| | | | |

Aplikacija: EaseUS Todo Backup Free

EaseUS Todo Backup Free spada u jedne od najpopularnijih alata za izradu pričuvnih kopija podataka
EaseUS Todo Backup Free spada u jedne od najpopularnijih alata za izradu pričuvnih kopija podataka
EaseUS Todo Backup Free spada u jedne od najpopularnijih alata za izradu pričuvnih kopija podataka

Iako pod aplikacijama najčešće predstavljamo one za pametne telefone i tablete, ovog puta predstaviti ćemo jednu za računala - EaseUS Todo Backup Free

Sigurnosna kopija (eng. backup, još i rezervna kopija, sigurnosna preslika, sigurnosni duplika) jest kopija podataka koja se izrađuje u svrhu osiguranja u slučaju oštećenja ili gubljenja izvornih podataka. Podaci mogu biti datoteke ili/i programi. Sigurnosne kopije podataka mogu sadržavati mediji kao što su optički disk i magnetska traka, a u zadnje vrijeme se je popularnija izrada kopije podataka u oblaku. Upravo za tu namjenu služi ovotjedna aplikacija EaseUS Todo Backup Free. Gubitak podataka je nešto što nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ako zavirimo u enciklopediju to je stanje pogrješke u informacijskim sustavima u kojima je informacija uništena odnosno izgubljena iz nekog razloga, zbog pogrješnog ili nemarnog pohranjivanja, prijenosa ili obrade, nenamjernog brisanja i tako dalje. Radi sprječavanja gubitka podataka, informacijski sustavi primjenjuju dvije stvari: sigurnosno kopiranje podataka ili nabavka opreme i procesa za spašavanje podataka radi sprječavanja gubitka podatka, odnosno da bi se vratilo izgubljene podatke. U prvu skupinu ulazi alat EaseUS Todo Backup Free koji je dostupan potpuno besplatno ili u plaćenoj inačici.

EaseUS Todo Backup Free spada u jedne od najpopularnijih alata za izradu pričuvnih kopija podataka. Alat omogućava oporavak izgubljenih datoteka s čvrstog diska i drugih medija za pohranu podataka, a bez obzira jesu li podaci izgubljeni zbog brisanja, formatiranja, fizičkog oštećenja diska, virusnog napada ili drugih nepoznatih razloga u samo tri koraka i nekoliko klikova opet ćemo doći do izgubljenih datoteka zahvaljujući pričuvnoj kopiji podataka koju smo izradili pomoću EaseUS Todo Backup Free aplikacije.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675