A1
Featured

Vedrana Miholić u finalu europske nagrade za žene u IT-u

Pozivamo sve da daju svoj glas za Vedranu i tako joj pomognu da svoj trud okruni europskom nagradom za žene u IT-u
Pozivamo sve da daju svoj glas za Vedranu i tako joj pomognu da svoj trud okruni europskom nagradom za žene u IT-u
Pozivamo sve da daju svoj glas za Vedranu i tako joj pomognu da svoj trud okruni europskom nagradom za žene u IT-u

European Center for Women and Technology koji djeluje pod pokroviteljstvom Europske komisije odlučio je povodom 200. obljetnice rođenja jedne od začetnica računalnog programiranja, Ade Lovelace, pokrenuti događaj kojim slave žene u IT-u

Tako su povodom 1. European Celebration of Women in Computing, osmišljene tri nagrade koje će se dodjeljivati godišnje ženama kako bi se ukazalo na važnost razvoja inovativnosti od rane dobi, poticala kreativnost na području novih tehnologija i mladima predstavili uzori koji će ih potaknuti da grade svoju karijeru u digitalnoj ekonomiji - Ada Lovelace Computing, Excellence Award, ECWC Social Impact Award i ECWC Emerging Leader Award. U kategoriji ECWC Social Impact Award, kao jedina iz Hrvatske, nominirana je eSkills ambasadorica Vedrana Miholić.

Glasovanje je otvoreno od 26. ožujka do 10. travnja u ponoć, a svoj glas za Vedranu Miholić možete dati klikom na: http://womenincomputing.eu/awards/list i upisivanjem svoje e-mail adrese pored Vedranine slike.

„Velika je čast biti nominirana u društvu tako uspješnih žena, ali mislim da je to primarno priznanje za sve one koji su se proteklih godina borili da pruže adekvatno obrazovanje novim generacijama. Svakom volonteru, učitelju, udruzi i pojedincu koji su potpisali naše otvoreno pismo u kojem tražimo kvalitetniju nastavu informatike. Dio mene osjeća da nagradu još nismo zaslužili jer borba još traje. No, nadam se kako će nam i sama nominacija pomoći da dodatno senzibiliziramo javnost, ali i sve one koji mogu pomoći da novi kurikulum informatike što prije zaživi„, istaknula je prilikom nominacije Vedrana Miholić.

Žiri ECWC će na temelju glasova i videa koji su kandidatkinje napravile 11. travnja proglasiti dvije finalistkinje, a glavna nagrada, diploma i novčana nagrada, biti će dodijeljena 25. travnja 2016. na ECWC 2016. gala događanju u Bruxellesu. Pozivamo sve da daju svoj glas za Vedranu i tako joj pomognu da svoj trud okruni europskom nagradom za žene u IT-u.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.