Njuškalo

Maraton test: Samsung Galaxy S10 Plus – pet stvari koje obožavamo

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

Proteklih mjeseci imali smo priliku Samsung Galaxy S10 Plus koristiti na maraton testu, a u ovom periodu dobili smo priliku otkriti što nam se to više, a što manje sviđa na ovom vrhunskom pametnom telefonu

Samsung Galaxy S10 Plus imali smo prilike testirati prošlo ljeto kada ste na portalu CroPC.net, ali i na stranicama novina Glasa Slavonije mogli pročitati naše dojmove nakon kratkog vremena testiranja. Cijeli osvrt vam je dostupan na: Test: Samsung Galaxy S10+ – za jedan broj veći. Međutim, prije nekoliko mjeseci dobili smo priliku ponovno se družiti sa Samsung Galaxy S10 Plus, ali ovog puta na nešto duži period od nekoliko mjeseci. Upravo ovo razdoblje idealno je za otkriti sve ono što nam se više ili manje sviđa na jednom pametnom telefonu. Na sreću, Samsung Galaxy S10 Plus zaista je vrhunski pametni telefon, a među brojnim stvarima koje nam se sviđaju, izdvojili smo onih pet.

  • Izgled

Samsungu polazi za rukom uvijek svoje top modele, ali i druge uređaje, održati svježima, novim, modernim, privlačnim. Iako su naoko dizajnerske promjene tek minorne, u ruci i vizualno svaki je novi model djelovao barem malo bolje, malo modernije, malo privlačnije. Iako maleni bili ti pomaci, oni su tu i vidljivi su i baš zbog njih poželite zamijeniti vaš stari uređaj novim. Samsung Galaxy S10 Plus samo potvrđuje sve navedeno i uređaj u ruci ostavlja odličan dojam, a poglede privlači kako kakav luksuzni komad nakita. U elegantnoj crnoj boji uređaj nam se posebno dopada.

  • Baterija

Samsung Galaxy S10 Plus donosi odlično vrijeme autonomije koje se u praksi pokazalo dostatno za cjelodnevno intenzivno korištenje, a ako bateriju malo poštedimo možemo računati i na više od jednog dana. Pri uključenom Bluetoothu, GPS-u, mobilnim podacima i višesatnim radom na telefonu uvijek smo izgurali jedan dan s dovoljnom rezervom bez potrebe za mahnitim traženjem punjača. U štedljivom načinu rada pri obzirnijem korištenju baterija je redovno osigurala autonomiju više od jednog dana.

  • Zaslon

Raskošni Dynamic AMOLED zaslon dijagonale 6,4 inča donosi rezoluciju od 1.440 x 3.040 točaka, a zahvaljujući njemu uživat će te na svemu što vam Galaxy S10 Plus prikaže. HDR10+ tehnologija donosi očaravajući kontrast i boje u svim uvjetima prikaza. Simpatična rupica, odnosno prorez za dvije selfi kamere ni malo ne remeti rad, baš suprotno daje jedan poseban osjećaj napretka tehnike koja je omogućila rupice u zaslonu i igru s njima (od posebno prilagođenih wallpapera do aplikacija koje dodaju efekte na taj prorez).

  • Kamera

Dvije riječi bit će dovoljne – široki kut! Da, konačno, Samsung je u svoj top model ugradio širokokutnu kameru koja donosi nebrojne mogućnosti igranja s fotografijom i stvaranja upečatljivih uspomena. Straga Galaxy S10+ ima trostruku kameru u konfiguraciji 12+12+16MP gdje je glavna 12MP s otvorom blende od f/1.5 do f/2.4, Dual Pixel autofokusom i OIS-om. Druga 12MP kamera je telefoto kamera s OIS-om i f/2.4 otvorom blende, autofokusom te podrškom za 2x optičko povećanje. Treća je pak ranije spomenuta UltraWide širokokutna s dokazano najširim kutom snimanja i f/2.2 otvorom blende.

  • Ulaz za slušalice

Možda nekome banalan, ali ne i nama – klasični 3,5-milimetarski ulaz za slušalice. Ovaj priključak jednostavno obožavamo i bili smo žalosni kada je većina proizvođača odustala od njega, ali ne i Samsung. Ako se pitate čemu nam on treba, pa jednostavno – za sve slušalice koje imamo, a koje su unatoč godinama i dalje vrhunske, za jednostavno povezivanje s nekim glazbenim uređajem, povezivanju u automobilu, itd. Koliko god bio star ovaj je priključak uvijek dobrodošao.

Na sreću, nakon par mjeseci korištenja nismo otkrili neke ozbiljne mane
Na sreću, nakon par mjeseci korištenja nismo otkrili neke ozbiljne mane
Na sreću, nakon par mjeseci korištenja nismo otkrili neke ozbiljne mane

I za kraj, ima li Samsung Galaxy S10 Plus mana? Na sreću, nakon par mjeseci korištenja nismo otkrili neke ozbiljne mane, tek jednu ako se može tako nazvati. Po nama to je Bixby, odnosno gumb za njega. Ako se pitate što je to, nećemo zamjeriti. Riječ je o virtualnom asistentu kojeg možda netko negdje u svijetu koristi, ali ga mi nismo niti jednom zatražili nešto. Ok, možda će te reći, pa to nije mana, to je softver, što je istina, ali tu je poseban gumb za njega kojeg nehotično stisnemo. Na sreću, ovo se može riješiti prenamjenom gumba.

Sve u svemu, Samsung Galaxy S10 Plus nam je ostavio više no pozitivne dojmove i zaslužuje naše preporuke.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.