Huawei

Test: Technics EAH-AZ40 – snažan bas i jasan glas

Kad smo kod autonomije, s jednim punjenjem Technics EAH-AZ40 nude 7,5 sati uživanja u glazbi
Kad smo kod autonomije, s jednim punjenjem Technics EAH-AZ40 nude 7,5 sati uživanja u glazbi
Kad smo kod autonomije, s jednim punjenjem Technics EAH-AZ40 nude 7,5 sati uživanja u glazbi

Ponuda potpuno bežičnih slušalica povećana je za dva vrhunska modela iz ponude Technicsa, a moel Technics EAH-AZ40 dobili smo priliku i isprobati

Technics je prije 10-ak dana predstavio svoja dva nova modela potpuno bežičnih (TWS) slušalica, modele Technics EAH-AZ60 i EAH-AZ40. Potonjeg smo se već uspjeli domoći te isprobati i otkriti po čemu je Technics poseban u velikoj ponudi koju je moguće pronaći na tržištu.

Forma je bitna

U moru potpuno bežičnih slušalica Technics se s modelom EAH-AZ40 ističe zaista vrhunskim, pa možemo slobodno reći i premium finišem. Perforirani krom s natpisom Technics jasno daju do znanja kako nosimo slušalice proizvođača itekako poznatog po vrhunskom zvuku i audio proizvodima. Slušalice su ergonomski oblikovane te izvrsno leže u/na ušima. Technics EAH-AZ40 su zapravo in-ear slušalice i kao takve pružaju odličan osjećaj sigurnosti kako neće tek tako ispasti. Osim toga, in-ear slušalice poslovično odlično izoliraju vanjsku buku. Kutijica za pohranu je obična, jednostavna i radi ono što joj je i namjera – sprema i puni slušalice kada ih ne koristimo. Pored brojnih stilskih kutijica Technics se neće posebno isticati, izgleda neako obično, no nudi 25 sati uživanja uglazbi s jednim punjenjem, te tehnologiju brzog punjenja gdje za 15 minuta punjenja slušalica, dobivamo 90 minuta slušanja glazbe. Kad smo kod autonomije, s jednim punjenjem Technics EAH-AZ40 nude 7,5 sati uživanja u glazbi. Slušalice su otporne na vodu po IPX4 standardu, pa im znoj ili kiša ne bi trebali biti prepreka pri nošenju.

Slušalice nude bogat i jasan zvuk u svim spektrima
Slušalice nude bogat i jasan zvuk u svim spektrima
Slušalice nude bogat i jasan zvuk u svim spektrima

Jasan glas

Kako bismo koristili sve mogućnosti Technics EAH-AZ40 slušalica, prije njihova povezivanja na pametni telefon instaliramo Technicsovu aplikaciju. Sama aplikacija nudi informacije koliko je koja slušalica napunjena, ali i nudi napredne mogućnosti podešavanja. Ovdje valja istaknuti tehnologiju JustMyVoice. Ta posebna tehnologija prepoznavanja glasa koristi mikrofone i softver za prepoznavanje glasova tijekom govora, dok dva MEMS mikrofona aktivno hvataju zvuk i smanjuju okolnu buku pomoću tehnologije formiranja snopa. Rezultat je jasan poziv, čak i u najbučnijim okruženjima. Iako ove slušalice nemaju aktivno poništavanje vanjske buke, s ovom tehnologijom pozivi će stoga biti jasni, bez obzira na buku. Poništavanje okolne buke pri slušanju glazbe čak i nije potrebno. Kako smo spomenuli, okolna izolacija zvukova već je i pasivno vrlo visoka. Unutar aplikacije nadalje možemo uključiti način rada s pojačanim basom, jasnim govorom, pojačanim visokim tonovima, dinamični način rada te po svojoj želji podesiti equalizer. U pogledu zvuka Technics EAH-AZ40 oduševit će sigurno sve. Slušalice nude bogat i jasan zvuk u svim spektrima. Bas je prodoran i mesnat, dok su srednji i visoki tonovi jasni i naglašeni. Za isticanje nekog spektra svakako tu su i ranije spomenuti dodatni načini prilagodbe kroz equalizer. EAH-AZ40 čini se kao slušalice koje zaista mogu zadovoljiti sve. Od onih koji ih traže primarno za pozive, do onih koji ih traže za uživanje u glazbi. Nedostatak poništavanja okolne buke (koji se nalazi na skupljem modelu EAH-AZ60) neće biti toliko osjetan i presudan.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.