| | | |

Test: AOC E1759Fwu – bilo kuda, monitor svuda

Pin It

Na radni stol stigao nam je prijenosni monitor iz AOC-a, kojeg krase kompaktne dimenzije i masa te ponajviše USB napajanje i povezivanjeTest: AOC E1759Fwu – bilo kuda, monitor svuda - Na radni stol stigao nam je prijenosni monitor iz AOC-a, kojeg krase kompaktne dimenzije i masa te ponajviše USB napajanje i povezivanje

Na radni stol stigao nam je prijenosni monitor iz AOC-a, kojeg krase kompaktne dimenzije i masa te ponajviše USB napajanje i povezivanje

Svi vlasnici prijenosnih računala sigurno su se barem jednom našli u situaciji kada su poželjeli veći radni prostor, odnosno dodatni monitor. Prednosti dodatnog monitora nije potrebno posebno naglašavati – veći radni prostor, veća produktivnost, ugodniji rad, multitasking – samo su neke od prednosti. Kako bi monitor bio uvijek uz vas i spreman za rad, AOC je predstavio prijenosni monitor koji se na računalo spaja putem USB utora, a uz to preko njega se i – napaja!

Dodatni monitor za bolji rad
Osim većeg radnog prostora i općenito boljem radu, s dodatnim monitorom dolazi i silna gnjavaža oko kabela, povezivanja, a o problemima mobilnosti nije potrebno niti pričati. Sigurno nije praktično, a ni jednostavno često prenositi monitor, pronalaziti slobodnu utičnicu, itd. Na sreću, sve ovo možete zanemariti ako se za kupovinu dodatnog monitora odlučite za AOC E1759Fwu. Iza ove oznake krije se iznimno lijep, lagan i dimenzijama privlačan 17,3-inčni monitor koji je sposoban prikazati sliku u rezoluciji od 1600 x 900 točaka. Iako će mnogi pomisliti da je 17,3 inča malo, u praksi se prilikom rada pokazalo sasvim dovoljno i zapravo ovaj se monitor odlično uklopio uz 17,3-inčni prijenosnik s kojim smo ga testirali. No, pored dijagonale od 17,3 inča daleko najvažnija prednost ovog monitora je njegova mobilnost. Iako mobilni monitori nisu česta pojava, sigurno će u dogledno vrijeme postati. Naime, ovakav se monitor na računalo spaja samo putem jednog USB 3.0 utora, a za napajanje koristi isti takav utor! Fenomenalno i zaista odlično rješenje za brzo spajanje dodatnog monitora gdje god se nađete. Da je AOC ovaj monitor zamislio da bude uvijek uz vas, pokazuje i priložen zaštitni etui.

Na radni stol stigao nam je prijenosni monitor iz AOC-a, kojeg krase kompaktne dimenzije i masa te ponajviše USB napajanje i povezivanjeTest: AOC E1759Fwu – bilo kuda, monitor svuda - Na radni stol stigao nam je prijenosni monitor iz AOC-a, kojeg krase kompaktne dimenzije i masa te ponajviše USB napajanje i povezivanje

Kvaliteta i dizajn
Osim što je  mobilan, AOC E1759Fwu je i jedan od najljepših monitora koje smo imali prilike isprobati. Krase ga minimalističke linije te tanak profil, dok je sa stražnje strane spretno od aluminija izveden svojevrsni nosač monitora. Stražnja strana krije i jedan jedini utor – USB 3.0 pomoću kojeg monitor spajamo na računalo. Za one koji to žele, monitor mogu pričvrstiti i na VESA nosač. Osim što je lijep, monitor je i iznimno lagan te se na vagi zaustavio na svega nešto više od jednog kilograma. Uz ovakvu masu sigurno ćete monitor i često ponijeti u torbi zajedno sa prijenosnikom.

CroPC PreporukaPreporuka - CroPC Preporuka
USB 3.0 za sve
Kao što smo spomenuli, spajanje na računalo i napajanje odvija se samo preko jednog USB 3.0 utora. Iznimno ako napajanje nije dovoljno, potrebno je monitor priključiti na još jedan USB utor radi valjanog napajanja, no u našem slučaju nismo naišli na takvu potrebu. Nakon što monitor priključimo, u svega nekoliko minuta instalirati će se i prateći softver – Displaylink. Nakon toga, monitor će odmah biti prepoznat i početi će prikazivati sliku. Sliku na monitoru nije moguće posebno prilagođavati, no na sreću, monitor je zaista tvornički iznimno dobro postavljen. Slika je jasna, boje bogate, a kut vidljivosti solidan. Monitor automatski prepoznaje svoj položaj, pa će tako prikazati i sliku u pivotu ili horizontalnom položaju. Zgodna stavka USB monitora je što ne morate misliti na njegovo uključivanje i isključivanje. Naime, kako se napaja preko USB sučelja, automatski će se upaliti s paljenjem računala, te ugasiti s njegovim gašenjem. Iako nije nešto pretjerano bitno, za one koji brinu o potrošnji električne energije i izbjegavaju potrošnju u takozvanom načinu pripravnosti – ovo je svakako dobrodošla informacija.

aoc-usb-monitor-3_thumb_medium715_350 Test: AOC E1759Fwu – bilo kuda, monitor svuda - CroPC.netAOC

Naša preporuka
Nakon nekog vremena provedenog u radu s AOC E1759Fwu shvatili smo da je ovo jedan idealan dodatni monitor te da će zadovoljiti veliku većinu korisnika. Osim kao dodatni monitor, nekima će možda poslužiti i kao primarni, pogotovo kod računala posebne namijene.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675