| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: A1 Alpha 20 – brz, dobar, povoljan - CroPC.net

Test: A1 Alpha 20 – brz, dobar, povoljan

A1 Alpha 20 pokreće najnovija inačica Androida, ona brojčane oznake 10
A1 Alpha 20 pokreće najnovija inačica Androida, ona brojčane oznake 10
A1 Alpha 20 pokreće najnovija inačica Androida, ona brojčane oznake 10

A1 već treće ljeto za redom predstavlja svoj vlastito brendiran pametni telefon Alpha 20 kojeg krase tri ključne vrline – brz i fluidan rad, dobre mogućnosti i povoljna cijena

Ljetno doba ove godine bitno drugačije od prijašnjih godina. Koronavirus kod mnogih je planove pomakao barem za nekoliko mjeseci, a ako je i vama 'korona' pomakla plan za kupovinu pametnog telefona, možda ste i sretnik jer možete odabrati A1 Alpha 20. Ovaj pametni telefon nova je inačica dobro poznatog modela Alpha za ovu godinu. Tek nedavno predstavljen pametni telefon, dostupan je samo kod operatera A1, a koji ga brendira i prodaje. Što nudi i koje su mu vrline saznajte u nastavku.

Povoljna cijena

Ako ste jedan od onih kupaca pametnih telefona kojima je cijena na vrhu prioriteta, A1 Alpha 20 bit će vam jedan od kandidata u najužem izboru. Naime, za početak spomenuti ćemo cijenu od svega 1.199 kuna po kojoj se ovaj telefon prodaje bez ikakvih dodatnih troškova. Ako je i ovaj iznos puno, kupnja je moguća već i od 9 kuna uz tarife i otplatu. Nakon što smo riješili pitanje cijene, valja pogledati što za nju dobivamo. Tu se kao kupac možete itekako radovati. Za početak krenimo od izgleda. A1 Alpha 20 izrađen je od plastike, no ovo nikako nije mana, dapače, uređaj zahvaljujući oblim rubovima i blagom zakrivljenošću poleđine jako dobro leži u ruci. Zahvaljujući plastici i masa je ugodnih 165 grama. Poleđina otkriva trendovski smještenu kameru, tj. kamere u kutu uz blago ispupčenje, dok je na sredini čitač otiska prsta. Prednja strana po uključivanju telefona otkriva veliki 6,22 inčni zaslon, koji kao i lanjski model donosi „suzu“ na vrhu koja skriva prednju kameru. Rubovi su tanki i telefon izgleda trendovski. Bokovi kriju klasične tipke – glasnoća i otključavanje, a ljubitelje glazbe svakako će obradovati i 3,5-mm audio priključak. Oprema telefona je također dobra, uz telefon i punjač stižu i slušalice. Prvi dojam koji A1 Alpha 20 ostavlja svakako je obećavajuć.

Sve u svemu uz A1 Alpha 20 možemo biti itekako zadovoljni
Sve u svemu uz A1 Alpha 20 možemo biti itekako zadovoljni
Sve u svemu uz A1 Alpha 20 možemo biti itekako zadovoljni

4, 4 i 4000

A1 Alpha 20 pokreće najnovija inačica Androida, ona brojčane oznake 10. Ovo je svakako super jer na raspolaganju imamo sve mogućnosti koje donosi najnovija verzija najpopularnijeg operacijskog sustava na pametnim telefonima. Rad na telefonu je fluidan i brz, a to nam A1 Alpha 20 omogućava zbog čipseta MT6762 Helio P22 s osam procesorskih jezgri na taktu do 2 GHz te 4 GB radne memorije. Upravo 4 GB radne memorije odnosi se na prvu četvorku iz podnaslova. Druga četvorka odnosi se na broj kamera s kojima A1 Alpha 20 raspolaže. Naime, da je A1 kod ovog telefona stavio fotografiranje visoko na listu prioriteta pokazuju i 4 ugrađene kamere – tri straga i jedna sprijeda. Trostruka kamera u kombinaciji 48 MP + 5 MP + 2 MP omogućuje napredne fotografske mogućnosti. Glavni senzor od 48 megapiksela koristit ćete u većini situacija, a uz otvor blende f/1.8 kamera će biti upotrebljiva i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Senzor je veličine 1/2.25″, a nalazi se u sredini trostrukog postava kamera. Ispod njega nalazi se širokokutni senzor koji hvata poprilično širok kut tako da se s male udaljenosti može snimiti daleko veći kadar. Na vrhu je smješten senzor od 2 megapiksela namijenjen snimanju objekata s udaljenosti od samo nekoliko centimetara za efektne makro fotografije. Jasno ovakva postava kamera inspirirana je današnjim top modelima. Za kraj fotografske priče tu je i prednja kamera od 2 MP za selfije u rangu prosjeka. Treća brojka iz podnaslova odnosi se na kapacitet baterije. A1 Alpha 20 ima ugrađenu bateriju kapaciteta velikih 4.000 mAh koja nam omogućuje više od jednog dana korištenja. Dakle, nema straha od istrošene baterije niti u večernjim satima, ako ste bateriju naravno napunili prethodnu noć. Priloženi punjač bateriju puni snagom od 10 W odnosno strujom od 2 A, preko microUSB konektora. Voljeli bismo da je ovdje danas već standardan USB-C. Sve u svemu uz A1 Alpha 20 možemo biti itekako zadovoljni. Za izuzetno povoljan novac dobiva se puno toga, a za one koji traže još malo više postoji i model A1 Alpha 20+, no i po višoj cijeni.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675