobno će razmatrati nove mogućnosti za održiva radna mjesta i nove poslovne prilike, posebice za mala i srednja poduzeća.

Predsjednik OR-a također je ukazao na planove EU-za stvaranje energetskog profila svake države članice radi utvrđivanja i zadovoljavanja kako nacionalnih, tako i regionalnih i lokalnih potreba. Takav bi pregled omogućio ocjenjivanje i reviziju energetske politike EU-a, pri čemu se također mora voditi računa o teritorijalnoj dimenziji.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.