Njuškalo
Featured

Telemach u Vinkovce doveo najnapredniju 10 Giga optičku mrežu

U eri ubrzanog tehnološkog napretka, gospodarstvo i društvo sve više ovise o pametnim digitalnim rješenjima
U eri ubrzanog tehnološkog napretka, gospodarstvo i društvo sve više ovise o pametnim digitalnim rješenjima
U eri ubrzanog tehnološkog napretka, gospodarstvo i društvo sve više ovise o pametnim digitalnim rješenjima

Kako bi potaknuo digitalnu povezivost Hrvatske, Telemach nastavlja širiti svoju 10 Giga optičku mrežu pa nakon pet najvećih hrvatskih gradova, svoju infrastrukturu uvodi i u manje sredine

Tako su najnaprednije fiksne usluge već dostupne korisnicima u Vinkovcima gdje će građani moći surfati brzinama vodećih tehnoloških gradova, a u planu je i daljnja izgradnja optičke mreže u obližnjim gradovima Vukovarsko-srijemske županije. U nadolazećem razdoblju 10 Giga mreža nastavit će se širiti u preostalim četvrtima već pokrivenih većih gradova, a do kraja 2027. godine Telemach najsuvremenijom mrežom na tržištu planira pokriti trećinu Hrvatske, odnosno čak 500 tisuća kućanstava. 

U eri ubrzanog tehnološkog napretka, gospodarstvo i društvo sve više ovise o pametnim digitalnim rješenjima. Intenzivna uporaba napredne tehnologije zahtijeva infrastrukturu koja će poboljšati svakodnevni život i rad, a upravo to donosi Telemachova 10 Giga mreža nove generacije. Ova optička mreža omogućava građanima pristup visokokvalitetnoj digitalnoj infrastrukturi i brzinama, transformirajući način korištenja interneta i pametnih uređaja.

“Napredna tehnologija ima važnu ulogu ne samo u poslovanju nego i u osiguravanju jednakih preduvjeta za ekonomski, obrazovni i društveni razvoj te je ključna za napredak društva u cjelini. U Telemachu kontinuirano ulažemo u izgradnju najsuvremenije 10 Giga optičke mreže te na taj način omogućavamo brzu i pouzdanu digitalnu povezanost što je posebno važno za daljnji razvoj manjih sredina. S namjerom da tehnologiju uistinu stavimo u funkciju korisnika te internet učinimo dostupnijim široj javnosti, osiguravamo jednostavnu i transparentnu ponudu po povoljnim uvjetima, pružajući korisnicima najveću vrijednost za novac“, izjavila je Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku Telemacha Hrvatske.

Iako je na hrvatsko tržište ušao posljednji, upravo je Telemach, zahvaljujući investiciji od 100 milijuna eura u izgradnju najmodernije optičke mreže, prekinuo stagnaciju fiksne mreže u Hrvatskoj i kao tržišni izazivač potaknuo snažniju digitalizaciju Hrvatske. To potvrđuje i nedavno objavljeno prvo izvješće o tehnološkom razvoju Europe „Digitalno desetljeće“, prema kojem je Hrvatska postigla napredak u razvoju fiksne digitalne infrastrukture, posebno implementacijom optičke mreže, s 39 na 54 posto u promatranom razdoblju.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.