Huawei

Savjetujemo: Kako održati bateriju na pametnom telefonu?

Sve je osmišljeno kako bi vaš uređaj duže živio
Sve je osmišljeno kako bi vaš uređaj duže živio
Sve je osmišljeno kako bi vaš uređaj duže živio

Iza nas je Nacionalni dan baterije koji je obilježen 18. veljače, tim povodom donosimo trikove i savjete kojima se produžuje životni vijek baterije vašeg pametnog mobitela

Nokia je na edukativni način obilježila ovaj dan, stoga donosimo jednostavne savjete i vrlo primjenjivih 7 načina koji bi mogli “spasiti” vašu bateriju.

1. Punite odgovorno

Kada koristiti visokonaponski punjač, konstantno punjenje telefona do 100% može opteretiti bateriju. Zato je “povlačenje utikača” na 80-90% dobra ideja no idealno bi bilo da bateriju telefona uvijek održite između 30-80%. To će produžiti životni vijek baterije.

2. Isključite svoju lokaciju

Na Android telefonima možete potpuno isključiti svoju lokaciju/GPS ili blokirati određene aplikacije koje prate vašu lokaciju. Pogledajte Postavke > Aplikacije kako biste provjerili koje aplikacije koriste vašu lokaciju i isključite ih.

3. Izbjegavajte izlaganje telefona ekstremnoj vrućini ili hladnoći

Ekstremno niske temperature mogu brže isprazniti bateriju vašeg telefona. Držanje telefona na sobnoj temperaturi gdje god je to moguće osigurat će da baterija traje što je duže moguće.

4. Punite telefon tijekom dana

Ako želite da baterija vašeg telefona bude zdrava, punite je tijekom dana, a ne preko noći. Kad telefon ostane uključen, baterija će se ponovno početi prazniti. Nakon što razina napunjenosti padne ispod određenog praga koji je postavio proizvođač, ponovno će se puniti. U konačnici, to može ubrzati degradaciju baterije, tako da možete otkriti da vaš telefon završi na 0% brže nego kad ste ga kupili. Ako ipak punite svoj telefon noću, pazite da nije pokriven, npr. ispod jastuka, jer to može pregrijati bateriju što će također pogoršati njezinu izvedbu s vremenom.

5. Uđite u način rada

Postoje različite postavke i načini koji su dizajnirani da vam pomognu uštedjeti bateriju na Android uređajima…stoga pripazite na:

  • Prilagodljiva baterija ograničava bateriju za aplikacije koje se rijetko koriste.
  • Štednja baterije automatski ograničava aktivnosti koje troše energiju radi uštede energije. Možete odabrati optimizaciju određenih postavki kao što je automatska sinkronizacija.
  • Način rada Super Battery Saver za dodatno produljenje trajanja baterije – čak možete odabrati gdje će se točno uštedjeti energija, tako da i dalje možete pristupiti ključnim značajkama koje su vam potrebne.
  • Uključivanje telefona u “tamni način” također može produžiti trajanje baterije tijekom dana, jer je potrebno manje energije da bi zaslon vašeg telefona bio svjetliji. Za pristup ovome pogledajte Postavke > Zaslon.

6. Održavajte svoj telefon ažurnim

Instaliranje redovitih Android ažuriranja može pomoći u rješavanju problema s pražnjenjem baterije. Ponekad softverske pogreške mogu uzrokovati nepotrebno opterećenje baterije. Kada se to dogodi, programeri objavljuju popravke grešaka za te probleme putem ažuriranja operativnog sustava. Ako svoj telefon održavate ažuriranim, uvijek ćete imati najnovije popravke grešaka, poboljšanja načina rada baterije i poboljšanja performansi.

7. Pratite stanje baterije

Pod postavkama telefona pronađite opcije koje nude jednostavnu dijagnostiku, a koja uključuje stanje baterije, prostor za pohranu, temperaturu uređaja i korištenje podataka. Sve je osmišljeno kako bi vaš uređaj duže živio.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.