| | | | |

Huawei kao domaćin konferencije programera najavio viziju otvorenog HMS ekosustava

Huawei Ads je tržište oglašavanja prilagođeno Huaweijevim te je sada otvoren za medijske agencije i oglašivače aplikacija diljem svijeta
Huawei Ads je tržište oglašavanja prilagođeno Huaweijevim te je sada otvoren za medijske agencije i oglašivače aplikacija diljem svijeta
Huawei Ads je tržište oglašavanja prilagođeno Huaweijevim te je sada otvoren za medijske agencije i oglašivače aplikacija diljem svijeta

Nedugo nakon predstavljanja najnovijeg telefona, Huawei nova 9, u Beču, Huawei je održao svoju godišnju konferenciju vodećih programera na Web Summit 21, okupljanju je prisustvovalo više od 300 programera i lidera iz poslovnog svijeta, koji su raspravljali o HMS-ovom poslovnom razvoju, uslugama i inovacijama

Huawei sada pomaže 5,1 milijuna registriranih programera da se povežu s više od 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika (MAU) Huaweijevih uređaja diljem svijeta. Broj aplikacija integriranih s HMS-om porastao je za 81% u odnosu na prethodnu godinu te broj dostupnih aplikacija sada iznosi 173,000, a u prva tri kvartala ove godine, AppGallery platforma broji 332,2 milijardi preuzimanja aplikacija diljem svijeta, što ukazuje na godišnji porast od 13% u tom segmentu.

Od svog globalnog predstavljanja 2018. godine, Huaweijev AppGallery dosegao je više od 560 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, od čega čak 42 milijuna u Europi. Osnovne aplikacije Huaweijevog HMS-a,  Petal Maps i Petal Search, također su zabilježile velik porast broja aktivnih korisnika. Petal Maps u Europi sada koristi 7 milijuna korisnika mjesečno, dok Petal Search preglednik koristi čak 32 milijuna korisnika diljem svijeta. Također, ukupan prihod ostvaren od sklapanja partnerstva povećan je za 62% u odnosu na prošlu godinu.

Huawei će proširiti mogućnosti Petal Searcha putem SDK-a i API programskog sučelja, omogućujući partnerima u ekosustavu brže iskustvo pretraživanja mobilnih aplikacija. Uz prosječno 8 milijardi pretraživanja dnevno, Petal Search također omogućuje učinkovitu distribuciju sadržaja svim korisnicima putem Huaweijeve vlasničke UniBox platforme.

Aplikacija Petal Maps dostupna je u više od 166 zemalja i regija te ima oko 20 milijuna mjesečnih aktivnih korisnika, a nedavno je osvojila i prestižnu nagradu Red Dot Design. Najnovija nadogradnja Petal Maps aplikacije omogućuje preciznije pozicioniranje, prikaz topografske karte, raznolika interaktivna iskustva na karti, unaprjeđeno navođenje i dubinsko pretraživanje podataka. Navedene značajke korisniku pružaju interaktivno i informativno iskustvo navigacije.

Huawei Ads je tržište oglašavanja prilagođeno Huaweijevim te je sada otvoren za medijske agencije i oglašivače aplikacija diljem svijeta. Platforma također uključuje usluge oglašivača Huawei Ads, omogućujući programerima uspješnu integraciju Huawei Ads paketa te generiranje dodatnog prihoda putem svojih aplikacija.

Huawei Ads oglašivačima daje mogućnost odabira položaja u cijelom Huaweijevom ekosustavu, uključujući izravno oglašavanje na uređajima, prilagođen položaj oglasa u AppGallery trgovini, kao i oglašavanje na Petal Searchu i u ostalim Huaweijevim aplikacijama. Alati kao što su Smart Bidding i Smart Banner, oglašivačima pružaju dodatne mogućnosti kontrole oglasa, kako bi maksimalno povećali povrat ulaganja.

Od lansiranja u siječnju 2020. godine, dnevni promet Huawei Adsa u Europi premašio je 600 milijuna, a također je uvršten kao jedna od najbrže rastućih platformi u Europi, prema posljednjem izvješću AppsFlyera. Huawei Ads partnerima također nudi poticajni program, uključujući besplatnu probnu verziju, početne poticaje i ekskluzivne medijske resurse na uređaju, za izravne oglašivače i certificirane agencije u Europi.

Na Web Summitu su također predstavljeni novi HMS Core 6 programski paketi za podršku stvaranja konkurentnijih funkcija za aplikacije – ukupno 69 kompleta i 21.738 API-ja. Cijeli raspon mogućnosti HMS Core olakšat će programerima kreiranje kvalitetnih aplikacija temeljenih na inteligenciji i kontekstu, a dostupnim na više pametnih uređaja, uključujući pametne telefone, tablete, pametne televizore, nosive uređaje i audio proizvode. Ove otvorene mogućnosti također se mogu koristiti za izradu aplikacija koje rade na sustavima Androidu, HarmonyOS-u i iOS-u korištenjem razvojnih okvira za više platformi kao što su React Native i Cordova.

Huawei je još jednom potvrdio svoju predanost duhu suradnje u svim područjima tehničkih inovacije najavom višestrukih programa podrške, koji će se u Europi nuditi pojedinačnim programerima kao što su Huawei Student Developer (HSD) I Huawei Developer Group (HDG) itd. Ove organizacije napreduju međusobnim dijeljenjem znanja o novim tehnologijama i podrškom kolegama programerima u stvaranju novih i inovativnih aplikacija.

Za vrijeme 2021. godine, Huawei je razvio postojeća i nova partnerstva s vodećim proizvođačima tehnologije. Na događaju HDC Europe, predstavili su svoje vizije i vodstvo kroz niz radionica koje su naglašavale inovativnost aplikacija.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675