Njuškalo
Featured

Savjeti: Bez brige u zimu uz Alfacare

I prije negoli se snađemo, zima i zimski uvjeti vožnje nađu se pred nama, a za što bezbrižniju vožnju valja se opremiti adekvatnom zimskom opremom za vašeg limenog ljubimca
Bez brige u zimu uz Alfacare - I prije negoli se snađemo, zima i zimski uvjeti vožnje nađu se pred nama, a za što bezbrižniju vožnju valja se opremiti adekvatnom zimskom opremom za vašeg limenog ljubimca
Bez brige u zimu uz Alfacare - I prije negoli se snađemo, zima i zimski uvjeti vožnje nađu se pred nama, a za što bezbrižniju vožnju valja se opremiti adekvatnom zimskom opremom za vašeg limenog ljubimca
I prije negoli se snađemo, zima i zimski uvjeti vožnje nađu se pred nama, a za što bezbrižniju vožnju valja se opremiti adekvatnom zimskom opremom za vašeg limenog ljubimca

O Alfacre proizvodima za održavanje automobila pisali smo već i ranije, a i ovog puta ekipa iz Alfacare na test nam je dala nekoliko vrhunskih proizvoda bez kojeg vožnju zimi, pogotovo onu dulju, ne bi trebalo ni palnirati. Osim proizvoda, čiju svojevrsnu listu donosimo, valja obratiti pažnju i na način vožnje te zimske gume bez kojih vožnja nikako nije sigurna.

Rashladna tekućina i gume
Rashladna tekućina automobila, odnosno popularni antifriz nešto je što vozači često zaborave. Preporuke su mijenjati rashladnu tekućinu svakih tri godine. Na taj način osiguravamo njena adekvatna svojstva, a ujedno i čuvamo motor vozila od mogućeg smrzavanja antifriza i većih oštećenja na vozilu. Pored rashladne tekućine, druga stavka bez koje vožnju zimi ne preporučamo jesu i zimske gume. Svakako ih valja razmotriti i kupiti ih za sva 4 kotača vozila. Ponuda je šarolika, a u naše oči upala je Goodyear UltraGrip 9 guma koja je na svim renomiranim testovima pokazala superioran svojstva. Nakon, što smo osigurali temeljne preduvjete za vožnju zimi, krećemo sa korisnim pripremama vozila.

Priprema za zimu
Zima za automobil znači ekstremne uvijete rada. Osim što svi dijelovi automobila moraju biti ispravni - posebno valja pogledati akumulator - sam automobil dolazi do svojih granica pouzdanosti. Hladna jutra, snijeg, led, sol, sve su to elementi svakodnevnice po zimi. Automobil valja pripremiti i zaštitom laka temeljitim povremenim prajnajem, ali i izvrsnom Vosak kremom iz asortimana Alfacare proizvoda. Vrlo je važno temeljito očistiti i oprati vozilo. Sve o pranju vozila i idealnim sredstvima za ovu namjenu pisali smo već ranije, stoga svakako pročitajte naše savjete za pranje vozila koristeći proizvode Alfacare. Nakon temeljitog pranja i sušenja vozila, možemo krenuti s dubinskom i dugotrajnom zaštitom laka vašeg limenog ljubimca koja će trajati čitavu zimsku sezonu i osigurati iznimnu njegu vozila u surovim uvjetima zime. Vosak krema je proizvod za postizanje visokog sjaja i zaštite laka vozila. Specijalna formulacija selektiranih voskova, bez abraziva, dugotrajno štiti i oživljava boju laka. Proizvod dolazi u pakiranju limenke s priloženom spužvom za nanošenje. Pomoću priložene spužvice razmazivanjem nanesimo vosak kremu u tankom sloju. Ostavimo da se proizvod osuši, za što je potrebno oko 5 do 10 minuta, dok se ne stvori tanki bijeli film na laku. Pomoću čiste, meke pamučne krpe, preporučamo Alfacare Krpu sa mikrovlaknima, istrljamo osušeni vosak do visokog sjaja. Ovakva zaštita laka trajati će cijelu zimu i pridonjeti očuvnosti vozila.

‘Check’ lista za sigurnost
Nakon što smo automobil pripremili za zimu, valja se opremiti i proizvodima koji će nam pomoći da se svakodnevno borimo sa zimskim uvjetima vožnje, snijegom koji će doći i snaći nas na putu, jutarnjim mrazevima i ledom te drugim preprekama vozača u zimskim uvjetima vožnje.

1. STAKLOPER za zimsku uporabu do -30°C
Tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla smatramo jednom od najvažnijih proizvoda. Iz tog razloga svrstavamo ju na prvo mjesto. Osim što mora osigurati učinkovito čišćenje vjetrobranskog stakla, mora također biti postojana i na velikim hladnoćama, koje uslijed vožnje i hladnog zraka znaju biti iznimne. Neophodno je u vožnji imati čist vjetrobran i farove, a ova visoko učinkovita tekućina za pranje stakala djelotvorno čisti i odstranjuje smog, insekte i odmašćuje bez ostavljanja tragova. Omekšava i ne raspucava gumene dijelove brisača te jamči ravnomjeran i glatki rad brisača bez podrhtavanja uz potpunu vidljivost. Ne smrzava u spremniku do -30°C, ne začepljuje dizne i ekološki je prihvatljiva. Svakako, pod obavezno u vozilu. Svakako prije ulijevanja nove, zimske tekućine, potrošite ljetnu.

2. Odleđivač stakla (pumpica ili sprej)
Zimi se često, pogotovo ujutro, susrećemo sa ledom na staklima i farovima vozila. Iako je struganje leda dobro provjerena metoda, ponekad ona nije najspretnija. Struganjem možemo oštetiti površinu, a zbog samog oblika stakla, strugalicu često niti ne možemo upotrijebiti. Daleko elegantnije i višestruko učinkovitije skidanje leda je korištenjem Alfacare Odleđivač stakla. Ovo sredstvo omogućava jednostavno, brzo i učinkovito odleđivanje staklene površine na vozilima. Naročito je korisno za odleđivanje vjetrobrana, brisača i farova na vozilima kojima se smanjuje vidljivost prilikom vožnje za vrijeme snježnih padalina i vrlo niskih temperatura kada se smrzavaju brisaći i funkcija im se smanjuje, a uobičajeni deterdženti za pranje vjetrobrana nisu dovoljno učinkoviti. Dovoljno je samo obilno poprskati i proizvod će učiniti svoje. Alfacare Odleđivač stakla dostupan je u spreju ili u pakiranju s pumpicom.

3. Odmagljivač stakla 200m
Treći na našoj listi obaveznih zimskih sredstava je Alfacare Odmagljivač stakla. Kako mu i ime govori ovaj će proizvod dobro doći kod zamagljivanja stakla, a što je zimi često. Ovaj sprej jednostavno, brzo i učinkovito odmagljuje staklene površine u vozilima, a specijalna formulacija proizvoda omogućava zaštitu od zamagljivanja uz savršenu vidljivost kroz nekoliko dana. Dovoljno je proizvod malo poprskati po staklu i prebrisati.

4. Sredstvo protiv smrzavanja gumenih brtvi (pumpica) 200mL
Smrzavanje gumenih brtvi oko vrata te njihovo čvrsto zaljepljivanje na sama vrata, poprilično često susrećemo zimi. Kako bismo izbjegli eventualno pucanje gumenih brtvi poželjeno je gumene površine premazati sredstvom protiv smrzavanja gumenih brtvi. Učinkovito sprječava smrzavanja gumenih brtvi, vrata i poklopaca prtljažnika automobila. Proizvod u jednoj operaciji štiti, omekšava, daje elastičnost i produljuje vijek trajanja gumenih brtvi.

5. Odleđivač bravica
Iako smo ovaj proizvod nekada puno češće trebali, ni danas on nije na odmet, jer nikada ne znate kada daljinsko zaključavanje i otključavanje može stati sa svojim radom. Odleđivač bravica trenutačno odmrzava brave i štiti ih od ponovnog smrzavanja.

Ovo je naših top 5 proizvoda koje morate imate u svome vozilu za što sigurniju i bezbrižniju zimsku vožnju. Svakako nam se pridružite svojim savjetima i preporukama.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.