| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Održavanje garažnih vrata – kako spriječiti koroziju i zadržati izgled garažnih vrata kao prvog dana? - CroPC.net

Niskoenergetska kuća

od temelja do krova

Powered by:
Status projekta70%

Sljedeći radovi:
Izolacija zidova

  • eDom
  • Niskoenergetska kuća

Održavanje garažnih vrata – kako spriječiti koroziju i zadržati izgled garažnih vrata kao prvog dana?

Duragrain je posebno razvijena završna zaštita garažnih vrata koja dolazi s dodatna dva sloja zaštite koja je izuzetno otporna i UV stabilna

Duragrain je posebno razvijena završna zaštita garažnih vrata koja dolazi s dodatna dva sloja zaštite koja je izuzetno otporna i UV stabilna

Hörmann kao lider na području garažnih vrata donosi nam 5 savjeta kako zadržati potpuni estetski izgled i funkcionalnost garažnih vrata i dugo godina nakon ugradnje

Garažna vrata jedan su od dominantnih dijelova kuće. Garažnim vratima često želimo posebno istaknuti izgled kuće, a dizajnom, bojama i izgledom vrata učiniti baš našu kućom posebnom. Lider na području garažnih vrata, njemačka tvrtka Hörmann izbor je mnogih zbog brojnih kvaliteta. Od kvalitete materijala, okova, motora, naprednih mogućnosti upravljanja, pa do velike mogućnosti prilagodbe izgleda vrata, a svakako valja spomenuti i višegodišnje jamstvo koje upravo sada iznosi 5+3 godine. Međutim, čak i najkvalitetnija garažna vrata na tržištu, kao što su svakako Hörmann garažna vrata, potrebno je povremeno održavati kako bi se estetska i funkcionalna komponenta vrata zadržala na najvišem nivou. Donosimo vam top 5 savjeta koje nam je tvrtka Hörmann podijelila kako bismo garažna vrata zadržali istima kao prvog dana nakon ugradnje i dugo godina u budućnosti.

  • Provjetravanje garaže

Jedan od češćih problema na garažnim vratima je pojava korozije. Hörmann kao lider na tržištu daje veliki značaj zaštiti svojih vrata od korozije. Primjerice vodilice su posebno zaštićene od korozije, izuzetno u donjoj zoni gdje je spoj s podom presvučen čvrstom plastikom. Tako uz Hörmann možemo dugo biti sigurni kako korozija neće tako lako „napasti“ naša vrata. Međutim, veliku štetu na vratima naprave i sami vlasnici. U garažu često ulazimo direktno s prometnice unoseći za kišnih dana ili tijekom zime, poveću količinu vode u garažu, a koja potom uz toplinu motora i same garaže lagano isparava stvarajući vlažnu atmosferu u garaži. Vlaga je neprijatelj metala, a uz dugotrajnu izloženost i naša vrata, pa i elektro motor mogu stradati njenim utjecajem. Korozija je svakako očigledni problem. Kako ćemo ovo izbjeći? Jednostavno – provjetravanjem! Ako imate prozor u garaži, ostavite ga barem na kipu kako bi vlažni zrak izlazio van, a svježi unutra. Ako prozora nemate, razmislite o ugradnji ventilacijske rešetke. Ovom radnjom, riješili smo pola problema!

  • Čišćenje

Nakon prozračivanja kojim ćemo se riješiti vlažnog zraka, preostaje nam i briga o vanjskom djelu vrata. Iako su Hörmann garažna vrata vrhunski zaštićena od korozije, potrebno je voditi brigu kako bi ta zaštita ostala dugoročno takva. Jak vjetar koji nosi pijesak i drugu prljavštinu, na našim će vratima ostaviti sitne tragove koji s godinama mogu dovesti do korozije. Stoga, poželjno je s vremena na vrijeme garažna vrata temeljito oprati blagim deterdžentom, poput onog za pranje vozila ili sredstva za pranje suđa. Tako ćemo isprat prljavštinu koja se „zalijepila“ na naša vrata te spriječiti daljnji prodor prljavštini, a s njom i vodi, kroz sloj zaštite na vratima. 

  • Podmazivanje vrata

Nakon što smo se pobrinuli da nam je garaža dobro provjetrena, a garažna vrata smo temeljito očistiti, sljedeći korak je podmazivanje vrata. Iako Hörmann garažna vrata zahtijevaju vrlo malo brige u tom pogledu, nije na odmet nekada pružiti malo njege vratima kroz podmazivanje nekim od multifunkcionalnih ulja. Bitno je samo odabrati ulje koje nije agresivno prema plastici i drugim elementima, a tu svakako briljira Sonax SX90. Ovo multifunkcionalno ulje podmazat će sve metalne dijelove te im dodatno pružiti zaštitu od korozije. Plastični dijelovi također će biti podmazani i zaštićeni. Za gumenu brtvu te plastične elemente preporučljivo je upotrijebiti silikonsko ulje koje pruža savršeno podmazivanje i zaštitu plastike i gume.

Bitno je samo odabrati ulje koje nije agresivno prema plastici i drugim elementima, a tu svakako briljira Sonax SX90

Bitno je samo odabrati ulje koje nije agresivno prema plastici i drugim elementima, a tu svakako briljira Sonax SX90

  • Adekvatna ugradnja

Kako biste dugoročno spriječili problematiku nastalu utjecajem atmosferilija na vaša garažna vrata, možete dosta toga napraviti i prije, ali i poslije same ugradnje vrata. Jedna od preporuka je ugradnja kanalice za odvodnju vode koja se neće zadržavati u donjoj zoni vrata. Također, nije zgoreg razmisliti i o maloj nadstrešnici koja će spriječiti direktno zakišnjavanje vrata. Poigrajte se s vašim okolišem te uz pomoć biljaka koje planirate posaditi oko kuće spriječiti nanose snijega ili snažne udare vjetra. Mogućnosti je puno i uz malo planiranja možete osigurati najbolje uvjete za vaša garažna vrata.

  • Duragrain

Ako ste unaprijed svjesni kako vašim garažnim vratima neće moći pružiti najbolju zaštitu u vanjskom dijelu, svakako razmislite o Hörmann garažnim vratima koji dolaze s Duragrain završnim slojem na panelima. Duragrain je posebno razvijena završna zaštita garažnih vrata koja dolazi s dodatna dva sloja zaštite koja je izuzetno otporna i UV stabilna. Ovaj sloj krasi i poseban izgled koji možete naručiti u vrlo realističnim imitacijama drva i kamena. Tražite li stoga visoku estetsku i zaštitnu komponentu za vaša garažna vrata – Hörmann vam to može ponuditi.

Lider na području garažnih vrata, njemačka tvrtka Hörmann izbor je mnogih zbog brojnih kvaliteta

Lider na području garažnih vrata, njemačka tvrtka Hörmann izbor je mnogih zbog brojnih kvaliteta

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675