Njuškalo

Test: Sony Xperia 1 II – konačno Sony kojeg želimo

Sony je u model Xperia 1 II ugradio i svoju najbolju kameru ikada

Sony je u model Xperia 1 II ugradio i svoju najbolju kameru ikada

Iako se činilo kako će se Sony teško vratiti u top ligu među pametnim telefonima, Sony Xperia 1 II svakako je model kojeg vrijedi uzeti u najuži izbor ako tražite najbolje što tržište nudi

Gotovo 10 godina bio sam strastveni korisnik Sony Xperia pametnih telefona. To nikako nisam niti krio, a među ekipom sam često uvijek isticao zašto je Sony dobar izbor. Iako već i tada Sony je teško dolazio do kupaca, zadnjih dvije-tri godine to je postalo gotovo nemoguća misija za Sony. Iako se trude proizvesti zaista dobre telefona, ne promišljen i nedostatak marketinga uopće doveo je do slabe prepoznatljivosti Sony Xperia pametnih telefona. Međutim, uspjeli smo se dokopati njihova top modela Sony Xperia 1 II koji ima što za ponuditi, štoviše, ovo je telefon kojeg će te poželjeti ako mu date šansu pored velikih i marketinški izuzetno dobro izreklamiranih modela.

Dizajn za 5

Sony je oduvijek svoje modele dizajnirao s osobitom pažnjom. Sjetimo se razigranih modela i privlačnog dizajna modela kao što je bio Arc, modela Xperia S sa prozirnim dijelom te staklenog Z koji je donio do tad neviđenu vodootpornost u ovu kategoriju telefona. Sa sjetom gledamo na modele koje smo imali prilike koristiti i testirati, a čije recenzije i danas možete naći na portalu CroPC.net. No, vratimo se na Sony Xperia 1 II. Za početak riječ je o nasljedniku modela Sony Xperia 1, pa se nadamo da će Sony konačno uvesti neki red i držati se nomenklature svojih modela s oznaka verzije pojedinog modela. U pakiranju s telefonom stiže brzi punjač te slušalice, a ostatak ide na papirologiju. Sam telefon djeluje luksuzno i izrađen s osobitom pažnjom. Spoj između prednje i stražnje staklene površine s metalnim obručem izveden je savršeno i nemoguće ga je osjetiti pod prstima. Sam telefon djeluje monolitno i donosi uvjerljivo jedan od najboljih izgleda. Posebnost telefona je i u njegom duguljastom izgledu kojeg zahvaljuje zaslonu omjera 21:9. Stražnja strana donosi trendovski ispupčene i u stranu pomaknute kamere, s desne strane je tipka za otključavanje s izvrsno integriranim čitačem otiska prsta, kontrola glasnoće te poslovično za Sony – tipka fotoaparata. S donje strane je USB-C dok je na vrhu telefona na radost i veselje mnogih – 3,5-mm audio priključak. Sve u svemu Sony Xperia 1 II neće vas ostaviti ravnodušnima.

Sony je svoj top model želio učiniti zaista superiornim

Sony je svoj top model želio učiniti zaista superiornim

Superiorno

Sony je svoj top model želio učiniti zaista superiornim. Čini nam se kako da je zaista upregao sve svoje odjele kako bi napravili nešto najbolje što mogu. Taj dojam nakon izgleda prati vas i po uključivanju telefona. Kako smo spomenuli, zaslon je specifičnog omjera 21:9, duljina dijagonale je 6,5-inča, a rezolucija visokih 3.840 x 1.664 piksela uz gustoću od 643 ppi. Prilično visok broj, superiorniji od ostatka konkurencije, pa iako golom oku nevidljivo, znat će te da imate jedan od najboljih zaslona. Posebno nam se sviđa prilagodba Androida kojeg radi Sony. Oduvijek to ističemo, pa nećemo niti sad preskočiti. Minimalistički, jasan, intuitivan, Sony mnogima može poslužiti kao uzor kako dotjerati sučelje. Kako bi se na telefonu sve brzo odvijalo zaslužan je najmoćniji hardver danas dostupan. Telefon pogoni Snapdragon 865 SoC koji zadovoljava visoke standarde u svim aspektima rada. Grafički podsustav je Adreno 650. Koristi se i AI Engine 5 koji se temelji na Hexagon Tensor Acceleratoru i Sensing Hubu. Tandem moćnom procesoru je LPDDR5 RAM kojeg je na raspolaganju respektabilnih 8 GB. Iako povezivost telefona uglavnom više ne ističemo, ovdje valjda dodati kako imamo podršku za 5G, što znači da je telefon spreman za budućnost. Tu je još Bluetooth najnovije 5.1 verzije, Wi-Fi 6 i NFC koji za plaćanje radi besprijekorno.

 Koriste BIONZ i Zeiss tehnologiju, a svaka leća ima T * (T-Star) premaz za visoki kontrast i pravilnu reprodukciju boja

Koriste BIONZ i Zeiss tehnologiju, a svaka leća ima T * (T-Star) premaz za visoki kontrast i pravilnu reprodukciju boja

Filmska kamera

Sony je u model Xperia 1 II ugradio i svoju najbolju kameru ikada. Koristeći svoje bogato znanje iz industrije fotoaparata i filmske industrije, Xperia 1 II nudi jednu od najnaprednijih kamera ikad viđenih u telefonu. Prednja kamera je 8 MP senzora (1/4 inča), otvora F / 2.0. Brzo se fokusira na lica i daje prilično dobru reprodukciju boja. Tri stražnje kamere Xperia 1 II su sve 12 MP. Odgovaraju žarišnim duljinama od 16 mm, 24 mm i 70 mm. Koriste BIONZ i Zeiss tehnologiju, a svaka leća ima T * (T-Star) premaz za visoki kontrast i pravilnu reprodukciju boja. Sve skupa pružit će vam vrhunske fotografije i spektakularne video zapise na razini profesionalnih kinematografa. Iako bismo o Xperia 1 II mogli pisati još, za kraj vas pozivamo da i sami istražite ovaj modele negdje u trgovinama. Uvjereni smo da će te biti oduševljeni kao i mi i da će te poželjeti ovaj model za sebe. Konačno Sony! Nadamo se da će i marketing učiniti svoje kako bi se riječ o vrhunskom telefon ipak malo više čula.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

MedicoHome

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675