A1

Savjetujemo: Instalacija Windowsa 7

Windows 7 - ovako sve kreće...

Uz našu pomoć instalirajte i testirajte novi Microsoftov proizvod - Windowse 7

Kao i mnogi drugi korisnici računala, s nestrpljenjem smo čekali prvu betu nadolazećih Microsoftovih Windowsa, koji za razliku od prethodnih ne nose naziv nego ponovno brojku, ovog puta 7. Odlučili smo testirati, odnosno za početak instalirati nadolazeće Windowse 7, koji su trenutno u beta fazi razvoja, a od nedavno dostupni za besplatno preuzimanje i testiranje. Kako se navodi na službenim stranicama, na kojim je ujedno i moguće preuzeti DVD sliku, minimalna preporučena konfiguracija je računalo sa taktom 1 GHz, 1 GB radne memorije, 16 GB slobodnog diskovnog prostora, DVD pogonom te poželjno je, no ne i nužno imati grafičku karticu sa podrškom za DirectX 9 (ili noviji) jer u suprotnom ništa od Aera.

Nakon ubacivanja DVD-a kreće učitavanje potrebih podataka...

Kako bi smo izbijeli eventualne neugodnosti glede performansi, instalaciju smo odlučiti obaviti na testnom računalu opremljeno Intelovim četverojezgrenim procesorm Quad Core Q9550 takta 2,83 GHz uz 4 GB DDR3 memorije, Nvidijinom grafikom GTX 260, te diskom kapaciteta 1 TB.

Kako bi smo vam pomogli pri instalaciji, za svaki bitniji korak napravili smo po jedan screenshot. Nakon ubacivanja DVD-a kreće instalacija koja počinje učitavanjem potrebnih datoteka. Dojam jednostavnosti koji nas drži još od pojavljivanja Vista ovdje je još izraženiji. Instalacija se grubo rečeno svodi gotovo na nekoliko klikova miša, a nekakvo predznanje praktički je nepotrebno. Nakon nekakvih 20-ak minuta do pola sata instalacija se privodi kraju. Unosimo ime korisnika računala i naziv računala, potom unosimo željenu lozinku. Novina je što se pored unosa lozinke nužno mora unijeti i nekakav tekst koji će nam pomoći ukoliko zaboravimo lozinku. Nakon toga Windowsi nas pitaju želimo li da se automatski ažuriraju novim zakrpama (što toplo preporučamo), vremensku zonu te naposljetku kako je naše računalo povezano na mrežu. Nakon toga slijedi kraće učitavanje i novi Windowsi 7 spremni su za testiranje.

Prije same instalacije zahtjeva se odabir jezika instalacije...

Klikom na Install Now - kreće instalacija....

Odabir particije na koju će se instalirati Windowsi...

Instalacija će protjeći gotovo bez vaše interakcije...

Unosite ime korisnika računala i naziv računala...

Unosite zaporku za pristup računalu te pomoćni tekst...

Odabir automatskog preuzimanja zakrpi....

Postavljanje vremenske zone, sata i datuma...

Odabir pozicije vašeg računala u mreži...

Instalacija je završena!

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.