| | | |

Zaustavljena proizvodnja MIEV, iON i C-Zero

Pin It

Mitsubishi, Peugeot i Citroen su potvrdili loše prodajne rezultate njihovih električnih blizanacaZaustavljena proizvodnja MIEV, iON i C-Zero - Mitsubishi, Peugeot i Citroen su potvrdili loše prodajne rezultate njihovih električnih blizanaca
Mitsubishi, Peugeot i Citroen su potvrdili loše prodajne rezultate njihovih električnih blizanaca

Mitsubishi i PSA Grupacija izdali su službeno priopćenje vezano uz zaustavljanje proizvodnje električnih modela Peugeot iON, Citroen C-Zero i Mitsubishi MIEV. Tvornica u Mizushimi do daljnjega neće proizvoditi spomenute modele zbog slabe potražnje za njima. Naime, PSA Grupacija u prvoj je polovici godine prodala samo 935 Citroena te 852 Peugeota pa se potpisani sporazum o proizvodnji 100.000 električnih modela prekida. Trenutno je u prodaju pušteno 28.000 električnih blizanaca proizvedenih u japanskoj tvornici, a potrebe za proizvodnjom novih očito više nema.

U priopćenju se ističe da prodaja nije niti blizu očekivane, a odluka o nastavku proizvodnje donijeti će se u narednim mjesecima. Najčešći prigovori kupaca spomenutih električnih modela su previsoka cijena, slabe baterije te nedovoljna autonomija, odnosno doseg automobila.

Cijena Mitsubishi MIEV-a u Hrvatskoj iznosi 229.000 kuna

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675