Njuškalo
Featured

Servis: Liqui Moly silikonska mast i sprej – saveznik gumenih i plastičnih elemenata

Ako ste se ikad pitali treba li vam silikonski sprej ili mast – najkraći odgovor bi bio – treba
Ako ste se ikad pitali treba li vam silikonski sprej ili mast – najkraći odgovor bi bio – treba
Ako ste se ikad pitali treba li vam silikonski sprej ili mast – najkraći odgovor bi bio – treba

Silikonski sprej i mast koje u svojoj ponudi nudi Liqui Moly obavezni su dio „garažnog arsenala“ svakog tko se brine o svome vozilu, stoga donosimo savjete zašto imati ova dva odlična proizvoda uvijek pri ruci

Ako ste automobilski entuzijast, onda sigurno znate za korisnu upotrebu silikonskog spreja i masti. No, nevjerojatno je da čak i kod entuzijasta nekada ovo neophodno sredstvo svake radionice stoji nezapaženo. Stoga, ako ste se ikad pitali treba li vam silikonski sprej ili mast – najkraći odgovor bi bio – treba!

Brojne primjene

Silikonski sprej i mast nudi se na policama brojnih trgovina. Iako bi svaki ovaj proizvod u svojoj naravi trebao ispuniti neke minimalne tehničke uvjete, odabirom proizvod od renomiranih proizvođača kao što je Liqui Moly, znamo da biramo najbolje. Stoga i mi smo se opremili s proizvodima ovog njemačkog proizvođača. Silikonski sprej stiže u praktičnom pakiranju od 300 ml, tako da će jedna doza za uobičajene primjene potrajati dosta dugo. U automobilu primjena ovog spreja je neophodna za održavanje automobila u stanju kao novom. U pogledu održavanja podmažite vodilice prozora ili šibera silikonskim sprejom i osigurajte njihovom nesmetan rad. Gumene brtve i plastične spojeve također tretirajte s malo silikonskog spreja kako biste im produljili vijek trajanja te eliminirali eventualnu škripu. Prilikom montaže gumenih crijeva, plastičnih čepova i drugih gumenih ili plastičnih elemenata uporabom silikonskog spreja olakšat će te montažu. Vodilice sigurnosnog pojasa također podmažite silikonskim sprejom za nesmetan rad i uvlačenje pojasa. U kućanstvu silikonskim sprejom održavajte šarke i gumene brtve na prozorima i vratima. Ukratko, sve što ima gumene i plastične elemente uvijek podmazujete sa silikonskim sprejom jer oni njeguju plastiku i gumu te im osim podmazivanja, produljuju i vijek trajanja. Druga maziva mogu upravo suprotno – ubrzati njihovo starenje.

Mast za veće podmazivanje

Iako je silikonski sprej odličan i njegova primjena bit će češća od uporabe masti, ako postoji potreba za većom količinom maziva – mast je odličan odabir. Kao i sprej koji ostavlja tanki silikonski film, mast će se jednako čvrsto primiti za materijal kojeg podmazujemo, a zahvaljujući većoj količini maziva, tu će i ostati znatno duže. Spojevi metalnih ili plastičnih dijelova s gumenim brtvama idealno su područje za uporabu silikonske masti. Stoga, ako još u svome kućanstvu, garaži ili automobilu nemate silikonski sprej – vrijeme je za ubaciti jedan.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.