Telemach

Test: Logitech H800 – žilavi starac još se drži

U pogledu izrade Logitech H800 predstavlja zaista dobro ergonomski oblikovane slušalice

U pogledu izrade Logitech H800 predstavlja zaista dobro ergonomski oblikovane slušalice

Na test nam je pristigao headset Logitech H800, koji unatoč godinama i dalje ulazi u sam vrh ponude uredskih/multimedijalnih slušalica s mikrofonom, odnosno headseta

Logitech, ime za koje i svaki laik zna, a iza kojeg se krije nerijetko vrhunska periferija i oprema za računala, a u zadnje vrijeme i tablete, pametne telefone, no ponajprije za računala. U tu potonju kategoriju ulazi i Logitech H800 – slušalice s mikrofonom namijenjene uredskoj i multimedijalnoj uporabi. Iako je na tržištu još od 2011. godine, što za računalni svijet predstavlja „poprilično davno“, Logitech H800 se suvereno drži, te i danas predstavlja jedan od ponajboljih headsetova na tržištu.

Prijamnik ili Bluetooth
Ako se pitate koji je to recept kojeg se Logitech držao, pa da i danas H800 predstavlja sam vrh ponude? Odgovor je zaista jednostavan - tehnologija se u ovom segmentu nije bitno promijenila. Logitech H800 još od svog predstavljanja pa do danas donosi sve ono što je potrebno za uredsku ili multimedijalnu uporabu, pa uz činjenicu da se malo toga promijenilo H800 i dalje predstavlja ponajbolje slušalice za ovakvu uporabu. U pogledu onog što pruža Logitech H800 predstavlja bežične slušalice koje se na računalo povezuju majušnim USB prijamnikom ili pomoću Bluetooth veze. Same slušalice su Plug-and-play karaktera tako da ne zahtijevaju nikakvu instalaciju upravljačkih programa ili popratnog softvera, nego tik po uključivanju spremne su za rad, bez obzira koristite li Windows ili Appleov Mac OS. Slušalice se pune pomoću USB kabela koji također stiže u kutiji, no za punjenje može poslužiti i punjač kakav danas ima gotovo svaki pametni telefon. Što se tiče autonomije, Logitech H800 headset uvelike varira o načinu korištenja. Primjerice ako intenzivno koristite slušalice za slušanje glazbe (i to poprilično glasno), tada će autonomija potrajati tek koji dan, no pri umjerenijoj uporabi punjenje možete gotovo i zaboraviti na cijeli tjedan, pa i duže. Nekog pravila nema, no u globalu možemo reći da smo zadovoljni. Naravno, kada se baterija isprazni, slušalice možete simultano koristiti i puniti.

Ovo je headset kojeg će svi oni koji će ga koristiti u uredu jednostavno obožavati

Ovo je headset kojeg će svi oni koji će ga koristiti u uredu jednostavno obožavati

Pod kontrolom
U pogledu izrade Logitech H800 predstavlja zaista dobro ergonomski oblikovane slušalice. Ovo je headset kojeg će svi oni koji će ga koristiti u uredu jednostavno obožavati. Lagane i udobne slušalice će te i zaboraviti da imate na glavi. Osim ergonomije, i sama kvaliteta izrade je sasvim zadovoljavajuća. Moramo priznati da ništa manje nismo niti očekivali od Logitecha. Uz desnu slušalicu krije se mikrofon kojeg povlačenjem prema dolje dovodimo u poziciju na kojoj će nas sugovornik najbolje čuti. Sam mikrofon opremljen je i sustavom uklanjanja pozadinske buke, što će svakako doprinijeti kvaliteti razgovora. U pogledu zvuka Logitech H800 ostavlja uvjerljiv dojam. Iako nam nedostaju dublji tonovi, kvaliteta zvuka je na zadovoljavajućem nivou i za multimedijalnu uporabu. U toj kategoriji Logitech H800 donose i intuitivne kontrole smještene na desnoj slušalici, a uz pomoć kojih možemo promijeniti pjesmu, stišati ili pojačati ton te isključiti mikrofon ili javiti se na poziv, odnosno pauzirati glazbu. Lijeva slušalica krije praktičan pretinac za USB prijamnik te mogućnost promijene baterije. Upravo ova mogućnost otkriva još jednu dugovječnost na koju je Logitech H800 zamišljen. Iako ih primarno nećete koristiti za vanjsku uporabu, spomenimo i to da slušalice imaju odličnu izolaciju od vanjske buke i vjetra.

Kvalitetno = dugovječno
Kada sve skupa sagledamo jasno je u čemu leži uspjeh Logitech H800 slušalica i godinama nakon predstavljanja. Prije svega tu je kvalitetna izrada, no tada, ali i danas aktualna tehnologija. USB prijamnik za bežično povezivanje koji i danas nudi odlične mogućnosti, Bluetooth koji koristimo i sada, i tu je činjenica zašto se H800 toliko dugo zadržao na tržištu. Dodajmo k tomu i odlične mogućnosti te kvalitetan zvuk i – ponajbolji headset je tu! Jedina prepreka može biti cijena, koja unatoč godinama još uvijek se drži na visokih oko 750 pa i više kuna, ovisno o trgovini.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675