| | | |

powered_by_lenovo_2020 Veritas najavljuje početak samostalnog poslovanja i u Hrvatskoj - CroPC.net

Veritas najavljuje početak samostalnog poslovanja i u Hrvatskoj

Pin It

Postupno odvajanje Veritasa od dosad matične tvrtke Symanteca potvrđeno je sredinom kolovozaPostupno odvajanje Veritasa od dosad matične tvrtke Symanteca potvrđeno je sredinom kolovoza

Veritas je današnjom konferencijom za medije u Zagrebu najavila početak samostalnog poslovanja i na hrvatskom tržištu, kroz nastavak sporazuma s dosadašnjim regionalnim predstavnikom za proizvode i usluge Veritasa, tvrtkom MiTech Systems

Od početka ove godine u tijeku je postupno odvajanje Veritasa od dosad matične tvrtke, Symanteca, a sredinom kolovoza potvrđeno je kako će Veritas za 8 milijardi dolara preuzeti grupa investitora koju vodi The Carlyle Group, jedna od najiskusnijih kuća za upravljanje kapitalom (The Carlyle Group trenutačno upravlja s više od 193 milijarde dolara uloženoga kapitala).

Tvrtka Symantec nastavit će se fokusirati na područje informatičke sigurnosti, otkrivanja i prevencije sigurnosnih propusta i zlonamjernih napada svih vrsta, što je područje u kojem je također lider, dok će Veritas nastaviti razvijati proizvode i rješenja vezana uz upravljanje podacima, njihovu sigurnu pohranu i povrat, dostupnost kritičnih aplikacija u korporativnom okruženju, te analizu i dubinski uvid u velike količine nestrukturiranih podataka, uključujući otkrivanje onih koji su od ključne važnosti za poslovanje.

Veritas svojim proizvodima i rješenjima pomaže tvrtkama i drugim vrstama organizacija da bolje upravljaju velikom količinom podataka koja se danas stvara u gotovo svakom poslovnom okruženju. S jedne strane, rastu ulaganja u IT infrastrukturu i njezina kompleksnost, a količina podataka s kojom se suočavaju organizacije svih vrsta u dramatičnom je porastu. No, s druge strane, tvrtke ne razmišljaju dovoljno o tome kako će upravljati svim tim podacima te iz njih izvući stvarnu poslovnu korist ili ih zaštititi od slučajnog gubitka ili namjerne krađe.

"U skladu s postupnim procesom osamostaljenja i odvajanja od Symanteca koji traje već cijelu ovu godinu, Veritas je posve spreman samostalno nastupati i na hrvatskom tržištu te tržištima regije", naglasio je danas Drago Gajski, regionalni direktor Veritasa za područje jugoistočne Europe, uključujući i Hrvatsku. "Tvrtka je i globalno i lokalno spremna za ovaj korak, pri čemu posebno želimo naglasiti da naše dosadašnje tvrtke partneri i one koje žele postati partneri Veritasa nastavljaju poslovati s Veritasom na jednak način na koji su dosad surađivale sa Symantecom. Ne treba smetnuti s uma niti činjenicu da će Veritasova rješenja i dalje sjajno raditi u kombinaciji s onime što nudi Symantec, budući da se radi o komplementarnim proizvodima iz područja sigurnosti i zaštite podataka kakva trebaju tvrtkama koje rastu i razvijaju se", rekao je danas Drago Gajski.

"Gledajući uz perspektive Hrvatske te područja jugoistočne Europe, smatramo kako uz Veritasova rješenja koja posjedujemo za već spomenuta područja upravljanja podacima, njihovu zaštitu, prevenciju gubitka i krađe te visoku dostupnost kritičnih aplikacija najviše možemo pomoći gospodarskim subjektima poput financijskog i telekomunikacijskog sektora, zdravstva, javne uprave i mnogih drugih da bolje koriste podatke koje prikupljaju i čuvaju. Veritasova rješenja, osim što pomažu u identificiranju ključnih i za poslovanje važnih podataka, također mogu pomoći institucijama i poslovnim subjektima da uspješno implementiraju i provode politiku zaštite podataka koje moraju čuvati, usklade se sa standardima i pravnim okvirom koji propisuje koliko se dugo pojedini podaci smiju ili moraju čuvati. Općenito, tvrtke moraju posvetiti veću brigu podacima koji se u mnogim slučajevima jednostavno gomilaju, bez prave strategije upravljanja njima i ideje kako ih koristiti u poslovanju", naglasio je Drago Gajski.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675