Kompare
Featured

Intervju: Hrvoje Filipović, AKD – godinu dana u gradu na Dravi

Dobili smo priliku razgovarati s voditeljem osječkog ureda, g. Hrvojem Filipovićem
Dobili smo priliku razgovarati s voditeljem osječkog ureda, g. Hrvojem Filipovićem
Dobili smo priliku razgovarati s voditeljem osječkog ureda, g. Hrvojem Filipovićem

AKD-ov osječki ured za ICT tehnologije slavi prvu godišnjicu uspješnog djelovanja. Kao tvrtka od posebnog državnog interesa, AKD je investiranje u osječki ured orijentirao prema strateškim odrednicama Vlade RH, ali i uzimajući u obzir rastuću IT zajednicu

U okviru obilježavanja godinu dana rada u gradu na Dravi, dobili smo priliku razgovarati s voditeljem ureda, g. Hrvojem Filipovićem s kojim smo porazgovarali o poslovanju i planovima za osječki ured.

1. Ured AKD-a u Osijeku djeluje već godinu dana, kako se novi tim snašao?

U AKD-u pratimo i primjenjujemo trendove u ICT i grafičkoj industriji te stvaramo platforme za daljnja unaprjeđenja poslovanja i tržišne iskorake u suradnji sa znanstvenom zajednicom. Tomu pridonose i razvojni projekti našeg osječkog tima koji je već do sada, u nepunih godinu dana odradio reinženjering dijela softvera za automatizaciju specifičnih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima, kojim je povećana efikasnost proizvodnje integracijom sa strojnom opremom tvrtke i praćenja proizvodnog ciklusa u području izrade identifikacijskih dokumenata; tima koji je razvio novi sustav za upravljanje ljudskim resursima, pripremio niz nadogradnji nad funkcionalnostima AKDCard sustava čija je namjena upravljanje dostavom osobnih podataka za personalizaciju i praćenje životnog ciklusa kartičnih proizvoda… S obzirom na značajan rast poslovnih aktivnosti AKD-a, nove aplikacije koje je razvio osječki tim povećale su korisničko zadovoljstvo naših kupaca i ubrzale razmjenu podataka za proizvodne procese, a sve u cilju održanja iznimno visoke razine kvalitete komunikacije i dostupnosti u proizvodnji i isporukama, s uvijek prisutnim naglaskom na najvišu razinu  IT sigurnosti.

2. Možete li nam navesti neke od projekata na koje ste iznimno ponosni?

Ponosni smo na projekte koje smo pripremili zajedno s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i koji su prihvaćeni Nacionalnim planom oporavka i otpornosti  - potvrda je to da smo na vrijeme prepoznali njihov potencijal za osiguranje pretpostavki realizacije Nacionalne strategije razvoja Hrvatske do 2030. godine – Razvojnih smjerova Održivog gospodarstva i društva te Zelene i digitalne tranzicije Republike Hrvatske. Realizacijom ovih projekata te ulogom AKD-a u radnoj skupini Glavne uprave za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije, te EU Skupini za olakšavanje putovanja ponovno ćemo Hrvatsku visoko pozicionirati među državama članicama EU u području jedinstvenog digitalnog tržišta, internetske sigurnosti, digitalne znanosti i inovacija, integriranih rješenja u transportu te globalnog interoperabilnog rješenja putnih isprava temeljenog na ICAO standardima. 

Ništa manje važni nisu ni projekti već definirani u našim operativnim ciljevima: Nacionalni sustav sljedivosti hrane, Projekt razvoja nove generacije međunarodno certificiranog appleta za e-osobnu iskaznicu kao sredstva za izradu kvalificiranog elektroničkog potpisa, Projekt unaprjeđenja zaštita putovnice RH s novim dizajnom i suvremenim elementima zaštite od krivotvorenja, Projekt podrške procesima digitalizacije visokog obrazovanja kroz unaprjeđenja sustava e-akademske iskaznice, Nadogradnja projekta elektroničke poljoprivredne iskaznice novim funkcionalnostima primjene kartice u digitaliziranim procesima, Projekti uspostave sljedivosti opskrbnog lanca u području prehrambene industrije za meso, vino i alkoholna pića, Projekt razvoja jedinstvene iskaznice za sve djelatnike u zdravstvu s kvalificiranim certifikatima kao podrškom za digitalizaciju procesa u zdravstvu, Projekt razvoja jedinstvenog tehnološkog standarda za službene iskaznice za ministarstva i tijela javnih vlasti kroz korištenje kvalificiranih potpisnih certifikata, Projekt uspostave računalnog sustava za razvoj ispita i provedbu ispitivanja…

AKD ured Osijek
AKD ured Osijek
AKD ured Osijek

3. Kakvi su vam planovi za buduće razdoblje, planirate li širenje tima?

Naš osječki tim je mlad i učinkovit, iako relativno mali. Za sada nas je zaposleno šestero, okruženje i uvjeti rada te osobnog poslovnog razvoja više nego zadovoljavajući! Nadam se da ćemo uskoro udvostručiti broj kolega i kolegica! Pred nama su novi izazovi, a radujemo se razvojnim projektima u području identiteta, sigurnosti i digitalne transformacije te uspostavi analitičkih sustava u prometu i provedbi projekata digitalne razmjene prometnih podataka u EU.

4. Koje su to pogodnosti koje imate i koje očekuju vaše nove kolege?

AKD ured Osijek
AKD ured Osijek
AKD ured Osijek

Sukladno zahtjevima tržišta i poslovnoj strategiji kontinuirano prilagođavamo organizacijsku strukturu, unaprjeđujemo edukacijsku praksu u poduzeću i potičemo razvoj organizacijske klime i kulture. Bez jasne strategije upravljanja ljudskim resursima kroz zapošljavanje, razvoj, promoviranje i zadržavanje visokomotiviranih i izvrsnih radnika nema ni razvoja ni ispunjenja poslovnih ciljeva! Svim radnicima je osigurana iznimna radna sredina a valja istaknuti kako su procesi upravljanja ljudskim resursima u AKD-u podvrgnuti kontinuiranoj procjeni i vrednovanju od strane vanjskih revizorskih kuća koje svake godine iznova potvrđuju njihov visoki stupanj uređenosti i praksu poštivanja konvencija Međunarodne konfederacije rada, Vijeća Europe, preporuka i direktiva Europske komisije, Europskog parlamenta i hrvatskog zakonodavstva na području radnih i ljudskih prava zaposlenika i različitih oblika potpore kvaliteti života i standarda.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.