Kompare
Featured

Test: Liqui Moly Ceratec i Engine Flush - lijek za vaše vozilo

Test: Liqui Moly Ceratec i Engine Flush - lijek za vaše vozilo
Test: Liqui Moly Ceratec i Engine Flush - lijek za vaše vozilo

Isprobali smo aditive njemačkog proizvođača Liqui Moly koji doslovno ulijevaju novi život u vaše vozilo

Automobili su naša svakodnevnica, a često možemo pročitati kako ih se oslovljava i kao limene ljubimce. I dok nerijetko vidimo kako ih vlasnici maze i paze, čiste i dotjeruju, ispod blještavog limenog pokrova često se može pronaći ne tako bajno stanje. Automehaničari zasigurno znaju o čemu pričam. Čak i ako se kao po zakonu držite servisnih intervala te redovito mijenjate motorno ulje, unutar motora često se nalazi „nered“ kakav teško možete i zamisliti. No, zato u pomoć uskaču aditivi koji će odraditi sav onaj „prljavi“ posao i pružiti vašem automobilu novi život.

Test: Liqui Moly Ceratec i Engine Flush - lijek za vaše vozilo
Test: Liqui Moly Ceratec i Engine Flush - lijek za vaše vozilo

Naslage rješava Engine Flush
Na test nam je stiglo nekoliko aditiva poznatog njemačkog proizvođača ulja i aditiva - Liqui Moly. Kroz seriju članaka pozabaviti ćemo se svakim od njih i donijeti iz prve ruke naša iskustva. Tijekom godina vožnje i tisuća prijeđenih kilometara unutar motora vozila stvaraju se brojni sedimenti u obliku ostataka ulja, koje se uslijed visoke temperature pretvorilo u svojevrsni talog koji se pak lijepi po unutarnjoj površini motora vozila. Ovo možemo vidjeti i 'golim okom' pri svakoj promijeni ulja. Naime, ako obratite pozornost, ulje koje automehaničar ispušta iz motora vozila biti će crne boje, za razliku od novog ulja koje je inače svjetlo žute boje. Tijekom rada vozila i prijeđenih kilometara ulje se onečišćuje čađom prilikom izgaranja goriva, a osim njega postoji i neizbježno habanje motora pri njegovom radu. Iako su površine unutar motora vozila maksimalno precizno i glatko izbrušene, pod mikroskopom, na površini su vidljivi brojni razdori i nepravilnost koje uzrokuju habanje motora i nepravilnosti u radu. Također, i prilikom ovog habanja stvaraju su brojni sitni ostatci koji se dakako nakupljaju u ulju. Ovako kontaminirano ulje mora se sa vremena na vrijeme izmijeniti, pretežno svakih 15.000 kilometara. No, promjenom ulja i dalje se nećemo riješiti sedimentnih ostataka koji se nalaze posvuda unutar motora. Za ovu namjenu Liqui Moly je proizveo Engine Flush. Prevedeno sa engleskog, ovaj aditiv doslovno znači – ispiranje motora. Upravo to i radi Engine Flush! Naime, visoko koncentrirani aktivni sastojci ovog aditiva rastvoriti će sve naslage kao i postojeće ulje unutar motora. Engine Flush se dodaje u automobil, odnosno direktno u ulje neposredno prilikom njegove izmjene. Dovoljno je kompletan sadržaj uliti u motor i pustit vozilo u stanju mirovanja na 10 minuta. Nakon toga, ulje se obavezno ispušta, a prostor unutar motora biti će u potpunosti očišćen i spreman za novo ulje. Rezultat? Tiši, uglađeniji i mirniji, motor vozila ponovo će postati živahan, pa čak i mrvicu štedljiviji zbog bolje funkcije novog ulja koje sada može u potpunosti dati svoj doprinos.

Test: Liqui Moly Ceratec i Engine Flush - lijek za vaše vozilo
Test: Liqui Moly Ceratec i Engine Flush - lijek za vaše vozilo

Liqui Moly Ceratec – tehnologija na vrhuncu
Nakon tretmana čišćenja motora i ulijevanja novog ulja, stvorili smo savršene uvjete za sljedeći korak – primjenu visokotehnološkog aditiva Liqui Moly Ceratec. Ovaj aditiv jedan je od najnaprednijih u području auto-moto svijeta. Po srijedi je svojevrsna tekuća keramika koja će se miješanjem u novom ulju i kolanjem unutar motora nalijepiti na svaku metalnu površinu. Što ovo zapravo donosi? Direktan kontakt metala na metal i ranije nepravilnosti metala i habanje motora biti će svedeni na minimum. Dobra je stvar da ovaj aditiv ostaje aktivan i do 50.000 kilometara nakon njegove primjene, čak i nakon promjene ulja. Službeni podaci proizvođača govore o vrtoglavih 75% manje trenja te čak 35% manje sedimenata i taloga u ulju. Za korisnika ovo znači uglađen, tiši i mirniji rad, bolje performanse te nešto niža potrošnja uslijed nižeg faktora trenja. Imate li dakle vozilo s kojim ste već prešli nekoliko desetaka ili možda stotina tisuća kilometara, uz Liqui Moly Ceratec i Engine Flush ponuditi ćete mu novi život.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.