| | | |

Test: AOC I2769V - veliki ljepotan

Pin It

aoc-27-1_thumb_medium715_350 Test: AOC I2769V - veliki ljepotan - CroPC.netTest: AOC I2769V - veliki ljepotan

Na radni stol stigao nam je najelegantniji i slikom jedan od najboljih monitora koje smo imali prilike testirati

I dok smo prije koju godinu na stolovima najčešće viđali monitore dijagonale oko 20 inča, pa potom one oko 24 inča, trendovi neumoljivo pokazuju kako će porast dijagonale na 27 inča biti nova norma za one koji žele najbolje. Kada smo nedavno testirali 28-inčni 4K monitor iz AOC-a, rekli smo kako je to monitor za neko buduće vrijeme, no 27-inčni model opremljen IPS matricom i Full HD rezolucijom – baš je ono što trebamo.

Elegancija na najjače
Iza kriptične oznake I2769V, AOC nudi nevjerojatan monitor koji nas je na prvu osvojio svojim izgledom. Zaslon bez ruba, tanak profil i masa, napajanje integrirano u monitor bez nepotrebnog pretvarača (popularno zvane „ciglice“), elegantan i premium izgled – sve skupa nikako vas neće ostaviti ravnodušnim. Bez obzira povezali novi AOC I2769V na stolno računalo ili prijenosnik, monitor će se izvrsno uklopiti u radno okruženje. Posebno će se dopasti onima koji gledaju na stil i izgled jer je uistinu riječ o monitoru kod kojeg se pazilo na svaki detalj pri izradi. Elegantan dojam pojačan je i tek tada dolazi do izražaja uključivanjem monitora. Naime, okvir monitora nema rubova što stvara izvrstan efekt.

Izvrsna slika
Nadovezujući se na izvrstan i oku ugodan prikaz AOC-ova monitora I2769V, valja spomenuti kako je za isti zaslužna 27-inčna IPS matrica. Onima upućenijima ovo će biti znak za izvrsnu balansiranost boja, najbolji mogući kut vidljivosti te samim time i najugodnije iskustvo rada. Bez obzira kako sjeli uz radi stol i postavili se ispred monitora – prikaz će uvijek biti onakav kakav bi trebao biti. Rezolucija od 1920 x 1080 točaka je izvrsna, a po nama i najbolja. I dok će neki biti pristalice viših rezolucija, smatramo da one dovode do nepotrebnog naprezanja. Neki će sada reći kako se tome može doskočiti s oštrinom prikaza povećanjem DPI-ja na monitorima viših rezolucija, međutim tko god je ovo isprobao, nažalost može smo potvrditi da ova mogućnost neradi kako bi treba, bar ne na najmasovnije prisutnim Windowsima. Stoga, dok ne dođe neko bolje vrijeme – bolje se držati Full HD rezolucije. Kontrast i svjetlina su također vrhunski te i tu nema zamjerki. Što se tiče ergonomije, monitor je moguće naginjati naprijed i natrag te ga postaviti u optimalni i po vama najugodniji kut. Povezivanje sa računalom moguće je na danas sve standardne načine – HDMI, DVI, VGA, ali tu je i MHL (za povezivanje pametnih telefona i tableta). Ako je nekome važno (nama svakako je), možemo spomenuti i energetski učinkovit rad sa niskom potrošnjom od kakvih 20-ak vata.

aoc-27-2_thumb_medium715_350 Test: AOC I2769V - veliki ljepotan - CroPC.netTest: AOC I2769V - veliki ljepotan

Pogodan i za igrače
AOC I2769V ponajprije je namijenjen onima koji žele besprijekoran monitor sa velikom radnom površinom na kojoj će zaista imati besprijekoran prikaz. Osim prikaza, zbog svog stilski dotjeranog izgleda i sam monitor izgledati će besprijekorno na radnom stolu. Kao šećer na kraju valja dodati vrijeme odziva od 5 milisekundi i osvježavanje od standardnih 60 Hz, a to će biti pogodno i za igrače za koje smo sigurni kako će uživati u vrhunskom prikazu slike. Dizajneri, programeri, uredska uporaba, multimedija i igre – nismo pronašli ništa što na ovome monitoru neće biti odlično! Privlačna će biti i cijena od kakvih nešto više od 2.000 kuna, što je kada sve skupa zbrojimo – više no fer! Trebamo li posebno naglasiti preporuku? Jasno je, AOC I2769V je naš izbor.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675