| | | |

  • eDom
  • Niskoenergetska kuća

GEALAN-LUMAXX - prozorski sustav za više svjetlosti

Pin It

Prirodno svjetlo čovjeku daje osjećaj orijentacije, naglašava vrijednost okoliša i omogućava praćenje promjena u vremenuPrirodno svjetlo čovjeku daje osjećaj orijentacije, naglašava vrijednost okoliša i omogućava praćenje promjena u vremenu

Prirodna svjetlost izuzetno je važna za naše normalno funkcioniranje, stoga se pri izgradnji objekta radije odlučite za elemente s velikim staklenim površinama koje će vam pružati dovoljnu količinu sunčeve svjetlosti.

Prirodno svjetlo čovjeku daje osjećaj orijentacije, naglašava vrijednost okoliša i omogućava praćenje promjena u vremenu. Sunčeva svjetlost predstavlja izvor života, temelj je blagostanja, razvoja i zdravlje te pozitivno utječe na raspoloženje ljudi. Zatvorene prostore, kada je to moguće, uvijek je bolje osvijetliti prirodnom svjetlošću. Staklo kao materijal tu igra veliku ulogu jer omogućava kontrolu i manipulaciju svjetlošću te iskorištava sve njezine prednosti. Potaknuti ovom činjenicom, vodeći proizvođač sustava za prozore i vrata – GEALAN, razvio je i tržištu predstavio svoj inovativni sustav GEALAN-LUMAXX. Novo razvijeni sustav na istim prozorskim otvorima donosi veće staklene površine, što donosi više svjetlosti.

Novi GEALAN-LUMAXX znatno je uži od dosadašnjih kombinacija okviraNovi GEALAN-LUMAXX znatno je uži od dosadašnjih kombinacija okvira

Novi GEALAN-LUMAXX znatno je uži od dosadašnjih kombinacija okvira. U prošlosti su prozorski elementi sa štulpom ili prečkom često bili široki 150 mm, ali i više. Ružne, masivne grede narušavale su siluetu prozora te propuštale manje količine prirodne svjetlosti u prostoriju. Novi sustav nudi vidljivu širinu okvira i krila od samo 103 mm. Konačno je moguća izrada užih okvira koji su zadržali sve pozitivne karakteristike sigurnosti i udobnosti pri rukovanju.

Tijekom razvijanja sustava GEALAN-LUMAXX optimizirana je cjelokupna geometrija prozorskih okvira tako što su širine profila svedene na minimum. Prilikom razvijanja sustava veoma se pazilo na ravnotežu između toplinske izolacije i statike, kao i na besprijekorno funkcioniranje okova. Simetrično djelovanje uskog monoštulpa dodatno pridonosi fleksibilnoj uporabi pri ugradnji prozora. Prilikom odabira „uskih okvira“, ne morate se odreći izuzetnih svojstva statike. Unutar profila koristi se čelično ojačanje koje omogućuje izradu elemenata do 2,30 m u bijeloj boji, odnosno 2,20 m u ostalim bojama. U kombinaciji s tehnikom lijepljenja STV moguća je izrada elemenata do 2,50 m u bijeloj boji (2,40 m u ostalim bojama).

GEALAN d.o.o.
Omladinska 11, Žerjavinec
10360 Sesvete

Telefon: +385 1 2040 680
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.gealan.hr 

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675