Huawei
Featured

Test: MeanIT Senior 15 – telefon za starije koji može snimati radijske emisije

MeanIT Senior 15 s cijenom od samo 40 eura čini se kao jedan od modela kojeg svakako valja uzeti u obzir
MeanIT Senior 15 s cijenom od samo 40 eura čini se kao jedan od modela kojeg svakako valja uzeti u obzir
MeanIT Senior 15 s cijenom od samo 40 eura čini se kao jedan od modela kojeg svakako valja uzeti u obzir

Telefoni za starije nisu novost, a MeanIT Senior 15 pokušava do starije populacije doprijeti simpatičnim izgledom, jednostavnošću i povoljnom cijenom, ali i ponekim asom iz rukava, poput mogućnosti snimanja radijskih emisija 

Definicija starije osobe i tehnologije namijenjene za nju itekako varira od osobe do osobe. Usudio bih se reći, a siguran sam da ćete se i svi složiti, da se ta dob malo po malo pomiče na više. Primjerice, prije 30-ak i više godine, osoba od 65 godina smatrala se starom, a danas (uglavnom) to su još radno aktivne osobe jer neki rade do 67. godine, i žive aktivan život koji je danas prožet tehnologijom. Stoga, ovdje ćemo se fokusirati na one od 80+ godina. Ovo su već godine u kojima su bake i djedovi većina nas. Takve osobe uglavnom nisu sklone naprednim tehnološkim rješenjima, no ipak bismo u današnjem tehnološkom vremenu htjeli biti na neki način povezani s njima. Upravo tu uskaču telefoni za starije.

Jednostavnost prije svega

Dvije posebne tipke (M1 i M2) za SOS brojeve dodatno povećavaju sigurnost korisnika
Dvije posebne tipke (M1 i M2) za SOS brojeve dodatno povećavaju sigurnost korisnika
Dvije posebne tipke (M1 i M2) za SOS brojeve dodatno povećavaju sigurnost korisnika

Kako smo u uvodu već spomenuli, tržište je još davno prepoznalo da za starije osobe treba imati adekvatnu tehnologiju. U sijasetu takvih uređaja, telefoni zauzimaju posebno mjesto jer ih nekako smatramo neophodnim gotovo za sve. Stoga ako ste u situaciji da imate stariju osobu s kojom želite biti u kontaktu, a fiksni telefon nije opcije, telefoni za starije su uputna opcija. MeanIT Senior 15 s cijenom od samo 40 eura čini se kao jedan od modela kojeg svakako valja uzeti u obzir. Jednostavno sučelje s velikim tipkama i znakovima pridonosi lakoći korištenja, dok je paleta funkcija prilagođena potrebama starijih korisnika. Zaslon je jasan i prilagođen starijim osobama, a mjeri 2,4 inča u dijagonali. Jasan vertikalan izbornik olakšava kretanje kroz funkcije, dok se ikone lako prepoznaju. Glasnoća zvuka je prilagođena osobama sa slabijim sluhom, a podržava i rad s dvije SIM kartice. Ergonomija i kompaktne dimenzije meanIT Senior 15 čine ga praktičnim za nošenje u različitim situacijama, a dvije posebne tipke (M1 i M2) za SOS brojeve dodatno povećavaju sigurnost korisnika. Najimpresivnija značajka je baterija od 1.800 mAh, što je znatno iznad standarda za telefone ovog formata, a nudi autonomiju od nekoliko dana, čak i uz intenzivno korištenje. Uz to, ona je i promjenjiva.

Neke naprednije mogućnosti

Kamera je tu tek ako ustreba, jer očekivano ne može se pohvaliti kakvom kvalitetom okinutih slika. LED svjetiljka iznad kamere može poslužiti kao osvjetljenje u mraku. U području multimedije, MeanIT Senior 15 nudi dakle kameru, video snimač, galeriju, audio i video reprodukciju te snimalicu glasovnih zabilješki. FM radio može se slušati bez slušalica, a omogućuje snimanje emisija i stvaranje vlastite arhive, što je iznimno korisno za starije korisnike. Uz višednevno trajanje baterije, LED svjetiljku i FM radio, ovaj model donosi praktičnost i korisnost u raznim situacijama u kojima se starije osobe mogu naći. Dostupan je putem web shopa MeanIT te na mnogim prodajnim mjestima širom Hrvatske.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.