| | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Panasonic LUMIX GH5 – multipraktik - CroPC.net

Test: Panasonic LUMIX GH5 – multipraktik

Pin It

Novitet na modelu GH5 je funkcija 6K PHOTO koja vam omogućuje da zabilježite čak i trenutke koje je najteže „uhvatiti“Novitet na modelu GH5 je funkcija 6K PHOTO koja vam omogućuje da zabilježite čak i trenutke koje je najteže „uhvatiti“

Sjajan fotoaparat i 4K videokamera u jednom uređaju

Panasonic je nedavno krenuo s prodajom najnovijeg fotoaparata iz svoje game bezzrcalnih DSLM (digital single-lens mirrorless) uređaja – modelom LUMIX DMC-GH5. DSLM fotoaparati u zadnje vrijeme dobivaju sve više na popularnosti nauštrb do sad najraširenijih DSLR (digital single-lens reflex) uređaja, budući da nude praktično jednake performanse uz manje dimenzije i nešto nižu cijenu.

Bez kompromisa
Model GH5 nasljednik je hvaljenog modela GH4 i od njega se već u startu očekivalo mnogo toga, a prije svega da nadmaši mogućnosti i kvalitetu svog prethodnika. Tijekom nekoliko dana imali smo se priliku uvjeriti da su Panasonicovi inženjeri u tome i uspjeli. Uređaj je nešto veći i teži od modela GH4 te nema ugrađenu bljeskalicu, no po svim ostalim značajkama predstavlja pravo unaprjeđenje. GH5 zasnovan je na senzoru formata Micro Four Thirds, rezolucije 20,3 megapiksela. Kvaliteta fotografija je izvrsna u svim uvjetima, čemu pridonosi i ugrađeni sustav stabilizacije slike u pet osi, koji je ovaj put smješten i u sam uređaj (objektivi također imaju dodatnu, vlastitu stabilizaciju).

Višestruko okidanje
Novitet na modelu GH5 je funkcija 6K PHOTO koja vam omogućuje da zabilježite čak i trenutke koje je najteže „uhvatiti“. Aktiviranjem funkcije 6K PHOTO, uređaj će snimiti niz fotografija rezolucije 18 megapiksela brzinom od trideset slika u sekundi. Na vama je da nakon toga odaberete koje ćete od slika zadržati – to možete učiniti vrlo jednostavno, kroz sučelje samog fotoaparata koje je vrlo intuitivno. Ova mogućnost dušu je dala za fotkanje djece i kućnih ljubimaca, ali i svih drugih mobilnih i teško predvidljivih objekata.

4K molim
Pored mogućnosti 6K PHOTO, uređaj GH5 izdvaja se i izvanrednim mogućnostima snimanja videa u 4K formatu – ovo je prvi fotoaparat koji može snimiti video rezolucije 4K u 50 fps (sličica po sekundi) odnosno u 30 fps uz 10-bitnu boju. Drugim riječima, bavite li se snimanjem videa kao entuzijast (za npr. YouTube) ili poluprofesionalno i možete li podnijeti cijenu ovog fotoparata, ne trebate kupovati zasebnu videokameru. Uz GH5 na raspolaganju vam stoji i sada već bogata ponuda Panasonicovih objektiva, a možete ga kupiti i u kitu s npr. svestranim 12-60 mm objektivom H-ES12060.

Rezime
Cijena? Jasno za jedan vrhunski fotoaparat kao što je GH5 ona nikako ne može biti mala, no u svijetu profesionalne fotografije je sasvim realna i očekivana. Konkretno potrebno je izdvojiti 15.499 kn samo aparat, odnosno 17.199 kn u kitu s objektivom H-ES12060. Kada sve skupa sagledamo, najveći plus za GH5 ide na: izvrsna kvaliteta slike i videa, 4K video pri 50 fps, funkcija 6K PHOTO, intuitivno sučelje. Nekakav minus: nešto kraće trajanje baterije. Sve u svemu – pun pogodak.

Uz GH5 na raspolaganju vam stoji i sada već bogata ponuda Panasonicovih objektivaUz GH5 na raspolaganju vam stoji i sada već bogata ponuda Panasonicovih objektiva

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675